site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Büyük tur İstasyon Meydanı’nda son buldu

Büyük tur İstasyon Meydanı’nda son buldu
25.09.2017
A+
A-

Bu yıl ikinci kez düzenlenen UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu Selçuk’ta sona erdi. İstasyon Meydanı’na ulaşan yaklaşık 250 bisikletçi 200 kilometre süren maratonu tamamlamanın sevincini su kemerlerinin gölgesinde yaşadı.

Bergama ve Selçuk Belediyeleri işbirliği, İzmir Valiliği, İzmir Büyük Şehir Belediyesi, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) desteği ile düzenlenen UNESCO Dünya Mirası Bisiklet Turu 2017 organizasyonu 23 Eylül sabahı Bergama Kızıl Avlu’da başladı. Dünya mirasları için pedallayan bisikletçilerin son durağı Selçuk oldu. İstasyon Meydanı’nda son bulan tur sonrası yapılan bitiş törenine Bergama dan yola çıkan bisikletçilerin yanı sıra Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ile birlikte Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muammer Uslu da katıldı.

Organizasyonu büyüteceğiz

UNESCO Dünya Mirası Listesine dahil olan diğer kentler arasında büyüyerek gelenekselleşmesi için çalışılan UNESCO Dünya Mirası Bisiklet Turu bitiş töreninde bir konuşma yapan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı Perşembe günü hayatını kaybeden Levent Pektaş’ın kaybından duyduğu derin üzüntüden bahsederek sözlerine başladı. Başkan Bakıcı; “UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu gerçekten çok önemli sonuçlar doğuruyor. Böylesine önemli bir organizasyonu düşünen, fikir babalığı yapan çok kıymetli Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’e teşekkür ediyorum. Kendisi bu organizasyonu büyütmek istiyor. Bu proje Türkiye’de UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmiş 16 noktada bu organizasyonu gerçekleştirebilmek için çalışacağız. Sayın Gönenç önümüzdeki yıl Çanakkale Truva’yı da bu işin içerisine katmak istiyor. İnşallah çok daha güçlü bir şekilde bu organizasyonu önümüzdeki yıllarda da gerçekleştireceğiz” dedi. Başkan Bakıcı konuşmasını bir açık hava müzesi olan İzmir ve Türkiye’de UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dahil olmayı hak eden pek çok yerin olduğunu  da sözlerine ekledi.

İki kent farkındalık oluşturdu

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç etkinlik bitiminde yaptığı konuşmada organizasyonun İzmir’e has bir etkinlik olduğunu belirterek;  “Biz geçen yıl bu projeyi yine Selçuk Belediye Başkanımız ile birlikte başlattığımızda açıkçası nasıl bir şey ortaya çıkacak; başarabilecek miyiz diye düşünüyorduk. Geçen yıl da çok güzel bir organizasyon oldu. Geçen yıl Efes Antik Kenti’nden pedal basmaya başladık. Bergama Kızıl Avlu’da bitirmiştik. Bu sene tersini yaptık. Bu organizasyonda emeği olan çok kişi var. İki dünya mirası arasında başka bisiklet turunun yapıldığı bir kent yok. Bu İzmir’e özel bir organizasyon İzmir’in iki önemli mirası, İzmir’in iki önemli pırlantası çok önemli iki kültürel değeri bisikletle birlikte bir farkındalık projesine imza attı” dedi. Bisikletin insan sağlığını, çevreyi; UNESCO’nun ise dünya miraslarını koruduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Gönenç;  “ Ben Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’ya çok teşekkür ediyorum. Seneye Türkiye’nin diğer UNESCO Mirası kentlerini de belki de Çanakla Truva’yı bu organizasyona dahil edeceğiz” dedi.

Her iki UNESCO Kentinin belediye başkanları İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi, emniyet güçleri ve organizasyonda emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından bisikletçiler Türk bayrağının önünde fotoğraf çekildiler. Etkinlik bitiminde Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ile Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç organizasyon sorumlusu Fatih Ertürkmen ve emeği geçen diğer isimlere Artemis Heykeli hediye etti.


 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.