site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Boşanma arttı

Boşanma arttı
04.11.2015
A+
A-

 

Her geçen yıl artan boşanma vakaları ilçede de son 5 yılda yüzde 40 arttı. 2009 yılına kadar 2 bin 917 kişinin boşandığı ilçede sadece 2014 yılına kadar bu sayı 5 bini buldu. Sayı korkutucu olarak yorumlandı.

GELENEKSEL bir toplum olan Türk toplumunda evlilik sayısı giderek azalırken, boşanma sayısı ise artıyor. Bu durumun istatistiklere de yansıdığı görülürken ilçede boşanma sayılarının her geçen yıl üstüne koyarak arttığı görülüyor. İlçede 2009 yılına kadar 2 bin 917 kişi boşanmışken 2009 yılından 2014 yılına kadar bu sayı 5 bine dayandı. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre boşanma 2009 yılında 2014 yılına kadar ilçede yüzde 40 artış gösterdi. Her yıl boşanma vakalarında büyük artışın gözlemlendiği belirtilirken ileri yaşlarda da çok sayıda boşanmanın gerçekleştiği istatistiklere yansıyor. Boşanma ilçede en çok 30-34 yaş aralığında ve genellikle kadınların talebi üzerine gerçekleşiyor.

YAŞLILAR DA BOŞANIYOR

Bin bir hayalle evlilik defterlerine imzayı atan birçok kişi, çok sürmeden ayrılmayı tercih eder oldu. Torbalı’da da bu yönde büyük artış görülürken 2009 ile 2014 yıllar arasında boşanma vakaların ciddi derecede arttığı gözlemleniyor. 1990’lı yıllardan 2009 yılına kadar 2 bin 917 kişi boşanırken bu sayı 2014 yılında 4 bin 769’u buldu. Sadece 5 yılda bu sayı korkutucu duruma gelirken 2015 yılı verileriyle bu sayının çok daha fazla yükselebileceği belirtiliyor. Yılda ortalama 400 kişinin boşandığı ilçede bu rakam oldukça kötü olarak yorumlanıyor. Üstelik yaşlı nüfusun da artık boşanma seçeneğini tercih ettiği görülüyor. İlçede 55 yaş üstünde 1143 kişinin daha önce boşandığı da istatistiklerde yer alıyor.

GEÇİMSİZLİK BOŞANMA NEDENİ

Hayat boyu süreceği, her zaman birlikte ve birbirine destek olunacağı inancıyla kadın ve erkek tarafından kurulmuş aile müesseselerinde sona erme vakalarında son yıllarda büyük artış gözleniyor. Evlilikler genel olarak, hayatı birlikte geçirmek ve paylaşmak üzere oluşturulan kesintisiz organizasyonlardır. Her ne kadar hayat boyu bir birliktelik planlansa da, çeşitli nedenlerle kesintisiz birliktelik sağlanamaz ve evliliklerin önemli bir kısmı ayrılmayla sonuçlanır. İlçede de boşanma oranları hızla artmaktadır. Boşanma istatistikleri dikkate alındığında başlıca nedenler, geçimsizlik, ekonomik nedenler, eşin işsiz kalması, aile büyüklerinin veya eşinin kadını hizmet etmesi gereken bir kişi olarak görmesi ve eşler arasındaki cinsel sorunlar olarak ön plana çıkıyor.
İbrahim DANIŞ-buyuktorbali.com

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın !  
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın !  
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.