site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Çanakkale Savaşları’na farklı bir bakış

Çanakkale Savaşları’na farklı bir bakış
21.05.2015
A+
A-

TJ3A6927

Çanakkale Savaşları’nın 100. Yılı nedeniyle Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu tarafından düzenlenen “100. Yıl Çanakkale Fotoğraf Sergisi” Selçuk- Efes Kent Belleği’nde açıldı. Bir hafta boyunca açık kalacak sergide Çanakkale Savaşları’nın başlangıcından günümüze kadar gelen süreci anlatan 40’a yakın iki boyutlu resim sergileniyor. Sergilenen resimlerle geçmiş ve gelecek arasında bağlantı kuruluyor.

Onlar ki; belki bir tas çorba ile bir günü geçiyordu.

100. Yıl Çanakkale Fotoğraf Sergisi” nin açılışında konuşan Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Baykal Deniz yaptığı açıklamada Çanakkale Savaşı’nın 18 Mart Deniz Savaşlarından sonrasını kapsayan uzun bir süreç olduğunu belirterek; “Mayıs ayındayız. Çanakkale Zaferi’nin tarihi 18 Mart olarak bilinir. 18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi’nin kazanıldığı gün. Oysa Çanakkale Zaferi sekiz aylık bir süreç. Biz 18 Mart’ta Çanakkale’den düşmanı geçirmemek için 54 şehit verdik. Asıl büyük savaşlar sonrasında yaşandı. 100 yıl önce bugün bu saatlerde belki yüzlerce vatan evladımızı şehit veriyorduk. Onlar ki; belki bir tas çorba ile bir günü geçiyordu. 250 bine yakın insanımızı 18 Mart ve sonrasında şehit verdik. Onun için Çanakkale sadece 18 Mart’tan ibaret değildir” dedi.

Bu sergiyle eğitim adına önemli bir iş yaptıklarını söyleyen Baykal Deniz; serginin Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Pedagojik Formasyon Tarih ve Sanat Tarihi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Yasin Doğan ve mezunları tarafından işbirliğiyle yapıldığını dile getirerek; “Böyleönemli bir çalışmanın yapılmasından buraya gönderilmesine kadar emeği geçen Adıyaman Üniversitesi’ne çok teşekkür ediyorum” dedi.

Dr. Cinel, “Çalışmaya emek vermiş herkese çok teşekkür ediyorum”

Sergi açılışında konuşan Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Dr. Bülent Cinel; “Çok güzel, çok farklı ve ilk defa gördüğüm bir proje. Adıyaman Üniversitesi ile Gazi Ortaokulu’nun ortaklaşa yapmış olduğu bu çalışmada özellikle Çanakkale ruhu gibi önemli bir olguyu işledikleri için önce değerli hocalarımıza, sonra da bu çalışmaya emek vermiş herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Katılımcılar açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından sergiyi gezerek Çanakkale Savaşları adına yapılan bu özel çalışmaya duydukları beğenileri dile getirdiler.

TJ3A6932

TJ3A6980

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.