site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Bu Tahrik Niye Sayın Erdoğan?

Bu Tahrik Niye Sayın Erdoğan?
11.06.2013
A+
A-

fikri-atilbaz1Türkiye Türkiye olalı ne böyle bir Başbakan’la ne de böyle bir iktidarla karşılaşmadı. 90 yıllık Cumhuriyet tarihinde son 10 yıl hariç böyle bir zihniyetle tanışmadı. Memleketin 77 ilinde olaylar durmak bilmiyor. Fas’ta Kral, Tunus’ta muhalefet lideri tarafından daveti kabul edilmeyen ve birlikte olamayan Erdoğan Türkiye’de yokken olaylar yavaşlamıştı. Ülkeye adımını atar atmaz ağzını açınca hem kendisini, hem de milleti zora soktu.
Tam sokaklar boşalacak dedik, tam aksine Erdoğan konuştukça ortamı geriyor. Bir insan neden böyle yapar? Bu sorunun altında birçok psikolojik ve sosyolojik tahlil çıkar. Lakin nedeni her ne olursa olsun çıkan sonuç değişmiyor. Erdoğan konuştukça insanları kırıyor, kırılan insanlar daha çok nefret söylemlerinde bulunuyor. Mevcut durum sağduyu sahiplerini çok rahatsız ediyor. Devamlı şekilde ilginç çıkışlarıyla gündeme gelen Arınç bu olaylarla birlikte Başbakan Erdoğan’ın aksine bir çizgi sergiledi. Birileri bizi silkelemeli diyor. Buna, oyun bu, iyi polis kötü polisi uyguluyorlar denebilir. Orasını bilmem ama ortada bir sorun olduğu gerçek.
Türkiye Türkiye olalı böyle Başbakan görmedi demek iddialı bir söz. Ancak iddialı olduğu kadar da gerçek… Bir ülkenin başı olan biri, hiç vatandaşlarını ayrıştıran, geren, tehdit eden konuşmalar yapar mı? Yapar diyenler, o zaman o zat Türkiye’nin Başbakanı olabilir mi? Tabiî ki olamaz. İşin ilginç yanı bu zatı muhteremin 10 yıldır iktidarda olması. Ancak o da görevlendirenler tarafından meriyetten kaldırılmak isteniyor. AKP’den bu günlerde gelen çatırtı sesleri bunun belirtisidir.
***
Başbakan Erdoğan otobüsün üstünden konuşuyor; türbanlı kızlara saldırdılar… Böyle bir olay yaşandı mı? Hayır. Peki, itidalli, nefret gütmeyen birleştirici bir Başbakan böyle konuşur mu?
Hele toplanan kalabalığı eylemcilerden nefret ettirmek için; Camiye ayakkabılarıyla girdiler, bira içtiler diyor. Bunu duyan Türk insanı kızmaz mı, bunu yapanlardan nefret etmez mi? Bu haberi bazı gazeteler verdiğinde habere itibar eden olmadı; ama koskoca Başbakan söyleyince, demek ki doğruymuş gözüyle bakıyor insanlar. Erdoğan’ın söyledikleri doğru mu? Olayın doğru olup olmadığını Yenişafak gazetesi köşe yazarı Süleyman Gündüz’den dinleyelim:
“Salı günü haberleri okuyunca camiye uğrayıp gerçeği öğrenmek istedim. Bunun üzerine Çarşamba günü Dolmabahçe Bezmialem Valide Sultan Camii’ne gittim. Camiye vardığımda dışarıda korumalar vardı. İçeriye girdim, Caminin içinde Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış yetkililerden bilgi alıyordu. Ben de yanlarına yaklaştım ve dinlemeye başladım. Cami müezzini Fuat Yıldırım olayları yeniden yaşar gibi anlattı. Ayrıca tümünün görsel kayıtlarını yapmış. Cumartesi ve Pazar akşamı Dolmabahçe’de biriken göstericilere polis müdahale edince bir grup camiye sığınmak zorunda kalmış. İlk gün yeterli bir zaman bulunduğu için ayakkabıları çıkartarak camiye girmişler. İkinci gün müdahalenin şiddet dozu arttığı için göstericiler can havliyle ayakkabılarını çıkartmadan cami kapısının anahtarını kırarak içeri girmişler. Müezzin Fuat Bey göstericileri sakinleştirmiş, yaralananlara camide tedavi imkanı tanımış. Ne alkol alan ve ne de içen bir kişi görmemiş. Polislerle konuşmuş ve ortalık sakinleşince göstericileri camiden sükünetle çıkartmış. Son cemaat mahfilindeki pencerede ezik bir bira kutusu kalmış. Oraya nasıl bırakıldığını görmemiş”
***
Olay yerinde kim inceleme yapıyormuş Bakan Egemen Bağış. Olayı ilk ağızdan müezzinden dinleyen o. İyi de bu bilgiyi alan muhterem Bakan olayın nasıl geliştiğini Başbakan Erdoğan’a anlatmış mıdır? illaki. Bütün bu çıplak gerçeğe rağmen Başbakan Erdoğan nasıl böyle bir konuşma yaparak insanlara nefretle bakılmasını sağlar? O vakit yazısında şu cümleyi geçiren yazar; “Müezzin Fuat Yıldırım davranışının bu ülkeyi nasıl bir tehlikeden kurtardığının farkında değil. Bunu tahrik yöntemi olarak kullanmaya kalkanların da ülkeyi nasıl bir tehlikenin eşiğine getirdiklerinin.” söylediklerinde haklı değil mi?
Bu tahrik yöntemi bu ülkede yaşayan, aynı gemide yol alan hiç kimsenin işine yaramaz sayın Erdoğan. Bu gibi söylem ve davranışlarla ülke ayrışmaya gider. Bu da görevlisi olduğunuz BOP’un işine yarar. Ayrıca, bize de bir görev verdiler biz de üslendik dediğiniz görev tanımınızı yaparsanız bu konuda da bilgilenmiş oluruz.
***
AKP’li üst zihniyet tezviratta, tefrikada, mizansende sınır tanımıyor. Ankara’da yürüyen birilerinin eline pankart tutturmuşlar, hem de Bozkurt amblemli dik dur eğilme Ülkücüler seninle. Altında da Etimesgutlu Bozkurtlar yazıyor. Allah şahidimdir bir Ülkücü böyle bir kancıklığı asla yapmaz. Bunun hangi maksatla planlandığı belli. Yapanlar yanlarına kar kalır sanıyorlarsa çok yanılıyorlar. Siz ne yaparsanız yapın Ülkücüler tahriklere kapılmayacaklar. İlahi adalet mutlaka tecelli edecektir. Kimse unutmasın Ülkücüler Liderlerinin dediği onun da zamanı gelecek sözüne binaen onun işaretini bekliyorlar.
Bu sebeple hiç kimse, efendibaba Amerikanya dahil olmak üzere, onun izniyle çarpan okyanus ötesi herkes ama herkes ayağını denk alsın. Biz bu ülkeyi sokakta bulmadık, masa başında kalem oynatıp almadık. Masa başında harita çizip buna uyun diyenlerin haritalarını, anlaşmalarını yırtıp, sınırlarımızı Türk kanıyla çizdik. Bunu herkes böyle bilsin.
Sağlıcakla kalın!
Fikri Atılbaz

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.