site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Çanakkale Gezici Müzesi Selçuk’ta Ziyarete Açıldı

Çanakkale Gezici Müzesi Selçuk’ta Ziyarete Açıldı
27.11.2012
A+
A-

Türk tarihinde bir kahramanlık destanı olan 1915 Çanakkale Zaferine ait objelerin sergilendiği Çanakkale 1915 Gezici Müzesi İMKB Turizm Otelcilik Meslek Lisesi Sergi Salonu’nda ziyarete açıldı.

Çanakkale Savaşı’na katılmış askerlerin mektuplarının, üniformalarının, silahlarının ve cephenin şiddetini gösteren 4 bin objenin sergilendiği, Türkiye ve Dünyanın tek gezici müzesi olan Çanakkale 1915 Gezici Müzesi Selçuklulardan yoğun ilgi görüyor. Daha önce 2009 yılında yine Selçuk Belediyesi tarafından Selçuk’a getirilen müze 3 yıl öncesine göre daha zengin. 40 masa 25 anlatımlı tablo ile savaşa dair objelerin sergilendiği müzede bilinmeyen Çanakkale’nin öyküsü de anlatılıyor. 8 masada sergilenen misket bombalar, zehirli yıldızlar ve makarna barutlar ile Çanakkale Zaferi’nin detayları gözler önüne seriliyor. Müzede çarpışan mermilerden de 22 örnek yer alıyor. Öyle ki bu müzede cepteki paraya isabet eden mermileri bile görmek mümkün.

Çanakkale’ye gidilse bile görülemeyecek objeleri bu güne kadar Türkiye’nin dört bir yanına ulaştırdıklarını söyleyen emekli TRT Belgesel Daire Başkanı ve Çanakkale 1915 Gezici Müzesi koordinatörü Cengiz Yörükaslan “İnsanlar müzemize gülerek giriyor, ağlayarak çıkıyor. Çanakkale Zaferi’nin ne kadar korkunç bir mücadele sonucu kazanıldığını görmek onlara duygu dolu anlar yaşatıyor. Selçuk halkının müzemize gösterdiği ilgiden memnunuz. Tüm Selçukluları, özellikle çocuklarımızı ve gençlerimizi bekliyoruz” diye konuştu. Selçuk Belediyesi’nin organizasyonu ile 26 Kasım Pazartesi günü İMKB Turizm Otelcilik Meslek Lisesi sergi salonunda ziyarete açılan Çanakkale 1915 Gezici Müzesi hafta içi saat 09.00 ile 17.00 arası hafta sonu ise 09.00 ile 18.30 saatleri arasında gezilebilecek. Çanakkale 1915 Gezici Müzesi 3 Aralık Pazartesi günü Selçuk’tan ayrılacak.

YORUMLAR
  1. Ehlibeyt dedi ki:

    Herkesin gidip görmesi gerekir diye düşünüyorum.Panolardaki okuduğum yaşanmışlıklar beni çok duygulandırdı.Bu ülke çok zor günler yaşamış,bu müze geçmişin canlı şahidi,vatanı için ölenlerin ruhları şad olsun.

  2. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    çanakkale sehitlerimizi en derin saygilarimiz ile aniyoruz. bu portatif olan çok degerli muzenin selçuk kent belleginde sergilenmesi ile çok iyi olucakti diyoruz… yetkilierimizi goreve çagiriyoruz…

  3. sabri okuroğlu dedi ki:

    canakkale geçilmez gardaş!!!!!