site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Beyaz altın bitti, Fabrikalar gitti

Beyaz altın bitti, Fabrikalar gitti
22.11.2015
A+
A-

Bir zamanlar Torbalı ekonomisine can veren çırçır fabrikaları artık yerini başka binalara bırakıyor. Geçtiğimiz gün Tepeköy Mahallesi’nde bulunan Esen Çırçır Fabrikası yıkılarak tarihe gömüldü. Onun yerine Paşa Patisserie geleneksel konsept ile yeni bina yapılacak.

TORBALI’DA pamuk üretiminin azalmasıyla birlikte şahıslara ait çırçır fabrikaları da birer birer yıkılmaya başladı. Çiftçinin ve buna bağlı sektörlerin bir zamanlar beyaz altın diyerek yere göğe sığdıramadıkları pamuğun artık yüzüne bakan yok. 10 yıl öncesine kadar 140 bin dönümlük alanda ekilen pamuğun günümüzde 5 bin dönüme kadar düşmesiyle birlikte çırçır fabrikaları da eski parlak günlerini kaybetti. Üreticinin beklentisini karşılamayan pamuğun yerine zeytin, mısır gibi diğer ürünleri alırken pamuğa bağlı bazı sektörleri de yok etti. Tepeköy Mahallesi’ndeki Esenler ailesine ait eski çırçır fabrikası da artık tarihin sayfalarına gömüldü. Yıkılan çırçır fabrikası yerine Paşa Patisserie geleneksel konsept ile şube açmaya hazırlanıyor.
Kaynak: torbaliege.net

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.