site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Bir Haftalık İzni Biten Nişanyan, Tekrar Cezaevinde

Bir Haftalık İzni Biten Nişanyan, Tekrar Cezaevinde
13.02.2014
A+
A-

Sevan-Nişanyan

İzmir’in Selçuk ilçesi Şirince köyünde kaçak inşaat yaptırdığı gerekçesiyle hakkındaki iki yıllık hapis cezasını çekmek için geçtiğimiz 2 Ocak’ta Torbalı Açık Cezaevi’ne giren ve bir hafta önce iyi halden dolayı izne çıkan yazar Sevan Nişanyan dün izni bitince tekrar cezaevine döndü.

Yazar, Dilbilimci Sevan Nişanyan, kaçak inşaat yargılamasından verilen 2 yıllık hapis cezasını çekmek üzere 2 Ocak’ta yanında eski eşi Müjde Tömbekici, çocukları Davit ile Arsen Nişanyan ile Torbalı Açık Cezaevi’ne gelip teslim olmuştu.

Sevan Nişanyan’a, cezaevindeki iyi halinden dolayı bir hafta izin verildi. İzni biten Nişanyan, dün tekrar cezaevine döndü. Cezevinde sosyal bir yaşam sürdüren ve sürekli kitap okuyan Nişanyan’ın sudoku bulmaca da çözdüğü, diğer mahkumlarla uyum içinde bulunduğu öğrenildi.

NELER OLMUŞTU?

İzmir’in Şirince Köyü’ne bir kilometre mesafedeki kendine ait araziye yaptığı 60 metrekarelik Evin inşaatı arazinin SİT olduğu gerekçesiyle iki kez mühürlenmesine rağmen tamamlayan Nişanyan, hakkında Selçuk 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı. Mahkeme, Nişanyan’a 2 yıl hapis cezası verdi. Nişanyan, kararın temyizi için 2008 yılında Yargıtay’a başvurdu. Yargıtay, 5 yıl sonra kararı onadı. Bunun üzerine geçen 23 Aralık’ta savcılığa gidip teslim olan Nişanyan’a cezaevine girmesi için 2 Ocak’a kadar süre verilmişti Nişanyan, cezaevine girdikten sonra da sosyal medya üzerinden gönderdiği bir mesajla insanları Torbalı Açık Cezaevi Kütüphanesi’ne kitap bağışı yapmaya çağırmıştı. Ancak cezaevi yönetimi tarafından kitaplar kabul edilmemiş, bakanlık kitap bağışına onay verdiğini açıklamış, daha sonra yüzlerce kitap bağışlanmıştı.

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın !  
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın !  
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR
  1. selçuklu dedi ki:

    ne oldu ermeni? kanun nizam tanımam diyorsun ya hani? sit alanına dokunmak ve görmemezlikten gelmelerini istemek… 🙂 cezanı çekeceksin. o kadar!

    1. erkan dedi ki:

      Bunun Ermeni olmakla ne alakası var? Bilinçsiz,cahil,şuursuz ve ırkçı ol, ama yeter ki Türk ol;sorun yok öyle mi? Nişanyan’nın yaptığı tarihi dokuyu koruma bilincini uyandırmaktan başka bir şey değildi. Nişanyan evlerine halleneceğinize,köyün girişindeki plastik çantalcılara koyun postanızı mümkünse. 2 senedir Pamucak’ta moloz yığınıyla doldurulan milli park alanına gözünüz kör kaliba. Hadi buyrun,Nişanyan’a yaptığınız delikanlılığı orada devlete karşı yapın. Ama olmaz;çünkü bizde adettir mağdura bir yumruk daha vurmak. Direnmek yerine,direnene laf atmak..Ayıptır.

      1. selçuklu dedi ki:

        ermeni değince zoruna giden şahsiyet; Türkler’e hakaret etmek ne senin nişanyanının nede bir başkasının haddine değildir! şerefsizliğin bukadarı da fazla. ama yok sizde ne arar, şeref haysiyet. öyle olsaydı bu adam Türklere hakaret etmiştir ama siz Türk olmadığınız için adama destek veriyorsunuz. Olabilir. O zaman bana göre sizde ermenisiniz. Ha nişanyan ermenisi Türklere laf etmiş ha sen. Aranızda ne fark var?

  2. hasan yıldız dedi ki:

    Sayın Selçuklu ,siz kimliğinizi katalogtan mı seçtiniz?Yaptığınız düpedüz ırkçılık.Sizi kınıyorum

  3. Anonim dedi ki:

    Nişanyan’ın avukatları : Nişanyan Atatürk’e küfrederken neredeydiniz. Erkan kardeş Nişanyanın Türklere karşı kin ve nefret söylemleri ırkçılık olmuyorda ermeni demek mi ırkçılık oluyor. Tarihimize, atamıza, dinimize, milliyetimize ve Atatürkümüze dil uzatan bu adamı biraz daha iyi tanıyın. Yalakalığın da bir sınırı var.

  4. Sirinceli.... dedi ki:

    ANONIM RUMUZLU ARKADASA HARFIYEN KATILIYORUZ. DAHA ONCELERI BASKA BIR HABERDE AYNI SEYLERI BENDE YAZMISTIM. BU ZATI MUHTEREMIN TV LERDE SOYLEDIKLERINI HALK BI DAHA DINLESIN!!! AMA BIZIM MILLETIMIZ HER YAPILANI VE HER ZAMAN KI GIBI CABUK UNUTTUGUNU MOSYO NISANYAN COK IYI BILIYOR KI… HER SEYE RAGMEN SIT ALANLARA INSAAT YAPMISTIR.! SIRINCELI GARIBAN BIRI YAPMIS OLSAYDI ADAMIN HAYATI SONMUSTU… HEM BU ZATI MUHTEREM SIRINCEDE MEYDANDA ESININ YUZUNE DISKISINI ATTIGINI INSANLARIMIZ UNUTMUSTUR BILE MAALESEF!!!

    1. Anonim dedi ki:

      yahu size ne adamın özelinden? isterse yesin dışkısını kendi problemi. kendi problemleri. sapla samanı ayırın bi önce. sanki sizin belediye başkanınız, sanki bu memleketin siyasileri sit alanlarını hiç etmiyor. kaldı ki nişanyanın yaptığı ve ya öncü olduğu yapıların hepsini bi inceleyin hangisi dokuya uygun değil. arkeolojik alanlarda talana söyleyecek lafınız yok. kentsel site var. daha fazla konuşmayın bari de cehaletiniz saklı kalsın enazından… biri geliyor avralyada spor tesisi kuruyor. biri gidiyor kale düzenlemesi diye ancak çiçek dikiyor ağaç söküyor. bilmem kaç tonluk araçları arkeolojik alana sokuyor da öyle çalışıyor… daha çooooooook yolumuz var… hele az bi okuyun. bakın ne güzel kütüphane yaptılar şirinceye. gidin bi bakın bu insanlar ne yapıyor diye….