site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Büyükşehir’den Yaz Tarifesi: Suya Zam

Büyükşehir’den Yaz Tarifesi: Suya Zam
15.05.2013
A+
A-

SUYAZAM-IZMIR

İzmir Büyükşehir Belediyesi yaz mevsimi öncesinde içme suyuna zam yapma kararı aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, su tarifesine yüzde beş oranında zam yapma kararı aldı. Haziran Ayı’ndan itibaren geçerli olacak yeni tarife Cuma günü gerçekleştirilecek meclis toplantısının gündemine gelecek. Daha önce gelen tepkiler ve açılan davalar nedeniyle su parasını geri ödemek zorunda kalan belediye yeni tarifeyi yaz öncesi uygulamaya koyacak.

YENİ AY YENİ ZAM
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZSU Genel Müdürlüğü, 1 Haziran’dan itibaren geçerli olmak üzere içme suyuna yüzde 5 zam yapma kararı aldı. Yeni tarife ile birlikte içme suyunun metreküp fiyatında artış olacak. Konutlarda 0-20 metreküp arasındaki tüketimlerde metreküp fiyatı 2,97 liradan, 3,12 liraya çıkacak. 21 metreküp ve üstü tüketim ise 7,65 liradan 8,03 liraya yükselecek. Konut dışı tarifelerde ise 0-10 metreküp arasında 8,25 lira olan birim fiyat 8,66 lira olacak.

TURİSTİK TESİSLERE DE ZAM
Zamlı tarife turistik tesisler için de geçerli olacak. Uygulanacak tarifeye göre, kademesiz 7,65 lira olan turistik tesis su kullanım ücretleri, 8,03 liraya çıkarılacak. Fırın ve hamamlarda ise kademesiz tarifede 7,88 lira olan birim fiyatları, 8,27 lira olacak. Resmi okullar ve hastaneler ise suyun birim fiyatına 7, 44 lira ödeyecek. Engelli abonelerin 0-20 metreküp arasında kullandıkları su birim fiyatları da 1,55 liraya yükselecek.

SON SÖZ MECLİSİN
Plan-Bütçe Komisyonuna gönderilen zam kararı, Cuma günkü meclise yetiştirilmesi halinde İZSU Genel Kurulu’nda görüşülecek. Meclis onayının alınması halinde, zamlı tarifeler 1 Haziran tarihinden itibaren geçerli olacak. İzmirliler sıcak havalardan önce yeni aya zamlı su tarifesi ile girecek.
Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    İzmir’liler hakediyor bu zamları ve 10 yıldır bir şey yapmayan bu başkanı. Verdikleri kalitesiz ve bir zamanlar arsenikli suya bir de yaz öncesinde zam yapıyorlar.

  2. RÜZGAR dedi ki:

    SAYIN ANONİM…. İZMİR B.ŞEHİR BELEDİYESİNE B.. ATACAĞINA AKP’NİN ÇİFTE STANDART ZAMLARINI BİR GÖRSEN DİYORUM. MESELA YATLARDA 80 KURUŞ OLUP, ÇİFTÇİYE 4,5 LİRAYA VERİLEN MAZOT, MESELA BİR EKMEĞE % 8 KDV ÖDERKEN PIRLANTAYA SIFIR KDV (TAYYİP ERDOĞANIN OĞLU NA AİT ALTI VE PIRLANTA FİRMASI OLDUĞUNU HATIRLATIRIM), ÇİFTÇİNİN YERLİ TOHUM KULLANMANIN YASAKLANMASI KULLANANLARA VERİLEN CEZA, PAMUK, TÜTÜN, PANCAR, FINDIK VE ÇAY ÜRETİMİNE KONULAN KOTA….HANGİ BİRİSİNİ SAYALIM….

  3. Anonim dedi ki:

    Sayın Rüzgar,benim derdim AKP ve CHP değil. Al birini vur ötekine. Ben ne zaman bir yerde yanlış veya haksızlık varsa onu eleştiririm. İzmir ve Selçuk bana göre iyi yönetilmiyor. Bu AKP’nin ülkeyi çok iyi yönettiği anlamına da gelmiyor.