site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Belediyeden Daha Fazla Yeşil Alan İçin Kamulaştırma Hamlesi

Belediyeden Daha Fazla Yeşil Alan İçin Kamulaştırma Hamlesi
26.10.2012
A+
A-

Selçuk’ta sosyal donatı alanlarına her geçen gün bir yenisini ekleyen Selçuk Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısında yeni bir kamulaştırma daha yaptı. Meclis kararı ile kamulaştırılan Zafer Mahallesindeki şahsa ait 1473 metrekarelik arsada Selçuk Belediyesi park ve yeşil alan yapmayıplanlıyor.

Zafer Mahallesi Atatürk İlköğretim okulunun üzerinde Çamlık Parkın doğusunda kalan toplam 1473 metrekarelik arsa vasıflı şahsa ait 4 adet taşınmazın kamulaştırılarak sosyal donatı alanı yapılmasına karar verildi. Alanın kamulaştırılmasına dair öneri ilk olarak Selçuk Belediyesi nisan ayı meclisinde gündeme gelmişti.Daha sonra konu Büyük şehir meclisine aktarıldı ve Büyükşehir belediyesinin temmuz ayı meclisinde karar onaylandı.

Bahsi geçen alanın kamulaştırılması yönünde çalışmalara başladıklarını dile getiren Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür “ Zafer mahallesinde imar parsellerinin genellikle bitişik nizamda ve yeterli sosyal donatı alanları gözetilmeden planlandığını son yıllarda artan konut ihtiyacı ve arsa azlığı nedeniyle yapılaşmaların hızlandığından dolayı çağdaş standartlardan uzak yaşam alanları oluşmaya başladığını bunun önüne geçmek için ise park alanlarını genişletilerek, şahsa ait alanı kamulaştırma kararı aldık” dedi.

Alınan kamulaştırma kararı ile bölgenin sosyal ihtiyacını karşılayacaklarını vurgulayan Başkan Ülgür kamulaştırma sürecinin tamamlanmasının ardındanalanın 7’den 70 ‘e kullanılabilmesi için çalışmalara en kısa sürede başlayacaklarını sözlerine ekledi.

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    siz ilk önce mevcut yeşil alanlaınıza bakım yapın

  2. halk dedi ki:

    fatma günay ortaokulunun çevresindeki belediyeye ait olan boş alanlarla da ilgilenilse hiç fena olmaz. Bu semtte yaşayan insanların bu rezilliği çekmek zorunda değiller.İnsan boyuna gelen otların içinde bir sürü böcek yılan var. Belediyemize defalarca imza topladık şikayetimizi bildirdik. Lütfen artık bizimde sesimiz duyulsun.

  3. Caner Topkaya dedi ki:

    Yeşil alan bugüne kadar hiç yapılmamış. Ben yeşil alan denildiğinde çecuğumuzu bebeğimizi rahatça gezdirebildiğimiz parklardan bahsediyorum. Karpuza demeyin bana artık bıktık karpuzadan.