site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Belevi Şeftali Festivali yapıldı

Belevi Şeftali Festivali yapıldı
31.07.2018
A+
A-

9. Belevi Şeftali Festivali Belevi Mahallesi’nde yapıldı. Belevi şeftalisinin ününü dünyaya duyurmayı amaçlayan festivalde bu yıl da en iyi şeftali ve şeftali reçeli seçildi. 9. Belevi Şeftali Festivali Grup İmbat ile Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu’nun konserleri ile renklendi.

Bereketli topraklarımıza sahip çıkmalıyız

Selçuk’un Belevi Mahallesi’nde dokuzuncu kez gerçekleşen Belevi Şeftali Festivali saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Selçuk Belediye Başkanı festivalin açılış konuşmasında; “Festivalimizin en önemli özelliği en iyi şeftali ve şeftali reçelinin seçildiği bir yarışma düzenlenmesidir. Geleneksel Belevi Şeftali Festivalimizin uzun yıllar sürmesini diliyorum. Belevi şeftali açısından çok bereketli topraklara sahiptir. Selçuk’un olduğu gibi Belevi’de şeftalinin yanı sıra birçok kaliteli, nitelikli ürünün yetiştiği topraklardır. Bu bağlamda da bütün üreticilerimizi bu çabalarından dolayı kutluyorum. Gerçekten bu topraklara hakkını vererek üretim yapılıyor. Tarih boyunca bu toprakların bereketi bilinmektedir. Bize düşen görev gelecek nesillere bu toprakları bereketli bir şekilde bırakmaktır” dedi.

Başkan Bakıcı’nın konuşmasının ardından Selçuk Halk Oyunları Ekibi’nin zeybek gösterisi beğeniyle izlendi.

En iyiler bir kez daha ödül aldı

9. Belevi Şeftali Festivali programında heyecanla beklenen en iyi şeftali ve en iyi şeftali reçeli yarışmalarının sonuçları tüm katılımcılar tarafından heyecanla beklendi. Açıklanan sonuçlara göre; Meryem Mert’in yaptığı şeftali reçeli, gerek tarım, gerekse yemek sektöründe söz sahibi isimlerden oluşan jüri üyelerinin oylarının çoğunluğunu alarak birinci seçildi. En iyi şeftali reçeli yarışmasında Raşit Kayayurt ikincilik ödülünü, İkbal İnceoğlu ise üçüncülük ödülünü kazandı. 9. Belevi Şeftali Festivali kapsamında düzenlenen “En İyi Şeftali” Yarışması’nda ise İrfan Özler birinci, Şükrü Gümüştaş ikinci olurken; üçüncülük ödülünü Meryem Erdallı almaya hak kazandı. Dereceye giren üreticiler ödülleri Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ve protokol üyelerinden aldı.

Açıklanan yarışma sonuçlarının ardından Artvin Anadolu Lisesi Gençlik ve Spor Kulübü Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi de festivalin beğenilen detayları arasında yer aldı. Gösterinin bitiminde Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı Artvin Anadolu Lisesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Öğretmen Murat Altıntaş’a teşekkür ederek; Artemis Heykeli hediye etti.

9. Belevi Şeftali Festivali’nde yapılan yarışma ve folklor gösterilerinin ardından Grup İmbat ve Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu’nun konserleri ile devam etti. Festivalin sonunda tüm katılımcıların İzmir Marşı’nı söylemesiyle gece noktalandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.