site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Berlin Selçuk arasında müzik elçileri

Berlin Selçuk arasında müzik elçileri
28.10.2014
A+
A-

h1

Türkçe Bilmeyen Türk Halk Müziği Elçisi Günter Çifti Bağlama çalıp Türkü Söylüyor.

Almanya’nın Berlin şehrinde oturan Ingo ve Barbara Günter çifti, Selçuklu Emekli öğretmen Hasan Erbay (58) ile her yıl Selçuk’ta buluşuyorlar. Her sene Türkiye’de bir haftalığına tatile gelen Ingo ve Barbara Günter Almanya’nın Berlin şehrinde ikamet ediyor.
Ingo Günter (67) yaşında emekli, Müzik, İngilizce ve dans öğretmeni, Eşi Barbara ise(58) yaşında emekli Piyano, dans ve kareografi öğretmeni, Barok müziğine gönül vermiş bir bayan, Türklerin yoğun olduğu ve 120 bin Türk vatandaşının yaşadığı Almanya’nın Berlin şehrinde uzun yıllar Alman okullarında üçüncü ve dördüncü kuşak Türk talebelere Almanca ve İngilizce eğitim veren Günter ailesi Türkiye’yi çok seviyor.

Her sene İzmir’in Selçuk İlçesinde Emekli Öğretmen Hasan Erbayla bir araya gelen Günter ailesi, bu bağlamda Türk Halk Müziği eserlerini doğaçlama yaparak çalışmalarına devam edeceklerini belirtirken Almanya Türkiye arasında gönüllü barış elçisi olduklarını ve Selçuk’u çok sevdiklerini söylediler.

Yaşamları boyunca Türk Halk müziği çalışmalarına devam edeceklerini, Bağlama çalarak Halk Müziği ezgilerini Almanya’da da tanıtacaklarını, Ömürlerinin sonuna kadar Selçuk İlçesine gelmeyi hedeflediklerini belirten Günter ailesi, Hasan Erbay ile çalışmalarını sürdürmek istiyorlar. Alman olan, fakat Türkçe bilmeyen Günter ailesi “müzik evrenseldir, Türk Halk Müziğine ilgimiz var, Türkiye ve Almanya arasında bir köprü oluşturacağız” dediler.

Haber: Mehmet Uyaroğlu

h4

YORUMLAR
  1. Ali ŞİMŞEK dedi ki:

    Kısa bir süre aynı okulda çalıştığım, feyz aldığımız, örnek insan Hasan Abime selamlar eder, ellerinden öperim.

  2. Anonim dedi ki:

    Hasan bey sizi tebrik ederim.Boş zamanlarınızı insanlara,sosyal ve kültürel çalışmalara ayırmak yerine kahvede diğer emekliler gibi oyun oynaya bilirdiniz.

  3. Anonim dedi ki:

    Eski öğretmenlerin yetenekleri vardı.Saz,mandolin,flüt,gitar gibi müzik aletlerini çalar ayrıca öğrencilere aşı ,budama ve fidan dikmeyi de öğretirlerdi.Hasan hocam bu kuşağın son temsilcilerinden olsa gerek.

  4. Anonim dedi ki:

    Şimdikiler zil çalsa da okuldan kurtulsak diye bakıyorlar.

  5. Anonim dedi ki:

    Gitar öğretmenim Atay Tozluyu unutmayalım.Birçok öğrenciye müzik zevkini aşılayan insandır.Atay hocam, Hasan hocam iyi ki varsınız..

  6. kültür?siyaset dedi ki:

    Ülkemiz, AB içerisinde var olan sanatı sanatçıları ile yer almasına rağmen hala daha bizden kuşku duymaları ve göreceli bakmalarına bu tür dostça ilişkiler sanırım iyi sonuçlar verir.