site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Büyük Taaruz’un 92. Yıldönümü Selçuk’ta Kutlandı

Büyük Taaruz’un 92. Yıldönümü Selçuk’ta Kutlandı
27.08.2014
A+
A-

anita-cicek-sunumu

Büyük Taaruz’un 92. Yıldönümü ‘Kurtuluş Yolu Anıtı’ önünde kutlandı. Büyük Taarruz’un başlangıç günü olan 26 Ağustos için Selçuk ilçesindeki ‘Kurtuluş Yolu Anıtı’ önünde tören düzenlendi.

Büyük Taarruz’un 92. Yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinliğe Selçuk Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Bülent Cinel, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Metin Çıtak ve çok sayıda sivil toplum kuruluşları ile vatandaşlar katıldı. Etkinlikte açılış konuşmasını yapan Başkan Yardımcısı Bülent Cinel; “ Bugün burada 26 Ağustos Büyük Taaruz’un 92. Yıl dönümünü kutlamak için toplanmış bulunuyoruz. 26 Ağustos 1922’de Afyonkarahisar’da başlayan ve 9 Eylül’de İzmir’in düşman işgalinden kurtarılmasıyla sonuçlanan Büyük Taarruz, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini güçlendirmiş bir zaferdir. Atatürk ve silah arkadaşları Türkiye Cumhuriyeti’ni bu büyük zaferin üzerinde inşa etmişlerdir. Büyük Taarruz’un başladığı saat olan 12.30’da Mustafa Kemal Atatürk’ün siluetinin belirmesiyle başta Ulu Önderimiz olmak üzere bu topraklar için savaşmış, canını feda etmiş olan tüm şehitlerimizi saygı ile anıyoruz” dedi. Başkan Yardımcısı Konuşmasının sonunda geçen yıl aynı alanda tören düzenleyen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Metin Çıtak’a teşekkür ederek konuşmaya davet etti.

Selçuk Belediye Personeli alanda bulunan vatandaşlara Atatürk anıtına koymaları için çiçek dağıttı. İstasyon meydanında bulunan Kurtuluş Yolu Anıtının ön tarafındaki platforma Atatürk’ün gölgesinin düşmesi için saat 12.30’u bekleyen tüm katılımcılar, bu anı fotoğraf çekerek ölümsüzleştirmeye çalıştı.

bulent-cinel

metin-citak

YORUMLAR
  1. anonim dedi ki:

    Türkan Saylan ın kemikleri sızlıyor. Metin bey ” cehenneme giden bütün yollar iyi niyet taşı döşelidir” diye bir deyim var, hatırlatmak istedim. Ayrıca yakıştıramadım.

  2. Anonim dedi ki:

    Sonunda ÇYDD ve AKP yanyana geldi… Yazık..