site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Bu Bir İstifa Mektubudur

26.05.2014
A+
A-

HUSEYİN-TASYAKAN

Bardak Taştı
Özellikle yakın çevrem çok iyi bilir ki; olağan üstü denilecek kadar sabırlıyımdır. Çevremdeki veya tanışık olduğum insanlar (özellikle dostluğum veya arkadaşlığım söz konusuysa eğer) üzülüp kırılmasın diye çok defa sineye çektiklerim olmuştur.

Tabi ki bu yazı benim kişilik analizim üzerine kaleme alınmış bir metin değildir. Başlıktan da anlaşıldığı üzere;

Muhatabı; çatısı altında bulunduğum CHP’nin Selçuk İlçe yönetimi ile beraber, Genel Başkanlık makamının da olduğu bir istifa mektubudur. İçeriğinde ise, sineye çektiklerimizle dolan bardağı taşıran son damlanın son damlanın açılımını bulacaksınız.

Öncelikle bu mektubun daha başında belirtmeliyim ki; şahsi düşünceme göre Selçuk CHP’nin, özellikle son ve bir önceki yönetimi (kayyumdan bahsetmiyorum) partiyi kendi vesayeti altına almak isteyen bir zihniyetin ürünü ve onun emir eri gibi davranan yönetimler olmuştur. Tezimin en büyük ispatı da, kongreler öncesi teşkilata tek başına hükmetmek isteyen zihniyetin ”Bu listeyi seçtirmeden çıkmayın karşıma” şeklindeki tehdit dolu söylemleridir. Öncekiler için bir iddiam olmayacak zira, parti üyesi değildim ve CHP ile, gönül bağının ötesinde bir bağım yoktu. Ancak o dönemler için de yine aynı vesayetçi zihniyetin parti teşkilatı üzerinde nasıl bir tehdit ve ”benim istediğim olacak megalomanlığıyla” baskı kurduğu her sokak başında konuşulan bir mevzudur.

Bardağı dolduran sebepleri kısadan geçerek son damlayla taşan sabrıma geleceğim. Daha 2009 yerel seçimlerinde 3. defa aday gösterilen kişi için, tasvip etmediğimi o günlerdeki bir köşe yazımda belirtmiştim. Bu benim şahsi değil Selçuk’ ta yaşayanların çoğunlukta birleştiği bir düşünceydi. O zamanki yönetimin tavrı ile aday olan kişi, Selçuk gibi bir yerde ancak, dört beş yüz oyla seçim kazandı. Seçimden sonra yine Selçuk halkının alışık olduğu üzere bu kişinin yüzünü gören cenneti de görmüştür diye düşünüyorum. Her zaman ki gibi halktan kopukluk, kendini dev aynasında görmeler ve her platformda her dediğini emir telaki eden acziyet içindeki yönetimlerle zaman su gibi akıp geçti ve 2012 Nisanında ki kongreye geldiğimizde ise (benim üyeliğimin ardından, şu anda da devam eden ilçe delegesi olduğum dönemdir); Bir belediye Başkanı’ nın mensubu olduğu partiye ve delegelerin oylarına nasıl ipotek koymaya çalıştığını, kendi istediği yönetimi oluşturmak adına hangi kirli pazarlıklara girdiğini ve uzlaşma sağlanamamasının ardından, pazarlık yapanların kongre salonunda bizlerin önünde, birbirlerini şerefsizlikle suçladığına şahit oldum ve mensubu olduğum parti adına utanç duyduğum andır. Bağırtılar, hakaret ve kavga gürültüyle biten bir kongredir ki; sonrasında kaleme aldığım ”Selçuk’taki Recep Tayyip” başlıklı yazımın 2 günlük yayınının ardından, üzerime kıramayacağım, üzülmesinden hicap duyduğum insanların yazıyı yayından kaldırtmam için ricaya gelmesi bile, parti yönetimi üzerindeki baskının açık göstergesi olmuştur.

