site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Binali Yıldırım’dan Selçuk’ta Bacanak Açıklaması

Binali Yıldırım’dan Selçuk’ta Bacanak Açıklaması
09.01.2014
A+
A-

binali-yildirim-selcuk (4)

Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım seçim çalışmaları için geldiği İzmir’in Selçuk İlçesinde Bacanağımız Olmazsa Babam Olsun, Yanlışı Olan Varsa Hesabını Versin dedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, İzmir Liman İşletmesi’ne yönelik operasyonda gözaltına alınacaklar listesinde olan ancak halen bulunamayan bacanağı Cemalettin Haberdar ile ilgili olarak, “Bacanağımız olmazsa babam olsun yanlışı olan varsa hesabını versin. Hiç kimse bunu oraya buraya istismar etmeye kalkmasın. Yeri bellidir yurdu bellidir. Giderler alırlar, gereğini yaparlar. Adaletten kaçılmaz” dedi.

Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, seçim kampanyasını Selçuk’tan başlattı. Partisinin Selçuk İlçe Başkanlığı’nı ziyaret eden Yıldırım, basın mensuplarının İzmir Liman İşletmesine yönelik salı günü gerçekleştirilen yolsuzluk operasyonu kapsamında aranan, ancak halen bulunamayan bacanağı Cemalettin Haberdar’la ilgili sorularını yanıtladı.

‘GİDER ALIRLAR, GEREĞİNİ YAPARLAR’

Operasyon kapsamında gözaltına alınan İstanbullu işadamı M.C.B.’nin yanında çalıştığı belirtilen bacanağıyla ilgili sorulara Yıldırım şu yanıtı verdi:

“Bir adli vakadır. Süreç başlamıştır. Soruşturması devam eden olay hakkında detaylı bilgi almamız sözkonusu değildir. Böyle bir şeye de ihtiyaç yoktur. Yargı kendi işini yapsın. Bacanağımız olmazsa, babam olsun, yanlışı olan varsa hesabını versin. Hiç kimse bunu oraya buraya istismar etmeye kalkmasın. Yeri bellidir, yurdu bellidir. Giderler alırlar, gereğini yaparlar. Nereye kaçacak? Adaletten kaçılmaz. Benim bildiğim şehir dışındaydı. Herhalde dönmüştür, gereği yapılır. Ben görüşmedim. Benim bacanağım bacanağımdır. Ancak işiyle gücüyle benim işim olmaz. Biz kendi işimize bakıyoruz. Kimseyi de peşinen mahkum etme hakkımız yoktur. Gidecekler, sorular sorulacak, ifadeler alınacak, ondan sonra gereği yapılacak. ya beraat edecek ya da mahkemeye sevk edilecek. Bu kadar basit.

‘DOSYA UYUTULMUŞ’

Ama kötü olan şey şu. 2011 yılının başında başlayan bir takip var. Eğer bunlar suç işliyorsa, fotoğrafını çekip arşivlemek değil, suçüstü yapıp gereğini yapmak gerekir. Yani göz yummak suçtur. Benim dediğim bu suçtur. Üç yıl bekleyeceksiniz, bekleyeceksiniz bu seçime başladık, bismillah böyle bir operasyon yapacaksınız. Yüzde 100 haklı da olsanız bunun izahı yok. Kapanmış bir dosya beklemiş uyutulmuş. ‘Biz nasıl burada adayı sabote ederiz nasıl soru işaretleri oluştururuz’ buna yönelik bir faaliyet. İşin öbür tarafına karışmam. Yargıyla ilgili neyse o yürüyecek. Ama manidar dememin arkasındaki sebep budur. Dördüncü sene ortaya konacak iş değildir. Eğer varsa bir suç, Ceza Kanunu açıktır. 160’ıncı maddesi açıktır. Suçlunun da şüphelinin de hakkını korumak savcıların görevidir. Yargılamadan bütün bilgileri kamuoyuna servis etmek, aynı derecede suçtur. Kim olursa olsun. Maalesef Türkiye’de bu yanlış eskiden beri yapılıyor. İşte bunun düzeltilmesi lazım. Kimse suçu ispat edilmeden mahkum edilemez. İlk operasyon 17 Aralık’ta yapıldı 96 kişi gözaltına alındı 76’sı serbest bırakıldı. Neydi bu adamların suçu? Yüzde 25’ini tutuyorsunuz yüzde 75’i gece yarısı evlerinden toplanıyor sonra serbest bırakılıyor. Başarı mıdır? Daha titiz ve ihtiyatlı olmak lazım. İnsanları aileleri karşısında, toplum karşısında bir suçlu olarak ilan etme hakkımız yok. Yüzde 25 asla başarı değildir.”

