site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Belediye Kiracılarına Yüksek Zamma Seso İsyanı

Belediye Kiracılarına Yüksek Zamma Seso İsyanı
31.03.2016
A+
A-

Bir süre önce belediye dükkanı kiracısı olan bazı esnafların eline ulaşan tebliğlerde yüksek zam oranları olması Selçuk kamuoyunda kafa karışıklığı ve tepki yaratmıştı. SESO’da düzenlenen basın açıklaması sonrası konunun ayrıntıları belli oldu.

Başkan Hayri Güller, Başkan Vekili Özgür Aydoğan ve Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımı ile Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odasında gerçekleşen basın açıklamasında Selçuk kamuoyunda oluşan kafa karışıklığı ve yanlış anlamalar hakkında bilgi ve belge paylaşıldı. Güller konu hakkında basın mensuplarına şunları söyledi;

“Son günlerde ecrimi sile düşen belediye dükkanları hakkında bazı sorunlar yaşıyoruz. Esnaf Odası ve diğer odaların Belediye Başkanlığına fiyat verdiği ve kiraların bu nedenle yüksek çıktığı şeklinde bir dedikodu esnaflarımıza aksettirilmiş. Bizden fiyat istendiği doğrudur fakat biz hiçbir esnaf arkadaşımızı zor duruma düşürmeyiz. 3 milyar yıllık kirası olan bir dükkana 8 milyar kira önermeyiz. Ortada bir yalan dönüyor ve bu konuda bizler rencide ediliyoruz. Yüzde 8 tefe-tüfe oranında artışı uygun görmüşüz fakat gelen esnaflara farklı bilgi veriliyor bu fiyatları Ticaret Odası ve Esnaf Odası verdi şeklinde açıklama yapılıyor. Herkes bilsin böyle birşey yok. Dün Şirince Köyüne esnaf ziyaretine gittiğimde dedikodulara yeni dedikodular eklendiğini gördüm. Odamız üzerinde siyaset yapılmasın bizler bu dedikoduları çıkaranları biliyoruz ve onlara asla pirim vermeyeceğiz. Belediye başkanına iletilen sözde bizim verdiğimiz liste olarak anılan liste bize ait değildir benim veya genel sekreterimin bu evraklarda imzası yoktur. Memur zihniyeti ile esnafı korkutmak ve zor durumda bırakmak kabul edilebilir bir durum değil” dedi.

Başkan vekili Özgür Aydoğan ise yaşanan ‘gelişmeler hakkında konuyu tebliğler kiracılara ulaştığı günden bu yana hassasiyetle takip ediyoruz’ dedi ve konuşmasına şöyle devam etti;

“İlk olarak Hayri Başkan ve esnafların içinde bulunduğu bir heyetle Belediye Başkanını ziyaret ettik. Orada SESO ve diğer odalardan geldiği iddia edilen bazı fiyatları bize gösterildi ve yüksek kira artışları için gerekçelerinin bu olduğu söylendi. Başta esnaflar olmak üzere Selçuk kamuoyuna sistemli olarak yapılan yüksek zamlarla ilgili odamız hedef gösterildi. Bu gelişmeler bizi üzdü fakat fevri hareket etmedik sorunun kaynağını araştırıp doğru şekilde hareket etmeye özen gösterdik. Öncelikle bilinmelidir ki odamızdan Selçuk Belediye Başkanlığına kira artışı konusuyla ilgili rakam bilgisi içeren üç yazı gitmiştir.

2016-45 nolu cevap yazımızda belediye dükkanlarının kira artışının tefe-tüfe oranında olması gerektiği söylenmiş yüksek artışların esnafı zor durumda bırakacağı gerekçeleri ile iletilmiştir.

2016-49 nolu cevap yazımızda ise çevremizdeki savaşlar ve ülkemizdeki terör olayları nedeni ile esnafımızın zor durumda olduğu kiraların düşürülmesi gerektiği düşürülemiyorsa bile en azından zam yapılmaması önerisi belediye yetkililerine resmi yazı ile iletilmiştir.

Belediyenin yeni ecrimi sile düşen dükkanlar için ısrarla rakam talep etmesi üzerine ise 2016-50 nolu cevap yazısı tarafımızdan yollanmıştır. Yolladığımız bu son yazıda da söz konusu kiracıların geçtiğimiz yıllardaki kirası aynı şekilde kalmıştır ve zam önerilmemiştir.

Bu gelişmeler sonrası Yönetim Kurulu Başkanımız Hayri Güller ile birlikte Belediye Başkanı Sn. Zeynel Bakıcıya son bir ziyaret yapıp kendisinin yanlış bilgilendirildiğini elindeki rakamların belediye bürokratları tarafından hazırlandığını ve bu rakamları esnafa göstererek bizi zor durumda bıraktıklarını kendilerine ilettik. Başkan konu ile ilgili bilgi sahibi oldu ve bundan sonra gereğinin yapılacağını söyledi.

Esnaf şunu bilmelidir ki bizler yada diğer odalar iddia edildiği gibi yüksek rakamlar önersek yada dükkanları bedava verin desek bile bizim önerimiz belediye için resmi anlamda bağlayıcı olmayacaktır. Artışlara yetkisi olan belediye bünyesinde görev yapan üç kişilik komisyondur ve ileride yapılabilecek her türlü artışa bu komisyon karar vermektedir. Esnafımız hiçbir odanın böyle bir artışa evet demeyeceğini zaten bilir. Bu tür kötü niyetli ve yalan bilgileri paylaşanların esnaf ve Selçuk kamuoyu önünde inandırıcılıkları ve saygınlıkları kalmadığı gibi alenen yalan söyledikleri insanlara özür borçlu oldukları bilinmelidir. Zor durumdaki esnafları üzmeye ve Belediye Başkanını dahi yanlış yönlendirmeye götüren bu dedikodulara en güzel cevap basın mensupları ile paylaştığımız yazışmaların birer fotokopileridir. Esnaf buraya iktidarın nimetlerinin gelmesini umarken Belediyenin düştüğü sıkıntıya finansör yapılmak isteniyor. Yüksek bir zam yapılmak isteniyor fakat bunun siyasi etkisinden korkup top meslek odalarının üzerine atılmaya çalışılıyor. Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası güçlü bir odadır. Bu tür ayak oyunlarına izin vermeyeceğimiz gibi esnafımızın ve odamızın mağdur edilmesine de müsaade etmeyiz” dedi.

HABERİN VİDEOSUNU AŞAĞIDA Kİ PLAYERDEN İZLEYEBİLİRSİNİZ.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.