site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Büyük jüri işbaşında

Büyük jüri işbaşında
24.09.2016
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi yapıların korunmasını teşvik amacıyla bu yıl 14. kez düzenlediği “Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri” için toplanan Seçici Kurul, son değerlendirmelerini yaptı. Unutulmaya yüz tutan meslekleri gündeme getirmek için bu sene ilk kez “Geleneksel Zanaatların Yaşatılması” alanında da ödül verilecek. Sonuçlar 26 Eylül Pazartesi günü açıklanıyor.

İzmir’de, geçmiş uygarlıklara ait mirasa hak ettiği saygının gösterilmesi ve tarihi yapıların korunmasını teşvik amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından 2003 yılından bu yana düzenlenen “Tarihe Saygı / Yerel Koruma Ödülleri”nin bu yılki finali için geri sayım başladı. İzmir’in farklı ilçelerinde eserleri incelemeye başlayan jüri üyeleri, kazananların 26 Eylül Pazartesi günü ilan edileceğini duyurdu.

Ödül programına bu yıl, tarihi konutunda yaşamayı sürdüren tarihe duyarlı kişileri ve yapıları kapsayan “Tarihi Yapıda Yaşam”, “Basit Onarım”, “Özgün İşlevin Değiştirildiği Esaslı Onarım”, “Katkı”, “Tarihi ve Kültürel Miras Konulu Okul Projeleri Teşvik” ile “Geleneksel Zanaatların Yaşatılması” kategorilerinde başvurular kabul edildi. Büyükşehir Belediyesi tarafından bu sene 14. kez düzenlenen yarışmada, ön elemeyi geçen 28 eser ve çalışma, jüri tarafından incelenerek değerlendirmeye alındı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni yasa genişleyen Büyükşehir sınırları nedeniyle, başvuruları daha ayrıntılı değerlendirebilmek için 3 farklı bölge oluşturdu. Buna göre Konak, Karabağlar, Buca, Gaziemir, Bayraklı, Karşıyaka, Çiğli, Bornova, Balçova, Narlıdere, Güzelbahçe, Seferihisar, Urla, Çeşme ve Karaburun “Merkez”; Menemen, Foça, Aliağa, Dikili, Kınık ve Bergama “I. Bölge”; Kemalpaşa, Bayındır, Ödemiş, Kiraz, Beydağ, Tire, Selçuk, Torbalı ve Menderes ise “II. Bölge” olarak belirlendi. Bu sene yarışmaya “Merkez” ve “II. Bölge”de yaşayan vatandaşların başvuruları kabul edildi.

Seçici Kurul’a Başkan sürprizi
Unutulmaya yüz tutan meslekleri ve zanaatkarlarını gündeme getirmek ve yeni nesillere hatırlatmak amacıyla bu sene ilk kez “Geleneksel Zanaatların Yaşatılması” alanında da ödülün verileceği yarışmanın Asil Seçici Kurulu’nda Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü’nden Doç. Dr. Sevinç Gök, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Yasemin Polat, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nden Yüksek Mimar ve Restorasyon Uzmanı Doç. Dr. Hülya Yüceer, Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Burak Belge, Şehir Plancısı Memnune Bahçivan, Yüksek Mimar ve Restorasyon Uzmanı N. Nur Kocasoy Bağcı ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimarlık Fakültesi’nden Yüksek Mimar-Restorasyon Uzmanı Dr. Elif Uğurlu Sağın yer aldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, büyük önem verdiği “Tarihe Saygı” konusunda titiz bir çalışma ortaya koyan Seçici Kurul üyelerini ziyaret ederek bir süre toplantılarını izledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.