site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Bize Gelen Bir Daha Bizi Bırakmıyor

Bize Gelen Bir Daha Bizi Bırakmıyor
09.08.2015
A+
A-

IMG_1012

“Selçuk Haber” muhabiri Selçuk ilçesinde faaliyet gösteren esnaflardan biri olan Sezgin Çiftçi’den erkek kuaförlüğü ve iş potansiyelleri hakkında bilgi aldı. Bu konuda Berber Sezgin ustaya bazı sorular sordu.

Sezgin usta işiniz hakkında bilgi verir misiniz?

Ben 35 yıldır bu mesleği yapıyorum.Çekirdekten yetişme bir berberim. İşimde her zaman bir numara olmayı amaçladım ve bunun içinde her türlü fedakarlığı yapıyorum. Kendimi çağın gereğine göre yetiştirmeye çalışıyorum. Bu meslekte müşteri memnuniyeti çok önemlidir. Kısaca; müşteri müşteriyi çeker diyorum. Mekanımızda rahatlığı yakalayan müşteri bizim her zaman müşterimiz oluyor. Bizi bırakıp da başka berber aramaya gitmiyor.

Bizi arayan engelli bütün vatandaşlarımızın evlerine giderek traşını yapıyoruz.

İş potansiyeliniz nasıl?

Ben kendimi Selçuk Halkına kabul ettirdiğimi söyleyebilirim. Her zaman berber hanem de müşterim var. Boş kalmıyoruz. Şükürler olsun kazancım yerinde ihtiyacım kadar kazanıyorum.

Mesleğinizde bu çıkışı nasıl yakaladınız?

Bir berberin doktor kadar bilgisi, avukat kadar da dili olmalıdır. Bu olanağı sağladığın zaman her zaman işin var demektir. Boşa düşmek gibi bir tasam olmaz. Sadece saç kesmekle başarı sağlanmaz, mutlaka gelen müşteriye sıcak bir davranış, hoş sohbet etmek lazım. Berber Sezgin olarak ben bunu yaptım ve vatandaşlarımızdan çok rağbet gördüm. İşini dürüst yaparsan; boşa düşmezsin, her zaman mekanında müşteri olur.

YORUMLAR
  1. 20350 dedi ki:

    ihlasçı mehmet sıhatler olsun….