‘YARGILAMA SÜRECİNİN NE TARAFIYIM NE İÇİNDEYİM’

Binali Yıldırım, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı’nın operasyonda görevini yapmayan polislere yönelik soruşturma açtığının hatırlatılması üzerine ise, “Bunlar bizim dışımızda cereyan eden konular. Bir yargılama sürecinin ne tarafıyım, ne de içindeyim. Orada yapılan idari tasarruf. Bunlar bizim gündemimizde değil” dedi.

Kendi gündeminin seçim olduğunu belirten Binali Yıldırım, “Bizim gündemimiz seçimler, Selçuk ve İzmir seçimleri. Biz her şeyin cevabını veririz, ama üzerimize düşmeyen şeylerle uğraşmayız. Ben İzmir Valisi olsam, Emniyet Müdürü olsam cevap veririm ama onun dışındaki konularda siz ne düşünüyorsanız, ben de aynısını düşünüyorum” diye konuştu.

HABER FOTOĞRAFLARI İÇİN BÜYÜK SELÇUK GAZETESİ’NİN SAHİBİ HASAN HÜSEYİN GÖDEŞ’E TEŞEKKÜRLER.

binali-yildirim-selcuk (1)

binali-yildirim-selcuk (2)

binali-yildirim-selcuk (5)

binali-yildirim-selcuk (6)

binali-yildirim-selcuk (3)

HABERİN VİDEOSU AŞAĞIDADIR…

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Sayin vekil on yildir nerde idiniz madem yargida bu olay polisler emniyet mensup neden görevden aliniyor

  2. Anonim dedi ki:

    hemen kızmışsın sayın bakanım gazetecilere siz işinize bakın seçimi sorun bana diye
    sakin olmak lazım.

  3. Anonim dedi ki:

    sayın kaymakam senin orda işin ne?bu adam bakanlığı bıraktı seçime giriyor yani aday senin orda olmaman gerekiyor bana göre..mesela mhp büyükşehir adayı gelse onunlada gezermisin..hiç sanmam gezemezsin..bu ülkenin çivisi çıkmış vesselam…

  4. Anonim dedi ki:

    zeynel bey belliki seni istemiyorlar çünkü osman abi akp liiiiiiiii..sen değilsin bu böyle biline

  5. çarşı ali dedi ki:

    osman abim bitanesin..herşeyinle yakışırsın adaylıgada başkanlığada

  6. SELÇUKLU dedi ki:

    Sayın Bakanım On yıldır Neredeydiniz Şimdimi Aklınıza Geldi Yolsuzluğu Yaparken Sen Neredeydin GİTSİN Alsın yargılasınlar Diyorsun Ama Polise Yargıya Müdahale Ediyorsunuz Hakim SAVCI Polis Amirlerinin Haritadan Yer Beğenin Diyorsunuz NASIL Alsın Yargılasın

  7. Anonim dedi ki:

    her şeye sabote diyorsunuz da peki bu hırsızın hiç mi suçu yok acaba

    1. anonim dedi ki:

      akp nin altında yaşamak zor olsa gerek çamur atmak sizde meslek olmuş…

      1. Sinem dedi ki:

        Biz kimsenin altında yaşamıyoruz. Ama siz hırsızları çok güzel benimsemişsiniz hayırdır sizinde mi çıkarınız var yoksa ayakkabı kutularında? Hayır benim anlamadığım her şey ortada iken hâlâ nasıl bu kadar görmezden gelebiliyorsunuz?

