site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Bir Efsane Daha Emekli Oldu

Bir Efsane Daha Emekli Oldu
17.05.2015
A+
A-

pervin-buyukkolanci (3)

Efes Müzesinde 38 sene müzenin numizmatik (para bölümü) bölümüne bakan Arkeolog Pervin Büyükkoluncu emekli oldu. Efes Müzesinde ve çeşitli zamanlarda Türkiye’nin farklı yerlerinde kazılara katılan ve iki defa yurt dışına ABD ve Avusturya’ya görevli giden Pervin Büyükkoloncu kendisinden sonra da bıraktığı bölümüne bakabilecek iki uzman yetiştirmiştir. Büyükkoluncu aynı zamanda Efes St. Jean anıtında kazı yapan Dç. Dr. Mustafa Büyükkoluncu’nun eşi olup yıllarca St. Jean mezar anıtında da çalışmıştır.

Emekli olan Pervin Büyükkoluncu’ya Efes Müze Müdürlüğü tarafından bir veda yemeği verildi. Bilindiği gibi Pervin Büyükkoluncu ve Cengiz İçten Efes’in en erken yerleşmesi olan Çukuriçi Höyük’ünü bulmuşlardır.

Efes Müze Müdürü Cengiz Topal, Pervin Büyükkoluncu’ya yaptığı hizmetler için teşekkür ederek müzenin geleneksel hediyesi olan bir kol saatini kendisine takdim etti.

pervin-buyukkolanci (1)

pervin-buyukkolanci (2)

YORUMLAR
  1. Hasan Hoca dedi ki:

    Efes Müzesi dünyaya açılan bir penceredir.Ama Selçuk’ta yaşayanlara açan, oradaki eserleri tanıma ve etkinliklere katılımı sağlayan başta Pervin Hanıma arkeolog Adil EVREN’e,Mustafa Beye teşekkür ediyorum.Çünkü onlar müzeyi ve ören yerlerini bizlere sevdirip kültür bilgimize katkı yaptılar.Mesleklerinde çalıştıkları yıllar kadar onlara sağlıklı günler diliyorum.Güle güle!

  2. Molla Arslan dedi ki:

    tebrikler pervin hanim,