site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Belediye ve STK’lar Kooperatif kurarak güç birliği yaptı

Belediye ve STK’lar Kooperatif kurarak güç birliği yaptı
04.03.2015
A+
A-

setkaimzahaber (1)

Türkiye’de ilk kez Selçuk Belediyesi öncülüğünde Selçuk Efes Tanıtma ve Kalkınma Turizm Geliştirme Kooperatifi (SETKA) kuruldu. UNESCO Dünya Mirası Asıl Listesi Adayı Efes Antik Kenti’ni içinde bulunduran Selçuk İlçesi’nin turizm potansiyelini tek çatı altında dünyaya tanıtmayı amaçlayan kooperatif, Selçuk Kaymakamlığı, Selçuk Belediyesi ve Selçuk Sivil Toplum Kuruluşlarını (STK) tek çatı altında buluşturdu. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk’un tüm dinamikleriyle birlikte hareket ederek güçleri birleştirdiklerini böylece kültür mirası Selçuk’un kalkınmasının ve tanıtımının hız kazanacağını söyledi.

İmzalar atıldı

Selçuk Belediyesi öncülüğünde Türkiye’de ilk kez kısa adı SETKA olan Selçuk Efes Tanıtma ve Kalkınma Turizm Geliştirme Kooperatifi kuruldu. Selçuk Kaymakamlığı, Selçuk Belediyesi ve Selçuk’ta faaliyet gösteren ilgili meslek odalarının katılımıyla kurulan kooperatif Selçuk’un turizm zenginliğini tek çatı altında tüm dünyaya tanıtmayı amaçlıyor. Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu, Selçuk Şoförler ve Otomobilciler Başkanı Nihat Uyaroğlu, Selçuk Ziraat Odası Başkanı İbrahim Erdallı, Selçuk Otel, Pansiyoncular ve Turistik Eşya Satıcıları Odası Başkanı Erdal Subaşı, Selçuk Efes Tanıtma ve Kalkınma Turizm Geliştirme Kooperatifi (SETKA) kuruluşuna imza attı.

Genel Kurul 1 ay içerisinde

Selçuk Belediyesi’nde düzenlenen imza töreninde ilk olarak Selçuk Efes Tanıtma ve Kalkınma Turizm Geliştirme Kooperatifi’nin kuruluş sürecine ilişkin bir sunum yapıldı. Geçtiğimiz aylarda Selçuk turizm sektöründe faaliyet gösteren isimlerin katılımıyla düzenlenen Turizm Çalıştayı’ndan çıkan karar sonucu bir turizm kooperatifi kurulması Selçuk Belediye Meclisi’nde gündeme gelmişti. Ocak ayı meclis toplantısında kurulmasına oy birliğiyle kararlaştırılan Efes Tanıtma ve Kalkınma Turizm Geliştirme Kooperatifi, Selçuk’ta turizmle alakalı tüm dinamiklerin katılımıyla hareket edecek. Kooperatifin temel amacı; Selçuk’un turizm değerlerinin tanıtılması yoluyla Selçuk’un kalkınması olacak. Selçuk Efes Tanıtma ve Kalkınma Turizm Geliştirme Kooperatifi’nin genel kurulu ise bir ay içerisinde gerçekleştirilecek.

“Güçlü ve önemli bir adım”

Kısa adı SETKA olan Selçuk Efes Tanıtma ve Kalkınma Turizm Geliştirme Kooperatifi’nin imza töreninde konuşan Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, kooperatifin kurulmasının önemli bir güç birliği olduğunu söyledi. Selçuk’un kalkınması ve tanıtımı için çok önemli bir adımın SETKA ile atıldığını kaydeden Başkan Bakıcı, “Selçuk artık bu güçlü ve önemli kuruluşla ivmesini artıracak. Tüm güçlerin buluşmasıyla dev bir ekip olduk. Bu konuda oluşturduğumuz sinerji Selçuk’a olumlu ve önemli dönüşler sağlayacak. Selçuk’un dünyaya tanıtımına büyük katkı sağlayacak kooperatifimizin hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

“UNESCO’ya gireceğiz”

Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ise UNESCO sürecine vurgu yaparak; “Selçuk’ta turizm faaliyetleri alabildiğine yoğundur. Türkiye ortalamasında pek çok gelişmiş yerden çok önce turizm faaliyetleri Selçuk’ta başlamıştır. Turizm çatısı altında meslek odaları çok önemli. Bu karma her zaman çok iyi sonuçlar getirecek. UNESCO Kültür Mirası aday kentiyken, inşallah kültürel mirası kenti olacağız. Bu konuda üzerimize düşen görevleri en iyi şekilde yaptık. Artık hazırız” dedi.

