site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı’dan; Kamuoyunun Dikkatine

10.11.2015
A+
A-

Kamuoyunun dikkatine;

İlçemizde dağıtımı yapılan yerel bir gazete, kurumun yani belediyemizin çalışmalarını eleştirmek ya da kamuoyunu bilgilendirmek yerine, belirli bir kesimin istekleri doğrultusunda, basın yayın ilkelerini hiçe sayarak, şahsımla ilgili gayri ahlaki ve mesnetsiz ifadeleri kullanma ısrarını sürdürdüğünü üzülerek gözlemlemekteyim.

Kamusal bir görev olan gazetecilik, düşünce, vicdan ve ifade özgürlüğünü esas alması gerekirken; genel ahlak anlayışını hiçe sayarak, ahlaka ve yasalara aykırı, özel amaç ve çıkarlara alet ederek yayın yapma ısrarının meslek ilkeleriyle bağdaşmadığına inanıyorum.

İnsanlığın dolayısıyla ilçemizin de ihtiyacı olan sevgi, hoşgörü ve kardeşliği tesis etmekteki kararlılığım, ne pahasına olursa olsun devam edecektir. Şiddet ve zorbalığı özendirici, eleştiri yerine insani değerleri incitici dille yayın yapma hırsıyla, kişisel çıkarlarına hizmet eden hiç kimseyi bugüne kadar dikkate almadım. Almayacağım.

Uygar toplumlar, köhnemiş alışkanlıklarını değiştirmek zorundadır. Aksi halde değişime direnenler, yasal çerçevede ortaya çıkaracak her türlü sonucu peşinen kabullenmiş demektir.

Şeffaf, dürüst ve hesap verebilirlik bir yönetim anlayışıyla hareket eden belediyemiz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kurumun iş ve işlemlerinin sürekliliğinde hukuk içerisinde kalmaya devam edecektir.

Hiç kimsenin kayrılmadığı, adama göre değil, hukuka göre işlemlerin yapıldığı ve her konuda halkımızın doğru bilgiye erişimini sağlamaktaki kararlılığımı ısrarla sürdüreceğim.

Dürüstlüğün ortaya çıkaracağı her türlü maliyeti göğüslemeye de her an hazır olduğumun bilinmesini kamuoyuna saygıyla duyururum.

Dr. Dahi Zeynel Bakıcı
Selçuk Belediye Başkanı

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız !
https://www.facebook.com/selcukhaber
Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız !
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR
  1. vatandaş dedi ki:

    Gazetecinin yazdıklarının hepsi mi? Yalan ona bakıp başkan doğruları varsa kamu oyuna duyursun bu gücü var.Halk kararını verir, neyin ne olduğunu biliyor.Bunu bilmiyor sananlar öğrensin artık!!