site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Belevi Gölü Kurtarılmayı Bekliyor

Belevi Gölü Kurtarılmayı Bekliyor
05.02.2013
A+
A-

belevigolu-www.selcukhaber.com (1)Selçuk İlçesine bağlı Belevi Belediyesi’nin Belevi Pegasus Gölü’nde balık ölümleri başladı. Yaklaşık 3 bin dönümlük bir alana sahip olan Belevi Gölü yasal olarak kurtarılmayı bekliyor.

Yaklaşık 30 kuş türünün, 10 balık çeşidinin yaşadığı Belevi Gölünde canlı ölümleri başladı. Selçuk Haber sitesi olarak yaptığımız araştırmalarda Tire’nin köylerinden gelen atıklar ve yine aynı yerlerden gelen zeytinyağı fabrikalarının atıkları Belevi gölünü yavaş yavaş yok ediyor. Belevi Gölü bu atıklar sayesinde can çekişmeye başladı. Gölde her gün balık ölüleri kıyılara vurmaya başladı, buradan geçimini sağlayan çevredeki vatandaşlar ise duruma isyan ediyor.

İzmir’in Selçuk İlçesi’nde bulunan Belevi Gölü’nde kış aylarında Küçük Menderes nehrinin taşması sonucunda yağmur suyu toplama kanalını kullanarak göle giren tonlarca balık Tire köylerinde ki zeytinyağı fabrikalarının atıklarının kurbanı oluyor. Fabrikalardan gelen bu atıklar balıkların göl alanında çırpına çırpına can vermesine ve gölün adeta bir balık mezarlığına dönüşmesine sebep oldu. Gölde yaşayan balık türlerini ekonomik olarak değerlendirmek amacıyla kurulan Belevi Su Ürünleri Kooperatifi ise bu duruma isyan eden kurumların başında geliyor. Ve bir an önce bir çözüm bulunmasını istiyorlar. Yörede ki su ürünleri hayatının normale dönmesini isteyen, Belevili vatandaşlar atık olayına kesin çözüm bulunmasını ve yörede ki zeytinyağı fabrikalarının atıklarının kontrol edilmesini istiyorlar.

Tire Boğaziçi köylerinden gelen zeytinyağı fabrikalarının kara suyunu göle kanallar aracılığıyla akıtılması sonucu doğa cenneti olan Belevi Gölü’nün muhteşem görüntüsü siyaha boyandı. Kuşların ve balıkların yaşam alanında canlı ölümleri de başladı. 3-4 kiloluk kefal balıkları çatlayarak ölmeye başladı. İzmir-Aydın otobanından ve Selçuk-Tire yolundan geçenlerin ilgi odağı olan Belevi Gölü’nde gereken önlemler biran önce alınmazsa Belevi Gölündeki canlı yaşamı bitecek. Gölde balık tutarak geçimini sağlayan vatandaşlar yetkililerin biran önce önlem almasını istedi.

HABER: NAFİ TURAN (SELÇUK HABER)

FOTOĞRAF: SEMİH AÇIŞ (SELÇUK HABER)

belevigolu-www.selcukhaber.com (2)

belevigolu-www.selcukhaber.com (3)

belevigolu-www.selcukhaber.com (4)

YORUMLAR
  1. fahriye dedi ki:

    Önce böyle haber yapılıyor ki bi sonraki aşamada Selçuk belediyesi çıkıp bunun üzerinden prim yapsın. fiziksel bi sonuca ulaşılamasa bile politik anlamda yine yalan bir gündem oluşturma çabası diyorum daha da söylenecek birşey yoktur. Şimdiye kadar neredeydiniz?!?!?

    1. HÜSEYİN dedi ki:

      Bu haberin Selçuk Belediyesi ile ne alakası var ki, Olayın geçtiği yer Belevi Beldesi ve çevreye dünyaya saygısı olan herkes için çok önemli bir haber yapılmış, bu tür olaylar gündeme gelecek ki çözüme kavuşacak yoksa bu haber siteleri niçin var, sitedeki arkadaşlar haber yapmasaydı senin benim bu olaydan nasıl haberimiz olacaktı ki, Gündem oluşsun ki çözülsün fahriye hanım

  2. fahriye dedi ki:

    Elbette çözülsün. Gündem oluşturulup sonuçsuz kalmasın. Küçük menderes hikayesi gibi… balıklar ölüyor, kuşlar ölüyor diye yıllardır haber yapılıyor, serzenişler yapılıyor. birileri boy gösteriyor. Eylem düzeyinde hiçbirşey yok. Eylem gerekiyor. Sorunu görünür kılmak elbette gerekiyor… da çözüme doğru atılan bir adım yok. Eleştirim, gündem oluşturup devamını getirmeyenlere. biliyor musunuz bilmiyorum ama belevi de dahil olmak üzere şirince, barutçu, zeytinköy, çamlık… selçuk belediyesi yetki sınırlarına dahil oldu. tabi uygulamaya ne zaman geçilir bilmiyorum ya da geçildi mi. asıl sorum “şimdiye kadar kimse görmüyormuydu?”. Sözün özü, biraz daha farkındalık düzeyinin artması gerekiyor. Daha büyük ölçekteki politik stratejilerin bir uzantısı -ki taraflı haber yapıldığı da gözönünde tutulursa- ve hatta daha küçük ölçekte olanı. bi sonraki aşamada bunların hepsi seçim vaadi olarak sunulacak. bakalım kim eyleme dökecek…

  3. semih belevi dedi ki:

    haberi keşfeden benim arkadaşlar kimsenin çözum buldugu yok biz buradan olanları gösteriyoruz emin olun ki bu olaya kimsenin bir çıkarı siyaset olayı yoktur …unutmayalıım ki haber sitesindeyiz siyaset degil….

  4. murat dedi ki:

    küçük menderesden balık tutup yiyebiliyormuyuz sanırım gölümüz de böyle olacak yazık yaşamdaki cennetmiz doğamız artık cehennem oluyor yazık çok yazık