site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Bir Şeyler Yapmak İçin Önce “Farkında Olmak” Lazım

Bir Şeyler Yapmak İçin Önce “Farkında Olmak” Lazım
24.09.2012
A+
A-

11 Temmuz 1856’da Robert Wilkin, İzmir–Aydın demiryolunun inşası için İstanbul Hükümetine başvurmuştur.

23 Eylül 1856’da Robert Wilkin’in başvurusu kabul edilmiş ve 130 kilometrelik İzmir–Aydın demir yolunun inşası İngilizlere verilmiştir. 23 Eylül, bu yıl 156.yılı olan Türkiye Demir Yolları’nın da kuruluş tarihidir.

İmtiyaz verilirken,  inşaata 1 yıl içinde başlanması şart koşulmuştu. Sürenin dolmasına 1 gün kala, 22 Eylül 1857’de ilk kazma vuruldu.

İzmir’de başlayan demiryolu inşaatı 15 Eylül 1862’de Ayasuluk’a geldi. Yani birkaç gün önce Ayasuluk istasyonun açılışının 150. yılıydı. Bana göre bu, Selçuk’un 150. doğum günüydü. Çünkü Selçuk’ta yaşam, yeniden, demiryolunun Ayasuluk’a gelmesiyle başlamıştır.
Şöyle ki;

Selçuk’taki İslami eserlerin tamamı Aydınoğulları beyliği dönemi eserleridir.1426’da Cüneyt Bey’in öldürülmesiyle kent Osmanlıların eline geçer ve bu tarihten sonra Ayasuluk hızla önemini kaybetmeye başlar. Fatih Sultan Mehmet’in 1475’te darp edilen son akçesinden sonra, darphanedeki faaliyetler de durur. Ve Ayasuluk  yaklaşık 300-350 yıl sürecek bir kış uykusuna yatar. Bu arada yapılmış bir tek mimari esere bile rastlamak, neredeyse imkânsızdır.

Bugün Karpouza kafe olarak oturduğumuz Huck Oteli’nin, kent arşivi olarak kullanılan Reji İdaresi binasının 15 Eylül 1862’den sonra yapılmış olması  tesadüf  değildir.

Demiryoluyla birlikte yeniden şekillenen yerleşim, elbette demiryolunun çevresinde oluşmaya başlamıştır. Demiryolunun hemen üst paralelindeki, (doğusundaki) büyük bölümü erken dönem Cumhuriyet, belki birkaç tanesi son dönem Osmanlı olan, 8-10  evin tescilli olup olmadığı hakkında hiçbir fikrim yok. Ama yeniden inşa edilen Selçuk’un erken şahitlerinden olan bu eserlerin, mutlaka koruma altına alınması gerektiğini düşünüyorum. Hiç olmazsa onlar için geç kalmayalım.

Bir şeyler yapmak için önce farkında olmak lâzım, yoksa her zaman geç kalınır; tıpkı Ayasuluk’un 150. doğum gününü kutlamakta geç kalındığı gibi. Ayasuluk’tan tren kalktı, geçmişler ola….

Hasan Kireç/Kültür Varlıklarını Koruma Uzmanı

Görseller, dostum Ali Can’dan….

YORUMLAR
  1. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    sayin H. kireç bey’in yapmis oldugu çalismasiyla yaptigi tarihi bir tespiti selçuklularimizin tarihe ne kadar yakin oldugunu gostermektedir. bunun için her yil 15 eylul ozel torenler ufak festivaller duzenlenebilinir ayni kent belleginde ki basarili bir organizasyon gibi.. Sayin A.CAN Bey’in selçuk için hizmetleri her zaman taktir edilmelidir…!!! BASARILARINIZIN DEVAMI DILEGI ILE….