site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Canilerin yuvalarına art arda operasyon

Canilerin yuvalarına art arda operasyon
27.07.2015
A+
A-

 

Önce IŞİD’in Suriye’deki karargahlarına sonra da PKK’nın Kuzey Irak’taki inlerine yönelik hava harekâtları ile başlatılan yeni sürecin kararlılıkla sürdürüleceği açıklandı
Davutoğlu: Harekat noktasal değil süreç

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye’de 3., Kuzey Irak’ta 2. dalga operasyonların başlatılması için talimat verdiğini söyledi. Davutoğlu, “Bu noktasal bir operasyon değildir, bir süreçtir. En sert şekilde mukabele edecek hazırlıklarımız vardır. Sınırımızda gereken her tedbiri alırız” dedi.

Filo bomba yağdırdı Fırtına aman vermedi

Diyarbakır’daki 8. Ana Jet Üssü’nden kalkan filo, saat 22.55’ten itibaren örgüte ait eğitim tesisi, sığınak ve uçaksavar bataryalarına bomba yağdırdı. Zap ve Kanireş kampları “Cehennem Topu” denilen 40 kilometre menzilli Fırtına obüsleri ile de gece boyunca ateş altına alındı.

4 yıl sonra yapılan ilk hava harekatı

Son günlerde arka arkaya gerçekleştirdiği terörist eylemlerle sözde çözüm süreci için şantaj yapan PKK’ya yönelik operasyonda yerli mühimmat kullanıldı. Türkiye’nin 2011’den beri Kuzey Irak’a ilk kez düzenlediği hava operasyonu nedeniyle sınırda güvenlik önlemleri arttırıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait savaş uçaklarınca önceki gün başlatılan terör örgütleri PKK ve IŞİD’e yönelik harekât dün de devam etti. Terörist yuvaları karadan da vuruldu.

Suruç’ta yaşanan canlı bomba saldırısı, iki polisin evlerinde şehit edilmesi, trafik polislerinin vurulması ve IŞİD’in bir astsubayı şehit etmesinin ardından Türkiye tarihi kararlar alarak 24 saat içerisinde Şehit Yalçın Hava Harekatı adı verilen iki ayrı operasyonla hem Suriye’deki IŞİD hedeflerini hem de Irak’ın kuzeyindeki PKK kamplarını vurdu. Önceki gün başlatılan bu operasyondan 19 saat sonra dün sabaha karşı yapılan 2. harekata çok sayıda savaş jetinin katıldığı belirtildi. Önceki gece zaat 22.30 sıralarında 181. Pars Filo’ya ait F-16 savaş jetleri, bu sefer bir önceki operasyonun aksine sadece IŞİD mevzilerine değil, hem IŞİD hem PKK unsurlarına yönelik bombardıman için havalandı. Operasyon sabah saat 04.00’e kadar sürdü. Dün gün içerisinde bu kez 3. dalga operasyonu gerçekleştirildi.

Kandil bombalandı

F-16 savaş jetleri, dün gece saatlerinde düzenlenen operasyon kapsamında Suriye’nin kuzeyinde Gaziantep ve Kilis karşısındaki IŞİD mevzileriyle Hakkari ve Şırnak karşısındaki Bahtinan bölgesindeki Zap, Gare, Haftanin, Avaşin-Basyan ve Metina kampının da aralarında bulunduğu PKK kamplarını bombaladı. PKK’nin üst düzey yöneticilerinin bulunduğu Kandil’in de bombardımanda hedef alındığı belirtiliyor. Operasyonda örgüte ait eğitim tesisleri, sığınaklar ve uçaksavar bataryalarının da vurulduğu öğrenildi. İkinci operasyonda Türk savaş jetleri hem Suriye hem Irak’ta sınırı geçti. 8. Ana Jet Üssü’ne dönen F-16 savaş jetlerinden bazılarının yeniden havalandığı, gece yarısını geçtikten sonra hasarı tespit edebilmek için keşif jetlerinin de havalandığı kaydedildi.

Karadan da vuruldu

Terörle mücadele kapsamında IŞİD ve PKK’nın Suriye ile Irak’ın kuzeyinde belirlenen hedefleri, düzenlenen ikinci operasyonlarla vuruldu. Öte yandan, Çukurca 2. Hudut Tugay Komutanlığı’na bağlı Işıklı 3. Hudut Tabur Komutanlığı Gezgintepe Üs Bölgesi’nde konuşlu bulunan ve “cehennem topu” olarak bilinen 40 kilometre menzile sahip fırtına obüsleri de terör örgütü PKK’nın Irak’ın kuzeyindeki kamplarını da hedef aldı.

Sürecin sonu geldi

Terör örgütü PKK’ya yönelen sınır ötesi hava operasyonu, yaklaşık 3 yıl sonra bu örgüte yönelik ilk operasyon olarak dikkat çekti. Terör örgütü PKK, 21 Mart 2013’te “ateşkes” ilan etmiş, o tarihten bu yana TSK unsurlarıyla PKK militanları birkaç olay dışında karşı karşıya gelmemişti. PKK’nın eylemsizlik kararından önce de TSK takip dışında hava operasyonu yapmıyordu. Bu nedenle örgüte yönelik hava operasyonu, Ekim 2011’den bu yana yapılan ilk bombardıman olma niteliği de taşıyor. Örgüte yakın sitelerden “gerçekleşen operasyon, sürecin sonunu getirebilir” değerlendirmelerinin yapıldığı belirtiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.