site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Belevi Deve Güreşleri Büyük Bir Coşkuyla Yapıldı

Belevi Deve Güreşleri Büyük Bir Coşkuyla Yapıldı
17.12.2013
A+
A-

belevi-keci-kalesi-deve-guresleri (2)

3. Belevi Keçikalesi Deve Güreşleri Festivali büyük bir coşkuyla yapıldı. Tülülerin kıran kırana mücadelesi güreşseverlere heyecanlı dakikalar yaşattı.

Bu yıl 3.sü düzenlenen Belevi Keçikalesi Deve Güreşleri şenliği renkli görüntülere sahne oldu.  Güreşlerde en büyük heyecanı ise kupa için yarışan ve zaman zaman saha dışında güreşlerini gerçekleştiren tülüler oldu. Ticaret Odası ve Kaymakamlık Kupası için yarışan tülüler, güreşlere büyük heyecan kattı.

Belevi Beldesi Kozpınar mevkii Keçikalesi Güreş sahasında sabah saatlerinde başlayan şenlikler, akşam saatlerine kadar devam etti. Havanın güzel olmasını fırsat bilen güreş severler, davul zurna eşliğinde piknik yaparak doyumsuz bir gün yaşadılar. Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneğinin organizasyonuyla, Selçuk Ticaret Odası ve Selçuklu esnafların desteğiyle bu yıl 3. sü düzenlenen Belevi Keçikalesi Deve Güreşleri şenliği, yüzlerce güreş severleri ağırladı. Güreşlere ayrıca Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hayri Güller,  bazı siyasi parti ilçe başkanları, MHP Selçuk Belediye Başkan Adayı Levent Görür ve siyasi partilerin belediye başkan aday adayları da katıldı.

Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinin en ünlü 82 pehlivan devenin katıldığı güreşler kıran kırana geçti. Güreş severlere oldukça heyecanlı dakikalar yaşatan tülüler, zaman zaman rakibinden kaçtı, zaman zaman da saha etrafındaki çitleri aşarak saha dışında güreşlerine devam etti.  Kıran kırana mücadele eden develerin saha dışına çıkmaları ve güreşlerine saha dışında devam etmeleri güreş severlerin heyecanını bir kat daha artmasına neden oldu. Kaymakamlık Kupası, Selçuk Ticaret Odası kupası, Selçuk Fotoğraf Stüdyosu (SFS) Kupası, Hitit Otel Kupası,  Aile Kasabı Kupası ve Kırıtaklar Mandırası Kupasını kazanmak için 6 çift pehlivan deve yaptıkları mücadeleyle sahiplerine kupa kazandırdı. Güreşlerde ayrıca Deve Ağasına da kupa verildi.
İki kez Belevi Belediyesinin düzenlediği ve bu yıl 3. cü kez gerçekleştirilen Belevi Keçikalesi Deve Güreşi Şenliklerini her yıl geleneksel hale dönüştürecekleri bilgisini veren Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği Başkanı Mustafa İbili, bu yılki güreşlere Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden 82 adet deve katıldığını söyledi. Dernek olarak bu yıl ilk kez düzenledikleri güreşlerde oldukça başarılı olduklarına inandığını ifade eden Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği Başkanı Mustafa İbili, güreşlere destek veren Belevi Belediyesine, Selçuk Ticaret Odasına Selçuklu esnaflara teşekkür etti.
Haber: Nilüfer Öztürk Silay

belevi-keci-kalesi-deve-guresleri (1)

belevi-keci-kalesi-deve-guresleri (3)

belevi-keci-kalesi-deve-guresleri (5)

belevi-keci-kalesi-deve-guresleri (6)

belevi-keci-kalesi-deve-guresleri (7)

belevi-keci-kalesi-deve-guresleri (8)

belevi-keci-kalesi-deve-guresleri (9)

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR
  1. beleviden barış dedi ki:

    Valla lafı fazla uzatmaya gerek yok… Mustafa İbili ve ekibine teşekkür ederim. Ama helal olsun bizim başkan kendi adı geçmiyecek olduğu için alana bile gelmedi…. İlk gördüğümde kendim teşekkür edecem Mustafa İbili kardeşime. Devamı olması dileklerimle.

  2. Anonim dedi ki:

    100 kişi varmı 🙂 kimse gitmemiş 😀 haberleri yoktu heralde seyircisiz sanmışlar 😀

  3. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    havanin guzel olmasindan halkin çok fazla faydalanmasi gerekirdi ama! fazla insan gelmemis galiba resimler o durumu gosteriyor! eger selçuk efes pamucak deve gureslerimiz insallah bol gunesli bir hava da olur. hem DEVE seveler iyi eglenir! hem piyizciler bu gunun hakkini verir… 19 ocagi pazar gununu sabirsizlikla bekliyoruz… sayin mustafa ibili ile sayin metin çitak beyi cani gonulden kutluyoruz. bu deve gureslerini fotograflayan arkadaslari da kutluyoruz…