site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Bir yiğit geldi geçti, Adı: FIRAT YILMAZ ÇAKIROĞLU

19.02.2017
A+
A-

Tarih 20 Şubat 2015’i gösteriyordu. Tv ekranlarında bir alt yazı “Karşıt görüşlü iki öğrenci grubu arasında çıkan kavgada Fırat Yılmaz Çakıroğlu öldürüldü” yazıyordu. İlk önce sustum. Sonra “Bir yiğit gitti” dedim. Sonra “Bir yiğit genç yaşta şehit düştü” dedim. Bir an alt yazıya kafam takıldı. “Karşıt görüşlü öğrenciler” algı operasyonuna dikkat edin. Üniversitenin PKK yapılanmasında bulunan bir haine “Hain veya Terör örgütü üyesi” diyemiyorlar. Vatan sevdalısı gençlerle bu hainleri nasıl bir tarafta tutuyorlar? Gerçekten içler acısı bir durum yaşadığımız. Hainlerle, vatan sevdalısı gençleri aynı kefeye koyuyorlar Fikirlerinin hiç değiştiğini sanmıyorum. Yine aynı algı yöntemiyle, aynı haberlere devam ediyorlar.
*
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 13 Mayıs 2016 tarihinde Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmayı hatırlayalım “Bazı üniversiteler bölücü terör örgütü kampına dönüşmüş durumda. Şiddetle, tehditle baskı yapan bu çetelere asla müsamaha gösterilmemelidir” demişti. Tüm üniversite rektörleri bu toplantıda yer alıyordu. Şimdi biz bu sözlerin rektörler tarafından uygulanmasını bekliyoruz. Bazı üniversitelerde aldığımız haberler ve fotoğraflarda halen bir kısım terör örgütüne mensup öğrencilerin üniversitelerde faaliyet gösterdiğini görüyoruz. Cumhurbaşkanımızın sözlerinin rektörler tarafından ne zaman uygulanacağını merakla bekliyoruz.
*
Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Bir takım güçler referandum öncesi üniversitelerdeki örgütleri kullanarak kaos planları yapmaya çalışabilir. Tehlikeli gerilimler yaşayabiliriz. Kutuplaştırma ve kavga senaryoları her an TV ekranların da alt yazı olarak geçebilir. Son pişmanlık fayda etmez. Bir an önce ilim ve irfan yuvası olması gereken üniversitelerimizi terör örgütü yapılanmalarından temizleyelim. Fırat gibi bir yiğidi toprağa verdik başka Fıratları da toprağa vermeyelim. Şehadetinin 2. Yıldönümünde Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu rahmetle anıyorum. Katillerinin de tez zamanda cezalandırılmasını ümit ediyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.