site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Bereket Ekspresi’nin 15. Durağı Selçuk Oldu

Bereket Ekspresi’nin 15. Durağı Selçuk Oldu
21.07.2014
A+
A-

bereket-ekspresi-selcuk (3)

Kardeşlik Sınır Tanımaz” sloganıyla Anadolu yollarına çıkan Bayrampaşa Belediyesi’nin “Bereket Ekspresi”nin 15. durağı Selçuk Tren İstasyonu oldu.

Bayrampaşa Belediyesi Ramazan ayına özel olarak hazırlamış olduğu proje kapsamında, Türkiye’de ilk defa ‘Bereket Ekspresi’ adı altında Anadolu’da özel iftar programları düzenleyerek, binlerce insanı tren garlarında bir araya getiriyor. 2005 yılında ‘Kardeşlik Sınır Tanımaz’ sloganıyla yola çıkan ve Balkanlar’da dokuz yıldır, aralıksız iftar sofraları kuran Bayrampaşa Belediyesi, ‘Bereket Ekspresi’ ile bu yıl Anadolu’da da iftar sofraları kuruyor.

‘Sınır tanımayan kardeşlik’ bu yıl ‘Bereket Ekspresi’ ile Anadolu’ya da taşınırken Ramazan Ayı boyunca Anadolu’yu karış karış gezerek binlerce kişiyi tren garlarında kuracağı iftar sofralarında bir araya getiriyor. 1 Temmuz Salı günü İstanbul’dan hareket eden ‘Bereket Ekspresi’, tıpkı Balkanlar’daki gibi, Anadolu’nun 20 farklı noktasında iftar sofraları kurarak; gönülleri birleştirip, dostluğu ve kardeşliği pekiştiriyor. İlk durağı Adapazarı olan ‘Bereket Ekspresi’ sırasıyla Bozöyük, Eskişehir, Yozgat’ın Yerköy ve Şefaatli ilçeleri, Kayseri, Sivas, Malatya, Mersin, Karaman, Konya, Afyon ve Manisa’nın Salihli, Aydin’ın Nazilli ilçelerinde iftar sofrası kurdu.

SELÇUKTA’DA KARDEŞLİK SINIR TANIMADI

Bayrampaşa Belediyesi’nin “Kardeşlik Sınır Tanımaz” sloganıyla hazırladığı proje kapsamında yola çıkan “Bereket Ekspresi” Selçuk’a da uğaramayı ihmal etmedi. Bu program çerçevesinde Selçuk’a gelen ‘Bereket Ekspresi’ coşkuyla karşılandı. Gerçekleştirilen iftar programında yaklaşık 2 bin kişiye iftar yemeği verildi.

Programa Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Belediye Başkan Vekili Osman Başterzi, Belediye Başkan Yardımcıları Dr.Bülent Cinel, Ali Karakurt, Atilla Aksoy, Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu da iştirak etti. Programda Bayrampaşa Belediye başkan yardımcısı Muharrem Kavurgacı tarafından Kaymakam Ayhan Boyacı’ya ve Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Bülent Cinel’e hediyeler takdim etti. İçerisinde kahve fincanları bulunan hediyeleri teslim alan Boyacı ve Cinel misafirlere teşekkürlerini ileterek konuşmasında “bir acı kahvenin kırk hatırı vardır” atasözüne vurgu yaptılar. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı iftar yemeği ve Kuran-ı Kerim tilavetinden sonra Bayrampaşa Belediyesi tarafından hazırlanan etkinliklere geçildi.

Bereket Ekspresi’nin 16. Durağı ise Tire olacak.

bereket-ekspresi-selcuk (1)

bereket-ekspresi-selcuk (2)

selcuk-bayrampasa-belediyesi

YORUMLAR
  1. öteki dedi ki:

    TAMAMEN ÇAĞ DIŞI BİR ETKİNLİK. GAZZE HEMEN UNUTULDU ÇALGI ÇENGİ YERİNDEYDİ. SEVİYESİZ KONUK BELEDİYE BAŞKANI ALANI MİTİNG MEYDANI SANIP SİYASET YAPMAYA KALKTI. NASILSA İNSANLAR ORAYA YEMEGE GELDİ FIRSAT BU FIRSAT DENDİ. BİR İKİNCİSİ SELÇUK BELEDİYE BAŞKANI NE ŞEFTALİ FESTİVALİNE NEDE SELÇUKTAKİ İFTAR ORGANİZASYONUNA KATILMADI. SOĞUK RÜZGAR GÖZDEN KAÇMADI. BU GÖSTERİŞE BU GÖRMEMİLİĞE NE GEREK VARDI. YILLARCA İNSANLARIN DUYGULARINI KÖMÜRLE MAKARNAYLA SÖMÜRDÜĞÜNÜZ YETMEDİ ŞİMDİ ONLARA DOMATES YEDİREREKMİ KANDIRACAKSINIZ. YAZIKLAR OLSUN

    1. bıgefes dedi ki:

      zeynel başkan istanbulda oğlunun mezuniyet törenindeydi. soğuk rüzgar falan yoktu. yerine vekalet edenler görevlerini yerine getirdiler. konuk başkanın yaptıkları soğuk duş etksısı yarattı ama o yönden haklısınız selçuğu başka yerlerle karıştırmasınlar

  2. sessizin sesi dedi ki:

    ne oldu sendemi vefa gidince maması kesilenlerdensin öteki kardeş

    1. Anonim dedi ki:

      Herhalde şimdi mamalanma sırası sende..

  3. anonim dedi ki:

    Hakkaten öteki olduğun belli

  4. beriki dedi ki:

    Siyaseti Ramazana karistirip ne buyuk gunaha girdiginizi bir bilseniz zaten islamiyet bu halde olmazdi. Yaptiklarinizin hesabini bu dunyada olmasa bile obur dunyada vereceksiniz bundan kaçis yok. Selçukta hile ile zar zor kazandiginizi mi zannediyorsunuz ? Cumhurbaskanligi seçiminde 30 marttaki oyunuz kadar alamayacaksiniz , Zeynel meynel hikaye artik 10 agustosta goreceksiniz Selçuklu sizden ne derece pisman

  5. zeynep dedi ki:

    sayın beriki
    sizde vefacısınız bu yorumları iyi takip ediyorum vefacılar zeynele kötüleme zeynelciler vefaya kötüleme adam 15 yıl yaptıda ne oldu bu yıl karpuza doldu taştı çok güzel bir etkinlikti zeynel başkana emeği geçen herkese teşekkür ederim.

  6. hasan dedi ki:

    bu iftar sofraları için emeği geçen herkesten allah razı olsun,maşallah selçukta ne kadar oruçlu insan varmış .

  7. anonim dedi ki:

    Bu organizasyon Cumhuriyet treni projesinin kötü bir kopyası kimliklisiz bir propaganda çalışması. Ayrıca yapılan her eleştiriyi vefa cı diyerek geçiştiremezsiniz. Oradaki pejmurde vaziyeti görmüyorsanız vay halinize.

  8. Anonim dedi ki:

    AKP ZİHNİYETİNİN FITRATINDA YEMEK VAR. AKILLARI FİKİRLERİ YEMEKTE ! TABİİ BAŞBAKAN DA YEMEYİ ÇOK SEVDİĞİ İÇİN ÖRNEK ALMIŞLAR. ÇEKİRGE SÜRÜLERİ GİBİ. GEÇTİKLERİ YERLERİ KURUTUYORLAR.