site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Bir Zamanların Bebek Katili Türkiye’nin En Önemli Siyasi İsmi Oldu

Bir Zamanların Bebek Katili Türkiye’nin En Önemli Siyasi İsmi Oldu
25.02.2013
A+
A-

bebek_katili_apo

Bir zamanların bebek katili, Türkiye’nin en önemli siyasi ismi oluyor…

Abdullah Öcalan’ın, Kandil’e, PKK’nın Avrupa kanadına ve Türkiye kamuoyuna hitaben kaleme aldığı mektupları son rötuşların ardından, devlet aracılığıyla BDP’ye ulaştırılacak. Ancak Öcalan, BDP heyetine mektupların içeriği konusunda geniş kapsamlı bilgi sundu.

Akşam’dan Helin Alp, bu hafta içinde teslim edilmesi beklenen mektupların ayrıntılarını yazdı.

ÖNCE YENİ ANAYASA SONRA GERİ ÇEKİLME

Buna göre Öcalan’ın mesajları şöyle:

Kandil’e ve Avrupa’ya gidecek mektupta Öcalan ‘çatışmalara son verin’ çağrısında bulunduğu öğrenildi. Öcalan’ın, yeni anayasa hazırlık sürecinde çatışma ortamının, demokratik koşulların oluşmasına engel teşkil edeceğine dikkat çektiği belirtiliyor. Bunun için eylemsizlik sürecine girilmesini istediği ifade edildi. Ayrıca Öcalan, yeni anayasada yapılacak olası demoratik değişikliklerden sonra Türkiye içindeki PKK unsurlarının, sınır dışına çekilmesinin mümkün olacağı görüşünü de vurguluyor.

“BÖLÜNME DEĞİL BİRLİKTE YAŞAMA”

– Öcalan’ın Türkiye kamuoyuna hitaben kaleme aldığı üçüncü mektupta ise ‘bölünmek değil, birlikte yaşamak önemli’ vurgusunun yapıldığı belirtildi.

– BDP heyetine ‘Tarihi bir süreç yaşanıyor’ diyen Öcalan, toplumun her kesiminin barış görüşmelerine destek olmasının önemine dikkat çekerek milliyetçiliği her türlüsünden kaçınmak gerektiğinin altını çizdiğini ve milliyetçilik üzerine BDP heyetiyle dakikalarca konuştuğu öğrenildi.

– Öcalan’ın, Sırrı Süreyya Önder’in de katıldığı BDP’nin olaylı Karadeniz gezisinin de üzerinde duruduğu öğrenildi. Benzer olaylar yaşanmaması konusunda BDP’lileri uyaran Öcalan’ın, ‘barış sürecinde siyasi adımların daha dikkatli atılması ve hassas davranılması gerekir’ dediği ifade edildi.

İLK ADIM PKK’DAN

– İmralı’dan dönen BDP’li heyetin önceki akşam basınla paylaştığı Öcalan’ın ilk mesajına, PKK’nın sıcak baktığı öğrenildi. Öcalan’ın karşılıklı adımlar atılması gerekiyor diyerek PKK’dan ‘elindeki tutsakları’ bırakmasını isteyen Öcalan’ın çağrısının karşılık bulacağı belirtiliyor. Örgütün önümüzdeki hafta içinde, ‘iyi niyet’ adımı olarak elindeki asker, polis ve kamu görevlisi tutsakları serbest bırakması bekleniyor.

Hz. MUHAMMED’İN HADİSİNİ HATIRLATTI

Öte yandan Öcalan’ın, konuşmasında Hz. Muhammed’in hadislerinden örnekler verdiği de öğrenildi. Hürriyet’ten Hüseyin Yayman’ın köşesine taşıdığı bilgiye göre Öcalan ‘ulus terimi ile millet kavramı’ arasındaki farkın üzerinde uzun uzun durdu. Öcalan, ‘Hepimiz İslam milletindeniz, ancak uluslarımız farklı olabilir’ derken ‘Arap’ın, Acem’e; Acem’in Arap’a üstünlüğü yoktur’ hadisini hatırlattı, Türklerle Kürtlerin birlikte yaşaması gerektiğini söyledi.

Konuyla ilgili olarak Hürriyet gazetesinden Hüseyin Yayman da bugünkü köşesinde şunları yazdı:

Abdullah Öcalan, mektupların ilgililer tarafından okunduktan sonra 10 gün içinde cevapların iletilmesini istediği ve gelen cevapları okuyup değerlendireceğini de söyledi. 10 gün içinde mektupların cevaplandırılmasıyla, Öcalan’la yeni bir görüşme daha gerçekleştirilecek ve çözümün yol haritası kamuoyu ile paylaşılabilir hale gelecek.

MARTTA EYLEMSİZLİĞE ADIM

Planlanan takvimin yürümesi ve sürecin sekteye uğramaması durumunda mart ayı içinde ‘eylemsizliğe dair ilk adımın atılması’ beklentisi yükseliyor. Ankara kulislerinde Öcalan’ın ‘devlet heyeti ile somut konuları görüşüp ilerleme kaydettiği, bundan sonraki trafiğin Öcalan’la örgüt arasında işleyeceği’ iddia ediliyor.

Akşam & Hürriyet

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    sayın öcalan diyenler yakında serbest bırakırlarsa şaşırmayın