site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Bu pisliği kim temizleyecek?

Bu pisliği kim temizleyecek?
09.06.2016
A+
A-

KİRAZ, Beydağ, Ödemiş, Tire ve Torbalı’dan geçerek Selçuk Pamucak’ta denize dökülen Küçük Menderes Nehri büyük tehlike saçmaya devam ediyor

KİRAZ, Beydağ, Ödemiş, Tire ve Torbalı’dan geçerek Selçuk Pamucak’ta denize dökülen Küçük Menderes Nehri büyük tehlike saçmaya devam ediyor. Her yıl yaz mevsiminin gelmesiyle krililik oranının kat kat daha artması çevredeki vatandaşları rahatsız ediyor. Torbalı sınırları içerisinde olan ve toplamda 175 kilometre uzunluğundaki bu nehrin özellikle bu mevsimde daha çok kirletmesi vatandaşları epeyce rahatsız etmiş durumda. Bölgede çok kötü bir kokuya neden olan nehir, yetkililer tarafından temizleneceği sözü verilmiş fakat yerine getirilmemişti. Torbalılı vatandaşlar, artık bu kirliliği çekmek zorunda olmadıklarını söyleyerek yetkililerin bir an önce harekete geçmesini istedi.

ÇEVRE VATANDAŞ RAHATSIZ

BİR zamanlar geçtiği her yere bereket taşıyan 175 kilometre uzunluğundaki bu nehir özellikle son on yıldır sanayi atıkları yüzünden zehir nehrine dönüştü. Bu nehirde akan suyun bahçelerde sulama amaçlı kullanıldığı, bazı vatandaşlar tarafından balık tutulan bir nehir olan Küçük Menderes artık zehir akıtıyor. Fabrika atıklarının yanı sıra evsel atıkları dahi atıldığı bölgede, ilginç görüntüler meydana geliyor. Çuval, hayvan kemikleri, araç lastikleri, poşet, içki şişeleri gibi birçok atıklarında bulunduğu nehrin yakınından dahi geçilemiyor. Bu hava ve görüntü kirliliğin bir an önce temizlenmesini isteyen duyarlı vatandaşlar, sağlıklarından olduklarını da söyledi.

NEHİR KAP KARA OLDU

TORBALI sınırları içerisinden geçen ve çevreye vermiş olduğu zarar ile büyümeye devam eden Küçük Menderes Nehri vatandaşların sağlığıyla oynuyor. Özellikle kanser hastalarının her geçen gün arttığı bölgede vatandaşlar oldukça rahatsız. Her türlü hastalığı tetikleyen, önemsenmeyen fakat büyük bir tehlike arz eden nehir, hızlı bir şekilde kirlenmeye devam ediliyor. Engellenmeyen kirlilik her defasında artıyor. Çöplerinde doluştuğu bölgede tehlike çanları çalıyor. Yetkililerin bu duruma hala bir çözüm bulamamış olması ise, vatandaşların tepkisine yol açıyor.
Haber: Amede ALPAGUT

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.