site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Büyük zafer Selçuk’ta coşku ve gurur ile anıldı

Büyük zafer Selçuk’ta coşku ve gurur ile anıldı
18.03.2016
A+
A-

Çanakkale Zaferi’nin 101. Yılı ve Şehitleri Anma Günü tüm yurtta olduğu gibi Selçuk’ta da coşku, gurur ve duygulu bir atmosferde anıldı. İlk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan anma programı, Selçuk İMKB Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan program ile son buldu.

Çanakkale Savaşı diğer savaşlardan ayrıdır

Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıldönümü törenleri sabah saatlerinde Atatürk Anıtı’na çelenk sunum töreni ile başladı. Törene protokol üyelerinin yanı sıra gaziler, belediye çalışanları ve siyasi parti üyeleri, öğretmen ve öğrenciler de katıldı. Protokol sırasına göre çelenklerin sunulması ve ardından şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından da Selçuk Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fahrettin Eren günün anlam ve önemine ilişkin duygu yüklü bir konuşma yaptı.

Eren: Çanakkale’de özgürlük sömürgeyi yenmiştir

Eren yaptığı konuşmada; “Bugün burada bir daha dönmemek üzere gidenlerin, tarihin yazdığı en gerçek kahramanları Çanakkale şehitlerini bir kez daha anmak için huzurunuzdayız. Türk savaş tarihinin altın harflerle yazılan 101. Yıldönümünün kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını seve seve feda eden kahraman şehitlerimizi idrak etmenin onurunu ve gururunu yaşamaktayız. Tarihimizde her savaşın ayrı bir önemi ve bizim için manevi değeri vardır. Fakat Çanakkale Savaşları dünyada mevcut milletler tarafından unutulmayan bir muharebe özelliği göstermektedir. Çanakkale Savaşı’nı benzersiz kılan gökten yağmur gibi yağan ateşe göğsünü siper eden aziz Mehmetçiktir. Çanakkale’de yokluk varlığı yenmiştir, maneviyat maddiyatı yenmiştir. Özgürlük sömürgeyi yenmiştir. Çanakkale’yi Çanakkale yapan yaralı düşman askerini sırtına alarak onu düşman mevziisine götürerek işgalci askerlere insanlık dersi veren kahraman Mehmetçiktir” dedi.

Kurtuluş Savaşı’nın meşalesi Çanakkale’de yakıldı

Atatürk Anıtı’nda gerçekleşen çelenk sunum töreninin ardından protokol üyeleri ve gaziler Selçuk İlçeŞehitliğini ziyaret ederek dualar okudu. Selçuk İlçe Şehitliği’ne yapılan ziyaretin ardından Selçuk İMKB Anadolu Lisesi tarafından Selçuk Belediyesi Efes Tiyatro Salonu’nda hazırlanan programa geçildi. Program çerçevesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmayı Selçuk İMKB Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Dilek Çelik yaptı. Dilek Çelik yaptığı konuşmada Çanakkale Zaferi’ne giden tarihi süreci özetleyerek; “Çanakkale Zaferi dünya tarihinde bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengelerinin tamamen değiştiği, olayların akışı üzerinde Türk Milleti’nin rol oynadığı ve de Kurtuluş Savaşımız’ın ilk meşalesinin tutuşturulduğu, Yüce Türk Milleti’nin başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kahramanlık ve fedakârlıkların doruk noktasına ulaştığı bir azmin göstergesi olmuştur. Çanakkale Zaferleri vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk askerinin engelleri aşabileceğinin en güzel örneğidir” dedi.

Çanakkale insanlık dersidir

Yapılan konuşmanın ardından kürsüye çıkan isim Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı oldu. Türk Milleti’nin Çanakkale’de tüm dünyaya insanlık dersi verdiğini söyleyerek sözlerine başlayan Kaymakam Boyacı; “Çanakkale Destanı yalnızca Çanakkale’nin geçilemeyeceğinin destanı değildir. “Çanakkale Geçilmez” sözü kolay söylettirilmemiştir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk Çanakkale Destanı’nı Türk milletiyle beraber yazmıştır. Ama şunu asla unutmamalıyız; Biz orada insanlık örneği verdik. Yurdumuzu bölmek, parçalamak, işgal etmek isteyenlere karşı yurdumuzu koruduk. Biz kimsenin vatanına göz dikmedik. İşte dünya savaş tarihine girmesiyle beraber insanlık tarihine de girecek bu önemli günün gelecek nesillere gururla, iftiharla anlatılması lazım” dedi.

Minik öğrencilerden duygu yüklü gösteri

Kaymakam Boyacı’nın konuşmasının ardından Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Çanakkale Şehitleri” konulu yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Selçuk İMKB Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi Anasını Öğrencilerinin Kayseri Taş Mektep öğrencileri anısına hazırladıkları tiyatro gösterisi başta protokol üyeleri olmak üzere tüm izleyenlerden büyük alkış aldı. Minik anasınıfı öğrencilerinin bu etkileyici tiyatro gösterisinin ardından Selçuk İMKB Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan hikayelerden ve türkülerden oluşan Çanakkale Destanı Oratoryosu sahne aldı. Gösteri izleyenleri derinden etkileyerek; katılımcılara duygulu anlar yaşattı.

Yapılan göstergelerin ardından Selçuk İMKB Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıldönümü ile ilgili hazırlanan program son buldu.

1_TJ3A1226

2_TJ3A1326

3_TJ3A1474

4_TJ3A1559

5_TJ3A1573

6_TJ3A1590

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.