site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Cennetin öteki adı: Gebekirse

Cennetin öteki adı: Gebekirse
29.10.2014
A+
A-

mehmet-uyaroglu

Selçuk’un hemen yanı başındaki Zeytinköy Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Gebekirse Gölü adeta bir doğa harikası. Dağların arasında ki tektonik bir çukurda bulunan Gebekirse, doğal güzelliği ile ziyaret edenlerin dikkatini çekiyor. Selçuk Zeytinköy sınırları içerisindeki yoldan sapılarak ulaşılan Gebekirse hafta sonu amatör balıkçıların uğrak yeri haline gelmiş durumda.

Bu balıkçıların büyük kısmını ise Selçuk dışından gelen kimseler oluşturuyor. Gebekirse Gölü’nde yılan balığı, kefal ve sazan gibi kalık türleri bol miktarda bulunuyor. Göl, ayrıca balıkçıl kuşları için de bir sığınak vazifesi görüyor. Etrafı sulfata ağaçlarıyla çevrili Gebekirse’de zaman zaman çadır kuran kampçılara da rastlanıyor.

Ailesiyle Özdere’den Gebekirse’ye gelen Ahmet Telli göle hayran kaldıklarını belirterek “Daha önce buranın ismini duymuştuk ama gelmek hiç nasip olmamıştı. Sonunda ailecek piknik yapmak için buraya geldik ve iyi ki de gelmişiz. Çünkü burası gerçek bir cennet” dedi.

Selçuk Belediyesi proje hazırlıyor

Tam bir doğa harikası olmasına rağmen Gebekirse’de herhangi bir çevre düzenlemesinin bulunmaması piknik yapmak için gelenlere sıkıntı yaşatıyor. Gerek balık tutmak gerekse kamp kurmak ya da piknik yapmak için göle gelen kişilerin bıraktıkları çöpler her alanda olduğu gibi doğal güzelliği tehdit ediyor.

Selçuk Belediyesi’nin Gebekirse için bir proje hazırladığı da biliniyor. Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı Gebekirse’ye hak ettiği değeri vermek adına bir takım çalışmalara imza atmaya hazırlanıyor. Gölü balıkçılık faaliyetleri için daha cazip kılmayı hedefleyen Bakıcı’nın, Gebekirse’de gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra olta balıkçılığı yarışmaları yapma gibi projeleri bulunuyor.

HABER: Mehmet Uyaroğlu

gebekirse-golu (1)

gebekirse-golu (2)

YORUMLAR
  1. yasemen abla dedi ki:

    Gebekese Gölü.
    Benim yillar önce kulaktan duyma bu göl hikayesi baska,
    Yillar önce bu gölün altinda bir köy varmis ve köyde susuzluk varmis, birgün yasli bir adam köyde kapi kapi dolasarak bir tas su istemis ama köyde susuzluk cekildiginden kimse dedeye su vermemis. dede hamile bir gelinin kapisina varmis ve bir tas su istemis; hamile kadinda dedeye su vermis, dede hamile kadina tepeye dogru arkasina bakmadan cikmasini istemis ve sonra geriye bakmasini. hamile kadin tepeye cikinca geri baktiginda köyün sular altinda kaldigini görmüs, rivayete göre dolunayli gecelerde gölün icinden cami minaresinin görüldügü söylenir .
    Gebekese gölü tatli su tepenin diger tarafindaki Barutcu gölü de tuzlu su

  2. Emekli vatandaş dedi ki:

    Uyaroğlu İlçemizin doğal değerlerini açığa çıkardığın için teşekkür ederim.Doğa turizminde hak ettiği yere gelir.Muğla’daki Azmakbaşından neyi eksik Gebekirse gölü çevresinin, işlenirse her şey olabilir…

  3. Anonim dedi ki:

    arkadaş bilmiyosan yorum yapma barutçunun gölü tatlı su gebekirsenin suyu tuzlu….