site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Beltekin, yetkisiz elektrikçilere karşı uyardı

Beltekin, yetkisiz elektrikçilere karşı uyardı
13.07.2015
A+
A-

DSC_0989

Selçuk halkına 22 yıldır hizmet veren Kubilay Elektriğin sahibi Kubilay Beltekin vatandaşı yetkisiz elektrikçilere karşı uyardı.

“ÇEYREK ASRI DEVİRDİ”

Selçuk’ta Abuhayat Caddesinde faaliyet gösteren Kubilay Elektrik 22 yıldır Selçuk halkına hizmet veriyor. Uzun yıllar bu sektörde uzmanlaşan Kubilay Beltekin, yaptığı işlerle çok konuşuluyor. Yurtdışından Selçuk’a 1993’te gelen Kubilay Beltekin, elektrik sektöründe hizmet veriyor. Sevdiğim için bu mesleği seçtim diyen Kubilay Beltekin, “Her işin zorlukları olduğu gibi bu mesleğinde zorlukları var elbette. İşimi severek yapıyorum. 22 yıldır Selçuk’ta hizmet veriyorum. Müşterilerimin memnuniyeti için işimi her zaman dürüst bir şekilde yapmaya çalışıyorum. Selçuk’un insanları çok höşgörülü. Selçuk halkına hizmet etmekten gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.

“YETKİSİZ ELEKTRİKÇİLER İŞİMİZİ ENGELLİYORLAR”

VATANDAŞLARIN yetkisiz elektrikçilere karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunan Kubilay Beltekin, “Yetkisiz elektrikçilerin yapmış oldukları tesisatlar sonucunda yangınlar çıkıyor. Bundan dolayı iş yaptıracak vatandaşların mal ve can kaybına neden olmamak için işi yapacak olan elektrikçinin yetki belgesi olup olmadığını araştırsınlar. Yetkisiz olarak çalışan elektrikçiler bizim işimize engel oluyorlar. Bizim gibi vergi vermiyorlar. Kaçak ve sigortasız çalışıyorlar bize engel oluyorlar. Esnaf ve Sanatkarlar Odasının bu konuya önem vermesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“KONTROL KALEMİ OLAN ELEKTRİKÇİ OLUYOR”

ELİNE Kontrol kalemi alan herkes kendisini elektrikçi sanıyor diyen Kubilay Beltekin, “Sadece büyük firmalar buna dikkat ediyor. Ufak işleri maalesef daha çok ehliyetsiz kişiler yapıyor. Piyasada, can güvenliği ve topraklama açısından bilgisi olmayan kişiler çalışıyor. Topraklama yönetmelikte var ama uygulamada hemen hemen hiç yok gibi. Maalesef eline kontrol kalemini alan elektrikçi olabiliyor” diye konuştu

“UCUZ İŞÇİLİK TERCİH SEBEBİ”

BİR berber dükkânı açmak için bile en az 10 bin lira gerektiğine dikkat çeken Kubilay Beltekin, elektrikçiyim diyebilmek için ise sadece bir cep telefonu, bir kontrol kalemi ile bir pensenin yeterli olduğunu belirtiyor. Beltekin, “Dükkân açmayan ve dolayısıyla vergi de ödemeyen bu şahıslar işi çok ucuza yapıyor. Müteahhitler de ucuz yaptıkları için malzemeyi alıyor ve işi bunlara veriyor. İnsanların can ve mal güvenliği ise kimsenin umurunda bile olmuyor. Oysa ki Elektriğin şakası olmaz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.