site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Günde 8 ton yağ sıkılıyor

Günde 8 ton yağ sıkılıyor
14.12.2014
A+
A-

bereket-kontinu-zeytinyagi (1)

Selçuk’un önemli ticaret ürünleri arasında olan zeytin ve zeytinyağı üreticilerin yüzünü güldürüyor. Zeytinyağının fiyatlarının son haftalarda iyice artması vatandaşların soluğu Selçuk Şirince yolunda bulunan Bereket Zeytin Yağı Sıkım Tesisleri’nde almasını sağlıyor.

Selçuk Şirince yolunda hizmet veren Bereket Kontinü Zeytinyağı Fabrikası son zamanlarda zeytinyağı fiyatlarının yükselmesiyle büyük yoğunluk yaşıyor. Uzun yıllardan beri bölgede hizmet veren tesis son sistem teknolojik makinalarıyla çok hızlı bir şekilde yağları çiftçilere teslim ediyor. Fabrika büyük bir beceriyle çalışarak çiftçilerin kaliteli yağa sahip olmasında büyük paya sahip oldu.

4 AŞAMADAN GEÇİYOR
Çiftçilerin getirdiği zeytinleri 4 aşamadan geçirerek yağ haline getiren tesis, önce zeytinleri yıkıyor hemen ardından pres makinasıyla zeytinleri ezen tesis zeytinin yağını ve suyunu özel makinalarla süzerek yağını asitsiz bir şekilde çiftçilerin bidonlarına dolduruyor. Günde ortalama 7-8 ton arasında zeytinyağı üreten tesis çiftçilerden sıkma karşılığı olarak da sadece üretilen zeytinyağının % 10’unu alıyor. Zeytinyağında miktardan çok kalitenin önemli olduğunu vurgulayan Bereket Kontinü Zeytinyağı Fabrikası işletmecisi Ahmet Bereket, “Akdeniz ülkelerinde verim düşüklüğü yaşandığı için fiyatlar istediğimiz seviyede. Sezon boyunca fiyatlar bu şekilde gidecektir. Yağın miktarından çok kalitesine önem vermeliyiz” şeklinde konuştu.

Zeytinyağı ve kalitesi ile ilgili önemli noktalara da değinen Bereket Kontinü Zeytinyağı Fabrikası işletmecisi Ahmet Bereket şunları söyledi: “Kaliteyi sağlayabilmek için vatandaşlarımızın ilk yapması gereken zeytini topladıktan kısa bir süre sonra tesislere getirmeliler. Yani toplanan zeytin en geç 24 saat içinde yağ şekline dönmelidir. Bu sağlanamıyorsa eğer çiftçi, zeytinini hava alabilen çuvallarda bekletmelidir. Kapalı yerlerde saklanan zeytinde yanma meydana geliyor. Ayrıca çiftçi kaliteyi yakalamak istiyorsa döküntüleri ayırmalı” şeklinde konuştu.

Haber: Seda Konuk www.SelcukHaber.com

bereket-kontinu-zeytinyagi (2)

bereket-kontinu-zeytinyagi (3)

YORUMLAR
  1. zeytinci dedi ki:

    5kg zeytinden 1 kg yağ verdiğini düşünelim 1 ton 120 tl sıkım para ile
    5kg zeytinden 1 kg yağ verdiğini düşünelim 1 tonda 200 kg yağ 20 kg hak oda 20*9=180 TL

    düşük asit yağlarda hak yağ vermek zarar getirir…