site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Bilim adamları Selçuk’ta buluştu

Bilim adamları Selçuk’ta buluştu
10.02.2015
A+
A-

konferanshaber (2)

Avrupa Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırmaları Konferansı Selçuk’ta yapıldı.

Selçuk Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırmaları Konferansı Pamucak Sürmeli Otel’de başladı. Bilim adamı ve akademisyenlerin katıldığı konferansta konuşan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Başkanı Zeynel Bakıcı, 8500 yıllık bir tarihi geçmişiyle UNESCO Dünya Mirası Asıl Listesi adayı Selçuk Efes Antik Kentinde Uluslararası bir konferansa ev sahipliği yapmaktan ve alanında önemli başarılara imza atmış bilim adamlarını ağırlamaktan onur duyduklarını söyledi.

Selçuk Belediyesi ve Uluslararası Sosyal Bilimler Araştırma Derneği işbirliği ile düzenlenen konferansa Selçuk kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, THK İzmir Hava Ulaştırma Fakültesi Dekanı Yard. Doç. Dr. İrfan Akkoç, Uluslararası Sosyal Bilimler Araştırma Derneği Başkanı Dr. Hasan Arslan ile çok sayıda Bilim Adamı ve akademisyen katıldı.

Bilimsel buluşma

Uluslararası nitelikteki konferansın 6.’sının Selçuk’ta düzenlenmesinden dolayı memnuniyet duyduğunu dile getiren Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, bu işbirliğinin üniversite ve yerel yönetimlerin güzel bir örneği olduğunu söyledi. Bu konferansın Selçuk bölgesi açısından bilimsel anlamda katkılarının üst düzeyde olacağını kaydeden Başkan Bakıcı, UNESCO Dünya Mirası Asıl Listesi adaylığı yolundaki Selçuk Efes Antik Kenti’nde bilim adamlarının buluşmasının önemine dikkat çekti.

Medeniyetler kenti Selçuk

Uluslararası konferanslara Selçuk olarak ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını ifade eden Başkan Bakıcı, “8500 yıl önce birçok medeniyet Selçuk bölgesinde yaşamayı seçmiş. Dünyanın tüm kültürlerinden izler Selçuk ilçesinin her yerinde kendini gösteriyor. İlçemiz bin yıllardır yaşayarak sürekliliğini günümüzde de hem ekonomik, hem sosyal, hem de ticari anlamda devam ettiriyor. Doğası ve coğrafi yapısı açısından dünyaca ünlü bir merkezde yaşadığımızı biliyoruz. Bunun da her fırsatta gereğini yapmamız gerektiğini vurguluyoruz. Selçuk, bilimsel çalışmaların yapıldığı ve geleceğe ışık tutacak değerlerin ortaya çıktığı bir kent. Bilimsel çalışmalara ışık olacak böylesi bir konferansın Selçuk Efes Antik kentinde düzenlenmesi bizim için ayrıca önemli. Alanında birbirinden ünlü bilim adamlarına ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. ‘Selçuk’a hoş geldiniz’ diyorum” diye konuştu.

Misafirperver Selçuk

VI. Avrupa Sosyal ve davranış bilimleri konferansının Selçuk’ta organize edilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ise Selçuk ve bölgesinin dünyanın sayılı yerlerinden biri olduğuna vurgu yaptı. Kaymakam Boyacı; “Selçuk geçmiş dönemlerinde de daima devlet büyükleri bilim adamlarını korumuş, onlara misafirperverlik göstermiş bir kenttir. Uluslararası bilimsel bir toplantının Selçuk’ta yapılması da geçmiş dönemlerden gelen bir bağlantılıdır. Bilim yalnız ulusal değil uluslararası, hatta evrenseldir. Bu vesileyle bu toplantının hayırlı, uğurlu, başarılı geçmesini diliyorum” dedi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Prof.Dr. Tımothy Koschmann Etnometodoloji ve Sosyal Teori konusunda bilgilerini paylaşırken, Prof. Dr. Sari Hosoya ise Kültürel çeşitlilik ve eğitim konusunda sunum yaptı.

Uluslararası Sosyal Bilimler Araştırma Derneği Başkanı Dr. Hasan Arslan, konferansa ev sahipliği yapan Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı’ya plaket vererek yine uluslar arası etkinliklerde tekrar buluşmayı umut ettiklerini söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.