Bu arada hakikati yazıp kamuoyu ile paylaşmamdan ötürü beni veya çevremdeki insanları ötekiler diye tabir ederek, adeta düşman gibi gören bakışlara maruz kalsam da umursamayıp; doğru bildiğim yolda yürümeye devam ettim. Bu yüzdendir ki; Son yerel seçimlere yaklaşırken, Selçuk’ ta 2 günlük yayınıyla bile oldukça gündem yaratan yazımı hatırlatma baabında tekrar gazeteci dostlarıma yayınlatmış ve Parti teşkilatının bir daha aynı hataya düşmemesi için ciddi uyarılarda bulunmuştum. Ancak biz eleştiri yapanları, sürekli parti düşmanlığıyla itham eden aklı evveller uyarılarımızı kale almadıkları gibi, seçim sathı mailinde bizlerle barışık durmayı bile kendilerine zul saymışlardır. Aklıma gelenlerin başlarına gelmesinden sonra ise en çok şaşırdığım, bizi ihanetle ve 25 yıllık iktidarı kaybetmelerinin baş müsebbibi olarak suçlamaları olmuştur ki; bu kadar vicdandan yoksunluk ve bu kadar kin duyulan bir muhalif duruş ancak Recep Tayyip Erdoğan’ ın duruşudur ve partim adına ikinci defa utanç duyduğum andır. Oysa bize bu vicdan yoksunu suçlamayı reva görenler, İzmir Büyük Şehir Başkanlığına kıyasla, Selçuk’ ta kaybettikleri yaklaşık altı bin oyun hesabını halen vermemekte ve vermeye de niyetli görünmemektedirler. Ancak bundan kaçışınız yok, Bu seçimlerde insiyatifi üzerine almak zorunda bıraktığınız genel Başkanı yanıltıp kaybettiğiniz seçimlerin hesabı İl Başkanı ve şürekâsı ile beraber tüm suç ortaklarınızdan ve sizden sorulacaktır.

Ancak olanların üçte birine tekamül eden yukarıdaki sineye çektiklerim sadece bardağı dolduran sebeplerdir.
Daha bir kaç gün öncesinde sosyal medyayı takip eden her Selçuk’lunun şahit olduğu ve sonrası olanlar ile de bilinen ancak her nedense; Üfürükten teyyare ne kadar oluşum varsa sosyal medyayı ayağa kaldırabilen (günlerdir ilgisini gösterip destek çıkan dostlarımızı tenzih ediyorum) CHP li arkadaşlarımızın hiç ölçüsünde ilgilerini çekmemiş olan bir durum ise bardağı taşırmıştır.

Kendilerini tanıdığımdan bu yana, dün ve bugün CHP teşkilatında görev almış bir çok kişiden çok daha fazla bugünkü yobaz zihniyete karşı mücadele verdiğine şahit olduğum bir arkadaşımın çakallar sürüsünün ortasında, sahipsiz korunmasız ve tek bir satır kınama metni yazma zahmetinin bile gösterilmediği kadar kimsesiz bırakılmıştır.

Bu gün bu ülkenin Başbakanlık koltuğunda oturan şahsın kin ve nefret dolu söylemlerinden cesaret aldığına emin olduğum, bir RTE yalakası sosyal medya üzerinden, CHP ile gönül bağı olduğunu bildiği bir insanın ismini ve işyerinin adını kullanarak ahlaksızca hakaret ve iftira dolu söylemler kullanarak hem onuru ile hem de ticari itibarı ile oynamıştır. Ardından ise sanal ortamdan reel duruma yansıyan gerginlikte ise bu arkadaşımın yanın da eşi de bulunduğu halde hastaneye gitmeleriyle beraber etraflarını tehditkar ve nefret dolu bakışlarıyla bazı AKP yandaşlarının sardığı sırada, en azından manen destek vermek adına bile CHP saflarından hiç kimsenin bulunmaması, ancak ”satılmak” ifadesiyle anlatılabilinir. Benim yaklaşık 600 Km mesafeden daha ilk dakikalarda (Gösterdiği ilgiye buradan bir kez daha teşekkür ediyorum) gerginliğin önlenmesi için Selçuk Belediye Başkanı’ na kadar ulaşmam neticesinde, kendisinin hastaneye kadar giderek orada bulunması muhtemel bir arbedeye engel olmasına rağmen, Selçuk CHP teşkilatından hiç kimsenin olmamasını hiç bir bahane masum gösteremez.

Seçim arefesinde seçim bürolarınıza kadar götürüp, rozet takma törenleriyle mikrofonlardan isimlerini anons geçtiğiniz insanların, siyaseten çıkmış bir gerginlik esnasında saçlarının teline dahi gelecek halel sizin sorumluluğunuzdadır ve hiç kimsenin özel ya da kişisel nedenlerle bu sorumluluktan kaçma lüksü de yoktur. Bu gün itibariyle bu hakaret dolu saldırıya uğrayan arkadaşımın sosyal paylaşım ağındaki sayfasında paylaştığı, duyuruda, ”Sahipsiz bırakılmış olmamdan ötürü, CHP ile gönül bağımdan istifa ederek, her zaman olduğu gibi mücadeleme yalnız devam edeceğim” cümlesinden ötürü utanmayan ise bizden değildir.

