site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Bu Maraton Antik Çağın Kalbinde koşulacak!

Bu Maraton Antik Çağın Kalbinde koşulacak!
21.03.2017
A+
A-

Selçuk Efes Ultra Maratonu ilk kez 18 Mart Cumartesi günü Selçuk’ta düzenleniyor. Uluslararası katılımla gerçekleşecek 1. Selçuk Efes Ultra Maratonu öncesi organizasyona destek veren Selçuk Belediyesi ile Unlimited Academy arasında bir protokol imzalandı.

Selçuk Belediyesinin katkılarıyla 18 Mart Cumartesi günü ilki gerçekleştirilecek olan “Selçuk Efes Ultra Maraton Koşusu”  için başvurular şimdiden doldu.  5 ülke ve 26 farklı ilden başvuran yetişkin 600 koşucunun kıyasıya yarışacağı Selçuk Efes Ultra Maratonu, 10 Km, 20 Km ve 55 Km olmak üzere üç farklı etapta koşulacak.

“Antik çağın kalbinde koşmaya hazır mısın” sloganıyla düzenlenecek maraton boyunca yarışmacılar Efes Antik Kenti, Artemis Tapınağı, Pamucak Sahili, Arvalya, Meryem Ana, Çamlık, Şirince, Selçuk Kalesi ve Yedi Uyuyanlar gibi dünyaya mal olmuş tarihi ve kültürel destinasyonları görme şansına sahip olacak.
“Bu organizasyonla amaç kentin geleceğine yatırım yapmaktır”

Selçuk’ta alternatif turizm çeşitlerinin gelişmesinin yanı sıra sanat, sporun ivme kazanmasını, Selçuk’un önemli spor organizasyonlarına da ev sahipliği yapmasını hedeflediklerini belirten Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “ 1. Selçuk Efes Ultra Maratonu’nu düzenleme protokolünü imzaladık. Bu kapsamda birçok çalışmayı müştereken yaptık. Selçuk’ta her yıl Mart ayının üçüncü hafta sonu bir ultra maraton düzenlenecek. Bu organizasyonun ilki 18 Mart Çanakkale Şehitleri’ni Anma Günü gibi önemli bir güne denk geliyor. Bu maratonun Selçuk için büyük bir kazanım olduğunu rahatlıkla ifade edebilirim. Bu maratonun en önemli hususu Efes Antik Kenti’nden başlayıp kent merkezinde İstasyon Meydanı’nda sone eren ve şimdilik beş ülkeden sporcunun katılımıyla uluslararası bir organizasyon olma özelliğini taşımasıdır. Bugün için 600 sporcunun katılımıyla başlayan bu süreç kentin geleceğine önemli bir yatırım olarak nitelendirilebilir” dedi.

Güçlü katılım, iyi müsabaka, güzel bir sonuç

Organizasyon hakkında bilgi veren Başkan Bakıcı; “ İlk maratonda üç etapta koşulacak. Bu etaplar 55, 20 ve 10 km olup yurt içi ve yurt dışından 600 sporcu da katılacak. 1. Selçuk Efes Ultra Maratonu’nu spor ve turizm açısından önemli bir aktivitedir” dedi. Selçuk’ta turizmin çeşitlenmesini hedeflediklerini belirten Başkan Bakıcı; “ Bu alternatif spor müsabakasının da ilçemize ve bölgemize önemli katkıları olacağını rahatlıkla ifade edebiliriz. Efes gibi antik bir kentte bu maratonun düzenlenmesi ayrı bir önem taşıyor. Amacımız bu spor organizasyonuyla güçlü bir katılım, iyi bir müsabaka ve güzel sonuçlar elde etmektir” dedi.

Ölü sezonda Selçuk’un ekonomik hayatına da katkısı olacaktır

Etaplar ve yarış hakkında detay bilgilerin www.efesultra.org  web sayfasında yer aldığını açıklayan organizasyon sorumlusu Alicem AKTAŞ; “Limit Sensin” sloganıyla gerçekleştireceğimiz maratonun çok önemli bir destinasyon alanı olan UNESCO Kenti Selçuk’ta yapılmasına olanak sağlayan Selçuk Belediyesi nezdinde Sayın başkanımıza tüm kamu kurum ve kuruluşlara teşekkürlerimizi iletiyoruz. Amacımız turizmin ölü olduğu sezonda, turizm destinasyonlarında gerçekleştirilen bu organizasyonla bölgelerin ekonomik hayatı başta olmak üzere, kültürel ve spor hayatına da katkı sunmaktır ” dedi.

18 Martta yapılacak 1. Selçuk Efes Ultra Maratonu’na İpek Öztosun ve Murat Kaya gibi milli triatloncu isimlerinde yer alacağı bildirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.