site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Çanakkale Gezici Müzesi

Çanakkale Gezici Müzesi
03.12.2012
A+
A-

Çanakkale gezici müzesini ziyaret ettim. Türk tarihinde en büyük kahramanlık destanının yazıldığı bu Çanakkale objelerinin sergilendiği müzeyi herkesin görmesi lazım.

O atmosferi yaşamalı ve çocuklarımıza da yaşatmalıyız. Tarihini bilmeyen bir millet geleceğine yön veremez, sahip çıkamaz… İnanın bu müzeyi gezerken çok duygulandım, buram buram tarih kokuyordu… Çanakkale gezici müzesinin Selçuk’a gelmesinde emeği geçen herkesi kutluyorum. Tarihlerine verdikleri değer çok önemli… Sahip çıktıkları bizim şehitlerimizin kanı, bizim geçmişimiz, bizim gurur kaynağımız. Müzeyi gezip bitirdikten sonra oradaki görevliye teşekkür ettim ve biraz muhabbet ettim. Kendisine niye Kuşadası’na gelmiyorsunuz diye soru yönelttim. Buraya çok yakın ve güzergâhınız da dedim. Ortaklara Torbalı’ya Selçuk’a gelip Kuşadası’na gelmemelerinin sebebini merak ettim. Görevli beni müdürleriyle tanıştırdı aynı soruyu kendisine sordum. Benim gibi Kuşadası’ndan gelip aynı soruyu soranlar olduğunu belirtti. Sonra devam etti ve anlattıkları beni çok üzdü. Türk olan herkesin bu kahramanlık destanının yazıldığı, birçok genç insanının kanıyla sulanmış o topraklardan gelen objelerin görülmeye değen şahane atmosferi yaşamasından daha doğal hiçbir şey olamaz. Müze müdürü Kuşadası Belediyesini arayıp gelmek istediklerini belirtmiş fakat belediye kabul etmemiş. Kendileri bu teklifi yoğun ilgi ve talepler doğrultusunda tekrar yinelemiş fakat muhatap bulamamış. 2 Aralıkta gidecekleri için bu teklifi tekrar görüşmek üzere telefonla arama yapacaklarını belirttiler ama pek umutları yok. Benim gibi birçok insan bunu talep ediyor yaklaşık 10 kişi vardı biz bu görüşmeyi yaparken. Herkesin talebi de bu atmosferi yaşamak ve bu tarihi çocuklarımıza da yaşatmak. Buda inanın hepimizin en doğal hakkı. Belediyemizin daha duyarlı olacağını umut ederek oradan ayrıldık. Hepimiz çok üzüldük çünkü tarihimize değer verilmiyorsa ve sahip çıkılmıyorsa umutlarımız azalıyor demektir. Bizler yinede umutluyuz ama sadece üzüntümüzü belirtiyoruz. Unutmayalım ki; tarihine sahip çıkamayanlar geleceğine asla sahip çıkamazlar. Çanakkale gezici müzesinin kurulmasından bugüne kadar sahip çıkılmasından tutunda buraya bu hizmeti getiren herkese teşekkür ediyoruz. Bu çalışmada emeği geçen halkla bu buram buram tarih kokan müzeyi buluşturan tüm belediyeleri de tebrik ediyoruz.

GEÇMİŞ TARİHTİR,TARİHTE GELECEĞİMİZDİR…

Asiye ALATLI

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.