site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Bebek Katilinden Yerel Seçim Kıyağı

Bebek Katilinden Yerel Seçim Kıyağı
15.11.2013
A+
A-

BEBEK-KATILI-APO

AKP iktidarı ile İmralı canisi arasında sürdürülen müzakerelerde ilginç gelişmeler yaşanıyor. Öcalan, yerel seçimler öncesinde AKP’ye 4 ay mühlet verirken, bu jesti karşılıksız bırakmayan iktidar, Kandil’den de tansiyon düşürücü açıklama gelmesi halinde İmralı görüşmelerini “akil adamlar” ile “basın”a açacak. AKP, Öcalan’ın sözde “çözüm süreci” kapsamında atılmasını isteği adımlar arasında yer alan, “İmralı görüşmelerinin basın mensupları ve akil adamları kapsayacak şekilde genişletilmesi” talebini gündemine aldı.

Kandil’den mesaj
Süreç kapsamında yarın Diyarbakır’da Barzani’yi ağırlamaya hazırlanan Başbakan Tayyip Erdoğan, bir süre önce ilgili bakan ve danışmanlarıyla Öcalan’ın isteklerini ele aldı. Toplantıda, “Öcalan’ın açıklamalarına pararel olarak Kandil’den de tansiyon düşürücü değerlendirmelerin gelmesi şartına bağlı olarak İmralı’ya Öcalan’ın istediği heyetler gidebilir” kararı alındı. Hükümetin Kandil’den beklediği değerlendirmenin işaretini ise Sırrı Süreyya Önder’in katıldığı son görüşmede Öcalan verdi. Öcalan heyetle, “Hükümete 4 ay opsiyon tanıdım” bilgisini paylaştı. Öcalan’dan seçim dönemini de kapsayan “4 ay” opsiyonu alan hükümetin Kandil’den de benzer bir açıklama beklediği, açıklamanın “tansiyon düşürücü” olarak nitelendirileceği belirtiliyor. Bu arada, Rojava bölgesindeki gelişmelerin hükümeti rahatsız etmeyecek boyuta çekilmesinin şartlardan biri olduğu öğrenildi. İçlerinde Akil İnsanlar Komisyonları’nda görev alan bazı isimlerin de yer aldığı sözde “Çözüm Süreci ve Diyalog Platformu” önceki gün Ankara’da toplanarak strateji belirledi. Platformun Genel Koordinatörü Tarık Çelenk, hafta başında Diyarbakır’da da bir araya geleceklerini söyledi.

KAYNAK: YENİÇAĞ GAZETESİ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.