site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

“Bonzai” Gençleri, Şarkısı Zihinleri Zehirliyor

“Bonzai” Gençleri, Şarkısı Zihinleri Zehirliyor
11.09.2014
A+
A-

orkestra

Bonzai kullanımının gençler arasında hızla yayıldığını belirten Selçuklu müzisyen Tayfun Karameşe, orkestra çalışanları ile aldıkları ortak kararla şarkı repertuarlarından “Bonzai” isimli oyun havasını çıkardı.

Selçuklu müzisyen Tayfun Karameşe, toplum sağlığını gözeterek örnek bir karar aldı. Son zamanlarda, “Bonzai” kullanımın gençler arasında hızla yayıldığına dikkat çeken Karameşe, düğün programlarının şarkı repertuarından “Bonzai” isimli 9/8’lik Roman havası tarzındaki şarkıyı çıkardı. Orkestra çalışanları ile aldıkları kararın diğer müzisyenlere de örnek olması gerektiği savunan genç sanatçı, “Bonzai şarkısı, yaklaşık 1 yıldan buyana oldukça popüler bir şarkı. Hareketli tarzıyla düğünlerin en fazla istek alan şarkıları arasında bulunuyor. Çıktığımız programlarda en az 5 defa bu şarkıya “tekrar çalar mısınız?” şeklinde istek geliyordu. Son zamanlarda yazılı ve görsel basından Bonzai’nin ne tür bir illet olduğunu öğrenince, toplumda duyarlılık ve farkındalık yaratmak amacıyla, Bonzai’yi çalmama kararı aldık. İstek gelirse de çalmıyoruz. Bonzai’nin kendisinin gençleri, şarkısının ise bir şekilde bilinçaltını etkileyerek, zihinleri zehirlediğini düşünüyorum” dedi.

ÇAĞRIDA BULUNDU

Şarkının sözlerinin, gençleri uyuşturucu kullanımına özendirdiğini savunan Tayfun Karameşe, “Gerekirse bu şarkı yasaklanmalı. “Hap koydum” adlı Roman havası da benzer nitelikte bir şarkı. Gençlerin bilinçaltına sesleniyor. Onların madde kullanımına yönelik davranış kalıplarını tetikliyor. Çevremizde, bonzai kullanımının hızla yayıldığını düşünüyorum. Bonzai türü uyuşturucular başta olmak üzere tüm uyuşturucu maddelerden çocuklarımızı ve gençleri korumalıyız. Yoksa yarın çok geç olacak. Şarkıyı çalmama yönündeki kararımız ilçedeki müzisyenler arasında da yankı buldu. Dilerim, tüm müzisyen arkadaşlarımız bu konuda duyarlı davranıp, yanımızda yer alırlar” diye konuştu.

Haber: Nafi Turan www.selcukhaber.com

YORUMLAR
  1. ccc dedi ki:

    bu sorumlu davranışınızı kutlarım