Bu arada çıkan gerginliğin ardından kendi sayfamda paylaştığım ”Neredesiniz CHP li arkadaşlar” söylemiyle sitem ettiğim yazı için aynı günü gecesi telefonla bana dönerek sitemlerini ve incilmiş olduğunu ileten sevgili arkadaşım, değerli kardeşim ve yönetimdeki tüm arkadaşların olduğu gibi, kişiliğinden ve iyi karakterinden zerre kadar şüphe duymadığım sevgili İlçe Başkanım, sanırım yazımdaki ifadelere alınganlığın verdiği bir temaşayla bana o gece 3 defa dava açılması ile ilgili beyanda bulundunuz. Eğer, sosyal medyayı kullanan teşkilattaki her bireyle beraber, ilçe yönetimine hitaben kaleme aldığım yazıyı daha dikkatle okursanız ben sizin hukukçu kimliğinizle değil, siyasi kimliğinizle ”en azından yapılan ahlaksızlığı kınamak gibi” bir adım atmayışınızı irdeledim. Daha da kaç gün geçmesine rağmen, her nedense birçok paylaşımlarınızı görmeme, okumama rağmen; Henüz tarafınızdan tek bir kınama cümlesi dahi görmedim.

Baştan itibaren saydığım tüm bu nedenlerden ötürü, Selçuk Cumhuriyet Halk Partisi İlçe örgütünün, Recep Tayyip Erdoğan benzeri despotların vesayetinden kurtulacağı güne kadar dönmemek üzere;

CHP İlçe delegeliği görevimden ve parti üyeliğinden istifa ediyorum…
Hüseyin TAŞYAKAN

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
26 Mart 2024
19 Mart 2024
20 Şubat 2024
4 Şubat 2024
YORUMLAR
  1. Haydar özneden dedi ki:

    Helal olsun…

  2. Özgür yıldız dedi ki:

    Yazık çok yazık Chp artık siyasi partilikten daha çok çiftlik partisi oldu bu ilçede seçimlerden sonra aktif şekilde çalışmayı tüm enerjimizi ve birikimimizi kullanarak ülkemizin bu kritik döneminde hiç olmazsa ellerimizi taşın altına koymayı planladığımız arkadaşlarım ve ben maâlesef selçuk taki bu inanılmaz Chp yapısının içinde bize yer olmadığını anladığımız için çok büyük bir üzüntü ile geri çekildik umarım bir gün uyanırlar ve verdikleri zararların farkına varıp erdemli davranarak sısyal demokrat olmanın hazmını anlayarak çekilirler … Ama bu temmenilerimin maalesef Ütopya olduğunu biliyorum :))

  3. apasel dedi ki:

    Beyefendi Selçuk’ u kendi çiftliği gibi görüyor, herkes ona el pençe divan dursun istiyor. Padişahım çok yaşa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  4. Halktan dedi ki:

    Chp den istifa ediyo ama yine R.T.E siz yazı yazamıyosunuz… Ne kadar aciz durumlarda bu Chp…

  5. selcuklu dedi ki:

    chp sokak kavgalarına da mı karışacak ? adam cafeyi basmaya giderken chp kimliğiylemi gitti öyle gitiiyse partiden atılmalı olcak iş mi bu ya…

  6. KUBALI dedi ki:

    Sayın Taşyakan Partinize yazdığınız mektubu niçin burada yayımlıyorsunuz? Mektubunuzu okumadan çöpe mi atarlar diye düşündünüz.Parti ile aranızdaki sorunları partide tartışamıyor musunuz? Kısaca mektubunuzu burada yayınlamakla sorununuz çözülecek mi?

  7. Anonim dedi ki:

    vefa ve saz arkadaşları o partide at koşturdugu sürece.. AKP selçukta elini kolunu sallaya sallaya iktidar olur 😀

  8. anonim dedi ki:

    Seçim süresince bir gün bile partiye gelmiyeceksin sonra oldu gözlerim doldu
    .

  9. Partili dedi ki:

    Hüseyin Beye Katılıyorum. Birileri neden hala istifa etmiyor anlamış değilim….

  10. Sevgi dedi ki:

    Recep Tayyip Erdoğan duruşuna kurban olun siz. onun adı sizin ağzınıza yakışmıyor. Siz kiiiim Recep Tayyip Erdoğan kim. Kendinizle barışık olamayanlar başkaları üzerine düşmanlık yaparak birleşemezler. Siz ve sizin gibiler Selçuk a ne verdiniz ki bundan sonra vereceksiniz. Halkına düşman halka rağmen iktidar olunmaz beyler hala anlamadınız mı?

