site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Belevi Sosyal Tesisi açıldı

Belevi Sosyal Tesisi açıldı
06.11.2018
A+
A-

Belevi Mahallesi’nde yer alan Belevi Sosyal Tesis’in açılışı gerçekleşti. Açılışa AK Parti İzmir Milletvekili ve AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Mahmut Atilla Kaya ve AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, daire amirleri, akademisyenler, siyasi parti başkan ve temsilcileri sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış töreninde ilk konuşma Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı tarafından yapıldı. Başkan Bakıcı yaptığı konuşmada; “Belevi’de bir sosyal tesis açıyoruz. Bu sosyal tesis bir ihtiyacı cevap verecektir. Burası bir açık hava düğün salonu ya da bir kafe olarak kullanılabilecektir. Bizim burada yaptığımız bu tesisin oluşmasına katkı koyan Sayın İzmir Valimize dolayısıyla devletimize de teşekkür ediyoruz” dedi.

Bu tesis hemşehrilerimize emanet

Selçuk’a yapılan yatırımların ekonomik ve sosyal yönden önemine değinen Başkan Bakıcı; “2014’te Hükümet Belediye El Ele Selçuk’ta Güzel Günlere” demiştik. Şu anda Selçuk İzmir’in şanslı ilçelerinden bir tanesidir. İzmir’in 30 ilçesi içerisinde alana ve nüfusa göre en fazla yatırımı alan ilçelerden bir tanesi Selçuk’tur. Sadece valilik kanalıyla aldığımız desteğin bedeli 100 milyona yakındır. Selçuk’un İZBAN, doğal gaz ve tüm kalemlerde 550 milyonu geçkin bir yatırım aldığını söyleyebiliriz. Böylesine güzel tesisleri Selçuk’a kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu güzel tesisin korunması Belevili hemşehrilerimiz tarafından gerçekleştirilecektir. Tesisimiz Belevili vatandaşlarımıza emanettir. Belevi Sosyal Tesisi tüm halkımıza hayırlı, uğurlu olsun diyorum” dedi.

Başkan Bakıcı’nın ardından bir konuşma yapan AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı; Belevi’nin çok sevimli, huzurlu bir mahalle olduğunu belirterek sözlerine başladı. Çankırı; “ Bugün burada böylesine güzel bir tesisin açılışında bulunmaktan çok mutluyum. İnşallah burada gençlerimizin nice güzel düğünleri, nikahları olacaktır. Burası halkımızın sosyalleşmesine katkıda bulunacaktır. Bu tesisi kazandırdığı için valiliğimize, kaymakamlığımıza teşekkür ediyoruz” dedi. Selçuk’ta yapılan yatırımların devam edeceğini belirten Çankırı; “İzmir’i ve daha fazla ilçesini Ak Belediyecilik ile tanıştırmak için birlikte canla, başla çalışacağız. Sizler için daha nice tesisleri açmak boynumuzun borcudur” dedi.

Selçuk’a 600 Milyonluk yatırım

AK Parti İzmir Milletvekili ve AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Mahmut Atilla Kaya Selçuk’un sahip olduğu potansiyel sayesinde yatırımlar için her zaman ön sıralarda yer alan bir ilçe olduğunu belirterek; “Bir siyasetçi için en güzel şey uygulayacağı bir projenin açılışını gerçekleştirmektir. Belediye başkanımızın da ifade etti. Biz AK Parti olarak Türkiye’de en büyük pozitif ayrımcılığı Selçuk’a gösterdik. Bugün Selçuk’ta uygulamaya koyduğumuz, bitirdiğimiz, planladığımız projelerin maliyet bedeli 600 Milyon. Fakat bunların hiçbiri kolay olmuyor. Biz bu bağlamda her türlü zorluğa göğüs gereceğiz. Çünkü Selçuk’un ileriye doğru çıkış yakalama ihtimali ve potansiyeli var” dedi.

Yerel seçim sürecine de değinen ve Selçuk’tan bir kez daha destek isteyen Kaya; Selçuk’un yola devam demesi, büyümeye devam demesi, Selçuk’taki yerel kalkınmanın 2023 vizyonu ile zirve yapması temennisi içerisindeyiz. Bu tesisin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Hep birlikte güzel işler yapacağız

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın ardından Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci de bir konuşma yaptı. İnci yaptığı konuşmada; “ Selçuk ilçemiz sayın vekillerimizin belirttiği gibi çok güzel bir yatırım aldı. Selçuk büyük bir gelişim potansiyeli taşıyan bir kent. Neler yapılması gerekiyorsa başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, Meclis Başkanımız Sayın Binali Yıldırım’ın, bakanların, milletvekillerinin, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın hepsinin gayretleriyle beraber güzel işler yapacağız. Birlik beraberlik içerisinde oldukça yapamayacağız hiçbir iş yoktur. Biz taşı taş üstüne koyanların yanında olacağız. 8500 yıllık tarihi olan ve antik çağın en büyük liman kentlerinden biri olan, Efes Antik Kenti, Meryem Ana ve Şirince gibi değerler taşıyan bu güzel ilçemiz en güzel yerlere gelecektir. Bu güzel tesisin tüm Selçuklu vatandaşlarımıza hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri ve misafirler hep beraber Belevi Sosyal Tesisi’nin açılış kurdelesini kesti. Katılımcılar daha sonra Belevi Sosyal Tesisi’nin açık ve kapalı alanlarını gezdi.

Projesi Selçuk Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nde görev yapan mimarlar tarafından çizilen İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Birimi (YİKOB) desteğiyle hayata geçen Belevi Sosyal Tesisi’nin yapımı ile mahallede bulunan atıl bir alan değerlendirildi. Belevi Mahallesinde 1200 metrekarelik bir alan üzerinde yapılan, açık ve kapalı kullanım alanlarına sahip olan Belevi Sosyal Tesisi düğün, nişan, yemek gibi toplu organizasyonlar için kullanılabilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.