site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Büyük Usta Kayahan Hayatını Kaybetti

Büyük Usta Kayahan Hayatını Kaybetti
03.04.2015
A+
A-

kayahan-hayatini-kaybetti

Uzun süredir kanser tedavisi gören ve birkaç gün önce yoğun bakıma alınan usta sanatçı Kayahan yaşamını yitirdi.

Türk müziğinin acı kaybı. Büyük Usta Kayahan, tedavi gördüğü Acıbadem Hastanesi’nde bu sabah hayatını kaybetti. Kayahan, uzun süredir amansız hastalıkla boğuşuyordu. Kayahan’ın ölüm haberinin ardından sevenleri büyük üzüntü yaşadı.

Kayahan’ın hayatını kaybettiği haberini ilk olarak şarkıcı Suat Suna duyurdu. Suat Suna Twitter hesabından “Bugün kara bir gün… Ben ikinci babamı kaybettim, Türkiye de Büyük Usta’sını… Rahat uyu Kayahan Abi. Unutulmayacaksın…” diye yazdı.

3 MART’TAN BU YANA HASTANEDE TEDAVİ GÖRÜYORDU

Yumuşak doku kanserine yakalanan ve kemoterapi gören Kayahan, 23 Mart’ta hastaneye kaldırılmıştı. Ünlü sanatçı, durumunun kötüleşmesi üzerine 25 Mart’ta yoğun bakıma alınmıştı.

Kayahan, 29 Mart’ta 66 yaşına girmişti.

KAYAHAN’IN HASTALIĞI

İlk olarak 1990’da bacağında çıkan yağ bezesine baktırmak için gittiği hastanede kansere yakalandığı fark edilen, altı ay ömür kayahan_hayatini_kaybetti2biçilen ama pes etmeyen Kayahan, hastalık 11 yıl sonra aynı yerden nüksettiğinde de yılmamıştı. Geçirdiği dört ameliyat ve radyoterapi tedavisi sonucu sağlığına kavuşan Kayahan, üçüncü kez aynı tatsız haberi aldı ve kemoterapiye başladı. Uzun süredir tedavi gören usta sanatçı, amansız hastalığı malesef yenemedi.

KAYAHAN’IN ÖLÜMÜ SOSYAL MEDYADA BÜYÜK ÜZÜNTÜ İLE KARŞILANDI

Suat Suna @suatsuna
Bugün kara bir gün… Ben ikinci babamı kaybettim, Türkiye de Büyük Usta’sını… Rahat uyu Kayahan Abi. Unutulmayacaksın…

iskender paydas @iskenderpaydas
Baba yarım KAYAHAN hayata gözlerini yumdu.Mekanı cennet olsun.

Göktürk Gürsoy @ggursoy09
Kayahan mekanı cennet olsun.

ezgimumcu @EzgiMmc
Kayahan’ı da kaybetmişiz??Allah rahmet eylesin??

Karıncaezmez @__makinist__
Kayahan vefat etmiş,allah rahmet eylesin sevenlerine sabır versin…

Jade Y. Gunver @JadeYG
Büyük Usta #Kayahan mekanın cennet, yolun ışık olsun!..Şarkılarını ve seni hiç unutmayacağız.

Zeren Karadağ @zeren_KA
#SiyahBeyaz flim gibi bu hayat!..Büyük USTA #Kayahan, mekanın cennet olsun!..Şarkıların ve sen hiç unutulmayacaksın!..

Canan Metiner @cananmetiner
Yine üzücü haber , sabah sabah sevgili Kayahan nur içinde yat , mekanın cennet olsun…

Ayaroloji @ayaroloji
Kayahan’ı kaybettik.Şarkıları kaldı geride …

Encrazydiamond @encrazydiamond
Kayahan hayatini kaybetmis.. Cocuklugumun efsanelerindendi..

İŞTE KAYAHAN’IN MÜZİK DOLU HAYATI

Sanatçı Kayahan, 29 Mart 1949’da İzmir’de dünyaya geldi.

Çocukluk ve gençlik yıllarını Ankara’da geçiren Kayahan, daha sonra İstanbul’a yerleşti. İstanbul’dan sonra uzun süre Balıkesir-Gömeç’teki İnta Sevgi Köyü’nde Geceler Caddesi ve Mavilim Caddesi’nin kesiştiği Hülyam Çıkmazı’nda yaşadı. Bu köydeki bütün cadde ve sokaklar, Kayahan’ın şarkılarının isimlerinden oluştu.

Bugüne kadar 3 adet 45’lik, 1 longplay, 13 kaset ve CD ile bir single çıkaran ödüllü sanatçı, 1986’da “Geceler” şarkısıyla ilk büyük ödülünü “Altın Portakal”la elde etti. 1989’da Eurovision Şarkı Yarışmasında “Gözlerinin Hapsindeyim” ile Türkiye’yi temsil eden Kayahan, 1991’de çıkardığı “Yemin Ettim” albümüyle büyük başarı yakaladı.

“YOLU SEVGİDEN GEÇEN HERKESLE BİR GÜN BİR YERDE BULUŞURUZ”

“Yolu sevgiden geçen herkesle bir gün bir yerde buluşuruz” sloganıyla tanınan sanatçı, bugüne kadar, “Benim Şarkılarım”, “Siyah Işıklar”, “Yemin Ettim”, “Odalarda Işıksızım”, “Son Şarkılarım”, “Benim Penceremden”, “Canımın Yaprakları”, “Emrin Olur”, “Beni Azad Et”, “Gönül Sayfam”, “Ne Oldu Can”, “Kelebeğin Şansı”, “Biriciğime” ve “365 Gün” isimli albümleri sevenleri ile buluşturdu.

“Sarı Şekerim”, “Vazgeçmem”, “Aman”, “Ben Anadolu Çocuğuyum”, “Allahım Neydi Günahım”, “Emrin Olur”, “Bir Aşk Hikayesi”, “Beni Azad Et”, “Ölmem mi Lazım”, “Tek Delikli Kaval”, “Gözlerinin Hapsindeyim” isimli şarkıları Nilüfer’in yanı sıra pek çok ünlü sanatçı tarafından yorumlanan Kayahan, yurtiçinde ve yurtdışında pek çok konser verdi.

Başarılı sanatçı, 1990’da yumuşak doku kanserine yakalandı, hastalık 2005 ve 2014’te tekrar etti. İpek Tüter ile evli olan sanatçının Beste ve Aslı Gönül isimli iki kızı bulunuyor.

buyuk-usta-kayahan-hayatini-kaybetti

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz! Tıklayın !
https://www.facebook.com/selcukhaber
Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Tıklayın !
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.