    1. Artemisiaaa dedi ki:

      Sebep!?!neden RTE’ye kurban olacakmışız. Her gün sokaklarda ona kurban edilen bir sürü masum vatandaş var zaten ….

  11. Anonim dedi ki:

    Ağzınıza sağlık. Söylediklerinizin tümüne katılıyorum. Ama önemli olan bunu CHP yönetiminin görmesi ve buna göre hareket etmesi.

  12. mustafa dedi ki:

    istifa edebilirsin o senin en doğal hakkındır.eğer ters giden bir şeyler varsa kalıp mücadele etmelisin.davadan kaçarak dava takip edilmez beyefendi.bilmem anlata bildim mi???????

  13. tekin dedi ki:

    birilerinin ayağı taşa takılsa partiden bilecekler…bu kadarda aymazlık olmaz.pes doğrusu..!

    1. Apasalı dedi ki:

      eee bi yerinizde sivilce çıksa Recep Tayyip Erdoğan’ dan biliyonuz ya =)

      1. Halktan dedi ki:

        iy Kapak yapmışsın 😉

  14. Anonim dedi ki:

    SEVGİ……. R.T.E. Tüm Türkiye’yi kendine ve kendi hırslarına kurban etti. Halkına düşman arıyorsan r.t.e ye bakman yeterli. Gençlerin ölüm emrini verecek kadar gözü dönmüş bir halk düşmanı. R.T.E nin iyiliği kendine ve senin gibi görmez, duymaz, bilmezlere….Biraz kafanızı kumdan çıkarın artık.

  15. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    ATAMIZIN KURDUGU CHP YE YILLARDAN BERI KIMLER GELDIIIIIII KIMLER GITTIIIIII CHP DEN BILEN BILIR!!! HIC KIMSEYE KALMAZ CHP NIN KOLTUGU DA SEYLERIDE!!! ANLIYAN ANLAMISTIR…!!! ILK ONCE HERKES KAPISININ ONUNU SUPURMELI DIYORUM…!!! not (sahte rumuzlu apasali lara dikkat lutfen!) yani o ben degilim IP den tespit ettirebilirsiniz…

    1. Apasalı dedi ki:

      klavyen çok iyi ama senin gözler bitik çünki senin ismin APASAS”LI 35920. ben ise apasalı aynı kişiler tabikide değiliz hay ALLAH ım yaaa 😀

  16. KUBALI dedi ki:

    Sayın Taşyakan beyin istifası kabul olmuş mudur acaba ilçe başkanlığından bir açıklama yapılmadı galiba

  17. ACABA!!!!!! dedi ki:

    Sizin bu yaptığınız, Vefaya olan düşmalığınızı, partinize taşımaktan başka bir şey değil..Hoş neden düşmansınız onu da anlamíş değilim..Sosyal medyada her kavga edene nasil yardim edecek CHP yönetimi,üstelik;iş orada da kalmamış,adamın çalıştığı yere,kavgayı devam ettirmeye gitmiş sayın Seyhan..Peki Sayın Seyhan haklı ise neden şikayetçi olmamış.Bence iş tersine döner;haneye tecavüzden kendi yargılanırdı..Bu işte bir iş var ya!!Yakında çıkar kokusu.

  18. deliruzgar dedi ki:

    istifa ETMEYEN VE HALA PARTİDE TUTUNACAK DAL ARAYAN DEVRİK BAŞKAN: ÇEKİN GİDİN ARTIK. PARTİYİ SELÇUK TA BİTİRİYORSUNUZ. DİNAZOR OLMAYIN YAAA..BIRAKIN ŞU PARTİ BİR SOLUK ALSIN.

