site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Çanakkale Şehitleri Selçuk’ta Anıldı

Çanakkale Şehitleri Selçuk’ta Anıldı
18.03.2013
A+
A-

18mart2013-selcuk (2)

18 Mart Çanakkale Deniz zaferinin 98. yıl dönümü kutlamaları ve şehitleri anma günü Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenler, Şehit Mezarlarının ziyareti ve Selçuk Belediye Tiyatro Salonu’nda Fatma Günay İlköğretim Okulu tarafından organize edilen kutlama programı ile devam etti.

Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Garnizon Komutanı Jandarma Üstteğmen Yusuf Gökhan Özdemir, Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Baki Şimşek, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Çankaya, Milli Eğitim İlçe Şube Müdürü Hüseyin Çakal ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı programa ilçede görev yapan tüm okul müdürleri, öğretmenler, çok sayıda veli ve öğrenci katıldı. Törende açılış konuşmasını yapan Ali Rıza Çelebi “Günümüzde savaşlar artık masa başında kara propagandalarla yapılıyor. Çanakkale zaferinde ise bizlerin gerçek kahramanları vardı. 260 kiloluk top mermisini sırtlayan seyit onbaşımız vardı. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları vatanımız için canlarını feda etmeye hazırlardı. Bu gösterdikleri özveri ve vatan aşkı için hepsini bir kez daha saygıyla anıyoruz” dedi.

Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ise törende yaptığı konuşmasında “ Çanakkale Zaferi bir savaş, bir askeri başarıydı. Türk’ün yenilmezliğinin, esareti kabul etmediğinin, bayrağını indirmeyeceğinin, vatanını böldürmeyeceğinin ispatıydı. Bu ülkenin bir karış toprağı bölünüp düşmanlara teslim edilemez. Büyük Atatürk ve silah arkadaşlarının kanı pahasına canlarını vererek kahramanca çarpıştıkları bu ülkede bir imkansızı gerçekleştiren insanların ruhları şad olsun.

Konuşmaların ardından 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 98. Yıl dönümü ve şehitler gününe yönelik ilçe genelinde düzenlenen şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. Ardından Fatma Günay İlköğretim Okulunda görev alan Türkçe Öğretmeni Nevin Menzek’in yazıp yönettiği “Çanakkale Geçilemedi” adlı müzikli oyun tüm katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.
18mart2013-selcuk (3)

18mart2013-selcuk (4)

18mart2013-selcuk (10)

18mart2013-selcuk (5)

18mart2013-selcuk (7)

18mart2013-selcuk (8)

18mart2013-selcuk (9)

YORUMLAR
  1. RÜZGAR dedi ki:

    18 MART ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜNDE APO KATİLİNİN KAHRAMANLIĞI İLAN EDİLDİ, YİNE AYNI GÜN APO VE KANLI TERÖR ÖRGÜTÜ İLE MÜCADELE EDEN TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ VE VATANSEVERLER ÖMÜR BOYU HAPSE MAHKUM EDİLDİ…. VE 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜNDE YAPILAN TÜM ANMA PROGRAMLARI TRAJİKOMİK BİR OYUNUN PARÇASI HALİNE GELDİ..ŞEHİTLERİN KEMİKLERİ SIZLADI. ŞEHİT AİLELERİNİN YÜREĞİ BİR KEZ DAHA DAĞLANDI..