Kooperatifin diğer üyeleri ise görüşlerini şu şekilde dile getirdiler;

Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Bülent Cinel; İlçemizin isminin marka olması için çalışmalarımıza başlamıştık bu anlamda Selçuk farkındalığını ulusal ve uluslararası düzeyde daha ileri taşımak ilçeyi marka haline getirmek için kamu kurum ve kuruluşlarıyla ve sivil toplum örgütleriyle bir araya gelerek bu kooperatifi oluşturduk.

Selçuk Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nihat Uyaroğlu; İlk defa Selçuk’ta böyle bir teşkilatın kuruluşuna imza koyuyoruz. Bunun hayırlı olacağını umuyorum.

Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu; “Bugün ilçemizde bir ilki gerçekleştiriyoruz. Kaymakamlığımızdan, belediyemize, odalarımız Selçuk’umuzun tek bir çatı altında tanıtılması, kalkındırılması için bir kooperatif kuruyoruz. Bu kooperatif çok iyi projelere imza atacaktır. Selçuk’un esnafı, tüccarı, ziraatçısı, şoförü herkes bundan faydalanacak. En çok faydayı da Selçuk halkı görecektir”.

Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili Özgür Aydoğan; Önemli bir eksikliğin giderildiğini düşünüyorum. Tanıtım anlamında çok önemli eksikliklerimiz vardı. Sayın Kaymakamımız, sayın belediye başkanımız önemli bir eksikliği gidermiş bulundular. Hep beraber güzel işler yapılacağına inanıyorum.

Selçuk Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Veysel Badem; Selçuk İzmir’in en gözde turizm ilçelerinden biridir. Geç kalınmış bir adım olmasına rağmen kamu ve sivil toplum kuruluşlarının birlikte bu şekilde adım atması Selçuk için kazanım olacaktır.

Selçuk Otel, Pansiyoncular ve Turistik Eşya Satıcıları Odası Başkanı Erdal Subaşı: Selçuk için bu kooperatifin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.

setkaimzahaber (3)

YORUMLAR
  1. vatandaş dedi ki:

    Bir vatandaş olarak sormak istiyorum bu haber ile alakasi yok fakat belediye ile alakali olduğuiiçin buraya yaziyorum. İlk icraat olan gazi kafe ismi ve buraninda şehit ve gazi ailelerine tahsisi konusunda meclis gorusmeleriniz olmuştu ve bu görüşmede o alanı değilde aslanli havuzun oradaki parka yapacaginiz yeri şehit ve gazi ailerine verecektiniz ne oldu sonuç nedir görünen orasi bitti fakat beklemede duyduğum orayi ihale ile başkalarına verecek misiniz gerçi boyle bbirşey olursa da normal derim neyse cevabi veren olur inşallah ayrıca selçuk haber bu durumunda bir arastirmasini yapar

  2. anonim dedi ki:

    Kurulu olan stk ve dernekleri gereği gibi çalıştırılmıyor.Orada felanın adamı var diğer yerde feşmekan var diye hizip taburları oluşturulmuş.Siyasiler bu konuda bu kuruluşlardan uzak durarak hükumetin en yetkili bürokratının bulunduğu kaymakamlıktan destek alabilirler.Yoksa kur derneği işlemesi yok,işletmeye kimsenin niyeti yok.Toplum tabela değil projeleri ve işlevi olan stk ve dernek istiyor.

  3. Anonim dedi ki:

    siyasileri karıştırma kardeşim…bu kurumdaki yöneticiler siyasetten uzak dursun yete