  19. Hatice Nazlı SEYGAN dedi ki:

    En başta belirtmek isterim ki,bu olay sanıldığı gibi sokak kavgası değilidir.Eşimin siyasi görüşü ve bunlarla ilgili sosyal ağ üzerindeki paylaşımları kopyalanarak (eski paylaşımlar) bir şahsın sayfasında yayınlanmıştır.Hadi bunlar zaten kendisinin gizlemediği alenen paylaştığı siyasi görüşleridir.Ama altında başka bir şahsın hakaret ve küfür içeren yorumlar yapması bardağı taşıran damla olmuştur.Bunun üzerine durumla ilgili görüşmek üzere kafeye gidilmiş orada karşılıklı istenmeyen şeyler olmuştur. Elbetteki aklı selim düşününce bunun hukuken çözülmesi gerektiğini bizde gayet iyi biliyoruz. Ama, hakaret ve küfür olunca insanın sinirine hakim olamadığı zamanlar oluyor. Her şeyi sorgulayanlar birde şunu sorgulasın siyasi görüşünden ötürü birine küfür etmek hakaret etmek hak mıdır ? siyasi görüşleri paylaşılıp deşifre edilemeye çalışılması, hedef gösterilmesi altına küfür içerikli yorumlar yapılması siyasimidir değilmidir ? her plartformda özellikle sosyal ağda partisinin görüşlerini belki de kendilerinden bile fazla savunan birinin, partisi manevi olarak bugün yanında olmayacakta ne zaman olacak !? Bu olay alacak verecek yada herhangi bir başka sebepten ötürü çıkmış bir şey değilidir! tamamen eşimin siyasi düşünceleri ve görüşleri hedef alınarak yapılmış bir şeydir. saygılar…

  20. Hüseyin TAŞYAKAN dedi ki:

    Öncelikle kamuoyu ile paylaştığım istifa mektubum için yorum yapan herkesin düşüncesine saygı duymakla beraber, bu mektubu burada yayınlamakla ne kadar doğru düşündüğümü yapılan bazı yorumlar kendiliğinden tescil etmiştir. Bardak taştı başlığını kullanırken zaten bunu kastediyordum, bardağı dolduran onca olgudan sonra son bir damlanın taşmaya neden olduğunu işaret ediyordum. Ne bir siyasi partinin sokak kavgalarına karışmasına dair bir arzum, ne de bazılarının kafalarında saplantı haline gelmiş Vefa Ülgür düşmanlığım gibi bir ruh halim bulunmamaktadır. Ancak bu ilçede aklı kesen herkesin de gördüğü gibi Cumhuriyeti kurmuş bir partiyi, padişahlık yetkileriyle çekip çevirmek isteyen(Vefa olur, Ahmet,Mehmet, Ali yada Veli olur)
    her kim olursa olsun elbetteki tepkimi koymak benim en doğal hakkımdır ve zaten bu duruma tepki koymayacaksam eğer, yıllardır Recep Tayyip Erdoğan’ ın despotluğunu, faşist bir diktatör gibi bu millete reva gördüğünü eleştirdiğim yazıların hiç bir anlamı olmadığı gibi, aynadaki yüzüme dahi bakmaya utanırım.
    Utanmak deyince de, yeri geldiğini düşünerek şunu belirtmek isterim.Sosyal Paylaşım ortamında hakarete ve iftiraya uğrayan bir arkadaşım şerefiyle oynanmak istendiğini görüp öfke kontrolünü yapamayacak bir psikolojiyle, sanal ortamda o terbiyesizliği yapan şahısa karşı hiddetlenip şiddet eğilimi göstermiş olabilir, yoksa kendimden emin olduğum kadar bilirim ki; o arkadaşımın ”Hani şu AKP genel başkanının ruh halinde gördüğümüz gibi” kindarlıkla nefret ve intikam duygularıyla uzaktan yakından zerre kadar ilgisi olmaz ancak; Arkadaşlarım da ben de, şerefimiz üzerine oynanacak olan rezil atraksiyonlar karşısında sessiz ve pişkin bir duruş sergileyenlerden olmadığımızdan olsa gerek, yapanın yanına kar kalmasın maksadıyla tepki veriyoruz. Durum sadece bundan ibaret olup; Zaman ayırıp bu istifa mektubunun altına yorumlarıyla katkı veren herkese de teşekkür ediyorum. Saygılarımla…..

  21. ANONİM dedi ki:

    Kim bu taşyakan ben 20 senedir parti üyesiyim bir gün bile bu kişiyi partide görmedim eleştirmeye geldimi herkes debreli atıp tutmak kolay taşın altına elini koydun mu kardeşim sen ondan haber ver biz akp anap doğruyol partisi değiliz biz ATATÜRK ün kurmuş olduğu CUMHURİYET HALK PARTİSİ nin üyeleriyiz aday kim olursa olsun partiliyiz sizin gibi çakma partili değiliz

  22. Anonim dedi ki:

    Helal Hüseyin Taşyakan
    At gözlüğünü biraz daha atmaya çalışıp CHP nin bunu sadece Selcuk için değil bütün türkiye için gecerliği olduğunu yazsanız

  23. gazoz ağacı dedi ki:

    Hüseyin abi sağcımısın solcumusun anlamadım yoksa futbolcumusun