site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Belevi’nin organik pazarını markalaştıracağız

Belevi’nin organik pazarını markalaştıracağız
21.02.2019
A+
A-

Selçuk Belevi mahallesinde pazar yeri ziyareti gerçekleştiren CHP Selçuk Belediye Başkan Adayı Filiz Ceritoğlu Sengel, “Organik ve doğal ürünleriyle meşhur pazarımızı markalaştıracağız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Selçuk Belediye Başkan Adayı Filiz Ceritoğlu Sengel, Belevi mahallesi pazar yerini ziyaret ederek vatandaşlarla buluştu. Filiz Ceritoğlu Sengel, sıkıntıları dinledi, istek ve beklentileri not etti. Verimli topraklarından çıkan doğal tarımsal ürünleriyle meşhur olan ve her pazar günü kurulan üretici pazarının gelişmesi için fikir alışverişinde bulunan Başkan Adayı Sengel, “Bu özel pazarı turizm şehrimizin bir parçası haline getirecek ve üreticimizin organik ve doğal ürünlerini sergilediği pazarımızı markalaştıracağız” diye konuştu.

TURİZM MERKEZİ HALİNE GELECEK

Belevi’nin verimli topraklarından çıkan ürünlerin yanı sıra tarihi ve doğal güzellikleriyle Selçuk turizminin önemli bir ayağı olması gerektiğini dile getiren Sengel, şunları söyledi: “Eko turizm tüm dünyada ilgi gören bir turizm çeşidi. Belevi bunun için müthiş bir coğrafya. Hem tarımsal ürünlerinin çeşitliliği ile yöresel ürünleri, bu ürünlerin sergilendiği üretici pazarı, Tarihi Pegasus (Belevi) Gölü, efsanevi Keçi Kalesi, Yatık Kale ismiyle bilinen Belevi Mezar Anıtı, yörenin bilge kişisi Sinan Dede mezarı, ünlü köy kahvaltıları, çöp şiş restoranları, yöresel zeytinyağlı yemekleri ile tam bir cennettir. Bugün biz de organik pazarı ziyaret ederek hem güler yüzlü insanımızla kucaklaştık hem de Hatice teyzenin bahçesinden yeni kopardığı ıspanak, pırasayı; Ahmet dayının ineğinden, koyunundan sağdığı sütle yaptığı peyniri tattık. Zeytinimizin ve zeytinyağımızın ünü ise artık sınırları aştı. Ancak bunların hepsini sistemli bir şekilde markalaştırmamız, yüksek girdili ürünler haline getirerek yerel halkın kalkınmasına katkı sağlamamız gerekiyor. Biz baharı getirme sözü veriyoruz, ekonomimize de baharı getireceğiz. Sıkıntıları biliyorum, çözümlerini de biliyorum. Ramsar Sözleşmesiyle koruma altına alınan çeşitli kuş ve balıklara ve Selçuk’umuzun simgelerimden leyleklere ev sahipli yapan Belevi Gölü’nü yörede açılması planlanan taş ocaklarından koruyacağız. Dokusuyla, insanıyla çok değerli olan mahallemiz en iyisini hak ediyor. Söz veriyorum ki; hiçbir Belevili yatağına dert ile girmeyecek. Selçuk’u hep birlikte Filizlendirecek, Belevi’ne de Mart’ın sonunda baharı getireceğiz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.