site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Çanakkale Zaferi Selçuk’ta Kutlandı

Çanakkale Zaferi Selçuk’ta Kutlandı
20.03.2018
A+
A-

Çanakkale Zaferi’nin 103. Yılı dolayısıyla Selçuk’ta bazı etkinlikler düzenlendi. 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. Yılı Selçuk’ta düzenlenen etkinlikler Selçuklu gazilerin makam ziyaretleriyle başladı.
Tarihin akışını değiştiren Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıldönümü sebebiyle ilk olarak Selçuk Şehit Aileleri ve Gazileri Dernek Başkanı Fahrettin Eren ve dernek üyeleri Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’yı makamında ziyaret etti. Gazilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Bakıcı; “Çanakkale bir destandır. Türk tarihi açısından olduğu kadar, dünya tarihi açısından da bir destandır. Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri dehasını ortaya koyduğu en önemli savaşlardan bir tanesi Çanakkale Zaferidir. Çanakkale Zaferi Türk milletinin ayağa kalkışıdır. Bu ayağa kalkış Kurtuluş Savaşı ile devam etmiştir. Bir ulus olarak Çanakkale’de omuz omuza canımızı vererek; bu zaferi kazandık. Çanakkale Zaferi her yönüyle ders alınacak bir zaferdir. Bu millet yaşadığı sürece Çanakkale Zaferi’ni unutmayacak ve bu zaferden dersler çıkaracaktır” dedi.
18 Mart Akşamı ise Selçuk Belediyesi Kültür ve Sanat Evi Müzik Eğitmeni Neyzen Murat Gezer tarafından düzenlenen Çanakkale Zaferi Anma Etkinliği’nde Çanakkale ruhunu yansıtan türküler ve şiirler okundu. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’nın da katıldığı etkinlikte Çanakkale Savaşı’nın önemini anlatan videoların da gösterimi yapıldı.
19 Mart günü düzenlenen resmi kutlama programı ise sabah Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Çelenk sunum törenine, Selçuk Kaymakam Vekili İzmir Valisi Erol Ertürkmen, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı Selçuk Cumhuriyet Savcısı Gökhan Emre Albay, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, gaziler ve öğrenciler katıldı.
Törende Selçuk Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma Derneği’nin çelenklerinin Atatürk Anıtı’na sunulmasına müteakip saygı duruşunda bulunularak; İstiklal Marşı okundu.
Bu dünya var oldukça unutulmayacaksınız
Selçuk Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği Başkanı Fahrettin Eren çelenk sunum töreninde bir konuşma yaptı. Çanakkale Zaferi’nin tarihi önemini belirterek sözlerine başladı. Fahrettin Eren; “Çanakkale Savaşları tarihin akışını değiştiren, Türk’ün şan ve şerefini zirveye yerleştiren, vatan sevgisini, vatan duygusunu geliştiren, iman gücünü bayraklaştıran ve orada savaşanları kahramanlaştıran görkemli bir destandır. Tarih boyunca hiçbir millete nasip olmayan, yüce Türk milletinin kahraman evlatlarınca verilen büyük mücadelenin adıdır Çanakkale. Onlar ölmeleri gereken yerde en ufak bir şekilde tereddüt etmediler. Onlar ana kucaklarını, baba ocaklarını bizim için feda ettiler. Onlar yan yana, omuz omuza savaştıkları arkadaşlarına hiç sormadılar sen Kürt müsün, sen Alevi misin, sen Çerkez misin, Sen Laz mısın, sen Sünni misin diye. Bu soruyu sorsalardı bu cennet vatan olmazdı” dedi.
Çanakkale’yi diğer savaşlardan ayıran en önemli özelliğin imkansızlıkları ortadan kaldırması olduğunu belirten Eren; “Çanakkale öyle bir yer ki; yokluk varlığı yenmiştir. Maddiyat maneviyatı yenmiştir. Özgürlük sömürgeyi yenmiştir. Aç karnıyla kurşun yiyen kınalı kuzular, on beşliler, Kahraman Mehmetler, cephe arkasında elleri öpülesi anneler. Bu dünya var oldukça unutulmayacaksınız. Ruhlarınız şad olsun” diyerek konuşmasını noktaladı.
Şehitler için mevlit okutuldu
Töreninin ardından protokol üyeleri ve diğer katılımcılar Selçuk Şehitliği’ni ziyaret ederek; şehitler için dua ettiler. Protokol üyeleri daha sonra Selçuk Belediyesi Efes Tiyatro Salonu’nda, Selçuk Şehit Erol Olçok Anadolu Lisesi’nin günün anlam ve önemi ile ilgili hazırlamış olduğu programa katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezayir Bilekli ile İzmir Valisi Erol Ertürkmen günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptılar. Yapılan konuşmaların ardından 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıldönümü sebebiyle Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.
Ödül töreninin ardından Selçuk Şehit Erol Olçok Lisesi öğrencilerinin Edebiyat Öğretmenleri Nilsun Aslan rehberliğinde hazırlamış oldukları “Pervaneler ve Ateş” adlı oratoryo sahnelendi. Çanakkale Savaşı’nın yürek burkan, duygulandıran anekdotlarının, türkülerin yer aldığı gösteri katılımcıların büyük beğenisini topladı.
18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103. Yılı sebebiyle düzenlenen etkinlikler Selçuk Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma Derneği binasının önünce şehitler için Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Mevlit okunarak; pilav ve helva hayrı yapılmasıyla son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.