  8. Anonim dedi ki:

    Operasyonu yapan polisler neden görevden alındı? Bunu açıklasın bakalım biri de görelim.

  9. Anonim dedi ki:

    Sayın Binali bey babam olsa tanımam diyor güzelde, operasyonu yapan müdürler görevden alınması sorulduğunda bana sormayın kim aldıysa ona sorun diyor.Operasyon manidar ama opersayonu yapanların görevden alınmasına yorum yok.

  10. Yerli dedi ki:

    AKP İzmir’i de alır Selçuk da rahat rahat kazanır

    1. Selçuklu dedi ki:

      Hayal görmeyin allah aşkına AKP nin İzmirde hiç bir şansı yok. Selçukta da şu anda belediye başkanlığını sürdüren zat-ı muhterem ve etrafındakilerin kişisel hırsı devam ederse Selçuk sallantıda olur üzülerek söylüyorum bu böyle CHP Genel Merkezi bir şeylerin farkına varmalı artık

  11. anonim dedi ki:

    Kaymakam Bey’i Alevi Kültür Merkezinin açılışında göremedik. Bakanlığı bitmiş Aday adaylarının çalışmasına katıldığına göre Devlet ne kadar objektif görülüyor. Bu ülkede korkmayan polislerimiz var Allahtan…..

  12. Anonim dedi ki:

    Binali Yıldırım bir mühendis olarak, Selçuk’u ileriye taşıyacağını düğündüğü için Halil Düztaş’ı istiyormuş başkanlık için…

  13. drej dedi ki:

    her 5 senede bır dinliyoz laflara karnımız tok icrat lazım agalar

  14. furkan sarıdal dedi ki:

    Selçuk,un geleceği AKP bağlıdır. uyanın arkadaşlar uyanın

    1. Anonim dedi ki:

      geçmişiniz neyki gelecekten bahsediyorsun..geçmişiniz hırsızlık yolsuzluk ihale fesatı ayrımcılık terör destekçiliği..tek çare mhp..çıkarın at gözlüğünü

  15. LAZ OĞLU dedi ki:

    AKP Selçukta üç adayın, meclis üyelerinin, yönetimin, kadın komisyonunun, gençlik kollarının, işe aldıklarının, ilden, etraf köylerden, SELÇUK eşrafından gelen kişileri toplasan geçen hafta ilçemize sessiz sakin gelen ülkü ocakları genel başkanının topladığı kalabalığı toplayamadı.
    yerli at gözlüğünü çıkarında dünyaya bakış açın DOKUZ IŞIKLI MHP adayı LEVENT GÖRÜR olsun, siz emeklerken kendisi ÜSKÜDAR’ı geçti bile yaptıkları yapacağının teminatıdır, yetim hakkı kul hakkı yemeyen, kendisi için değil SELÇUK sevdalısı LEVENT GÖRÜR ailecek oyumuz sana helal olsun adamsın adam

  16. Vedat TİMUR dedi ki:

    Bu ne pişkinliktir, bu ne yüzsüzlüktür birader, yedi sülalen rüşvete bulaşacak, temizmişsin gibi oy istemeye geleceksin ? akpartiye verdiğm oylar haram olsun !

  17. anonim dedi ki:

    bir denedik 2 denedik 3 denedik 4 dü ne yüzle milletin karsına cıkıpta denemek ıstıyor simdiye kadar ne yapmışkı bundan sonra ne yapsın artık ilçe halkı olarak buna dur zamanı gelmiştir

  18. anonim dedi ki:

    senin isin yerlerı çapalamaksa aldıgın selcuk halkın parasıyla bahçeleri çapala

  19. anonim dedi ki:

    selçuk halkı olarak bunun azını payını vermenın zamanı gelmistir.