site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Biz Atatürk’ün kentiyiz

Biz Atatürk’ün kentiyiz
30.10.2017
A+
A-

İzmir’de Cumhuriyet’in kuruluşunun 94. yıl kutlamaları, hafızalardan silinmeyecek bir finale sahne oldu. 350 metrelik Türk bayrağını “kutsal bir emanet gibi” özenle taşıyan İzmirlilerin heyecanı, Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği fener alayı, ışık gösterileri ve sevilen sanatçı Funda Arar’ın konseriyle doruğa ulaştı. Gündoğdu Meydanı’nı dolduran onbinlerce İzmirli’ye seslenen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Biz İzmir’iz, Atatürk’ün kentiyiz. Ne mutlu İzmirlilere” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet’in kenti İzmir’de, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bir haftaya yaydığı etkinliklerle kutlanan Cumhuriyet Bayramı, 29 Ekim akşamı müthiş bir finale sahne oldu. Gece geç saatlere kadar süren ve sokaklara taşan Cumhuriyet kutlamaları, fener alayı yürüyüşü ile başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve toplumun her kesiminden binlerce İzmirli, kol kola girerek marşlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’ndan Gündoğdu Meydanı’na kadar yürüdü. İzmirliler, 350 metrelik Türk Bayrağını “kutsal bir emanet” gibi özenle tutarak Cumhuriyet Meydanı’ndan Gündoğdu Meydanı’na taşıdı. Geceye görkemli havai fişek ve ışık gösterileri damga vurdu. Birinci Kordon, Türk bayrakları ile kırmızıya boyandı. Gündoğdu Meydanı’nda İzmirliler büyük bir sürpriz ile karşılaştı. Ulu Önder Atatürk’ün sesi ve görüntüsü dev ekrandan belirince onbinlerin coşkusu da doruğa ulaştı.

“Biz Atatürk’ün kentiyiz”
Gündoğdu Meydanı’nda kurulan sahnede İzmirlilere seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Ülkemizin kurucusu, kurtarıcısı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, silah arkadaşlarına, şehit ve gazilerimize minnet ve şükranlarımızı ifade ediyoruz. 94 yıldır Ata’mıza eserlerine, devrimlerine sahip çıkıyoruz. Biz İzmir’iz; Atatürk’ün kentiyiz, bağımsızlığın kentiyiz; barışın, aydınlığın, özgürlüğün, demokrasinin kentiyiz. Ne mutlu bizlere! Ne mutlu İzmirlilere” diye konuştu.

Funda Arar İzmirliler için söyledi
Başkan Kocaoğlu’nun konuşmasının ardından sahneye çıkan ünlü sanatçı Funda Arar, konserine İzmir Marşı ile başladı. Arar, “İzmir’de, barışın, kardeşliğin kentinde Cumhuriyetin kalesinde olmaktan gurur duyuyorum” diye konuştu. “Yak Gel “, “Alagül”, “Camdan Kalp” gibi sevilen şarkılarıyla unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşatan sanatçı, İzmir’deki Cumhuriyet kutlamalarına ayrı bir renk kattı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.