site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

BDP Güneydoğu’da ‘Özerkliği’ Oylatacak!

BDP Güneydoğu’da ‘Özerkliği’ Oylatacak!
14.02.2014
A+
A-

bdp

BDP’li Demirtaş’ın “Kürtler artık kendilerini yönetme aşamasına geldi. Devleti beklemek zorunda değiliz” sözlerine tepki yağdı
Halk bu aşamaya gelmiştir

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin açılış töreninde konuşan BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, yerel seçimler üzerinden yürüttükleri “özerklik” planını açıkladı. Demirtaş, “Seçimden sonra sadece fuar ya da kültür merkezi inşa etmeyeceğiz. Asıl inşa edilecek şey demokratik özerkliktir. Bu halk artık kendisini yönetme aşamasına geldi” dedi.

Beklemek zorunda değiliz

Muhtarların, mahalle meclislerinin, Kürtçe, Arapça, Ermenice, Süryanice hizmet almaya hazır olduğunu anlatan Demirtaş, “Halkımızın ana dilinde eğitimi olacak, ders kitapları olacak. Devleti bekleme zorunda değiliz. BDP’li belediyeler bunu hayata geçirecek” diye konuştu. BDP’nin bölgede, “Türk partilerine oy yok” kampanyasını da genişlettiği belirtiliyor.

Haritayı ortaya çıkaracaklar

Emekli Tuğgeneral Nejat Eslen, Demirtaş’ın yerel seçimlerden sonra “özerklik” ilan edecekleri açıklamasının şaşırtıcı olmadığını söyledi. Hükümetin bölgeyi bölücü örgütün inisiyatifine terk ettiğini ifade eden Eslen, “Bölgede zaten fiilen özerlik uygulanıyor. Yerel seçimlerde de BDP’nin belediye başkanı kazanacağı illerde özerk bölgenin haritası çıkacak” dedi.

Hedefleri bağımsız Kürdistan

MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen ise, “Alıştıra alıştıra bölgeyi bağımsız Kürdistan’a doğru götürüyorlar” değerlendirmesinde bulunarak şunları söyledi: Özerklik açıklaması malumun ilanı. İktidar, örtülü bir koruma perdesi sermişler bölücüler üzerine. İmralı’daki bebek katili ile müzakere yapan hükümet ve onun başındakinden bir şey beklenemez…

Özerklik için uygun ortamı yakaladılar!

BDP, yerel seçimleri kazandığı bölgelerde ‘özerklik’ilan etmek için çalışma yürütüyor. YENİÇAĞ’ın daha önce manşetine de taşıdığı ülkenin bölünmesi anlamına gelen bu girişimi önceki gün BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, dile getirdi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin toplu açılışlar töreninde konuşan Demirtaş, Kürtlerin artık kendisini yönetme aşamasına geldiğini söyledi. Demirtaş, “Seçimden sonra sadece fuar ya da kültür merkezi inşa etmeyeceğiz. Asıl inşa edilecek şey demokratik özerkliktir. Bu halk artık kendisini yönetme aşamasına geldi. Muhtarlar, mahalle meclisleri vs. Ana dilimizde, lehçelerde, Arapça, Ermenice, Süryanice hizmet alma noktasına geldik. Bunları yapmak için devleti bekleyemeyiz. Halkımızın ana dilinde eğitimi olacak, ders kitapları olacak. Devleti beklemek zorunda değiliz. AKP’nin insafını beklemek zorunda değiliz. İşte BDP’li belediyeler bunu hayata geçirecek” diye konuştu.

Bu gelişmelere ilişkin açıklama yapan emekli Tuğgeneral Nejat Eslen, BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın yerel seçimlerden sonra “özerklik” ilan edecekleri açıklamasının şaşırtıcı olmadığını söyledi. Hükümetin bölgeyi terk ettiğini ifade eden Eslen, “Bölgede zaten fiilen özerlik uygulanıyor. Yerel seçimlerde de BDP’nin belediye başkanı kazanacağı illerde özerk bölgenin haritası çıkacak” dedi.

Hükümet göz yumuyor

Nejat Eslen, yolsuzluk ve rüşvet iddiaları ile sarsılan hükümetin, terör örgütü PKK ve siyasi uzantısı BDP’nin iştahını kabarttığını söyledi. TSK’n kışlasına çekildiğini, emniyetin de pasifize edildiğini anlatan Eslen, cemaat-hükümet arasında yaşanan kavganın terör örgütü PKK için uygun bir ortam doğurduğunu ifade etti. “Çözüm” adı altında başlatılan süreçte terör örgütü PKK’nın hiçbir sözünü tutmadığını vurgulayan Eslen şunları söyledi:  “Terör örgütü, ne silah bıraktı, ne eşkıyaları sınır dışına çekti. Bir devletin anayasası anlamına gelen KCK Sözleşmesi’ni de inkar etmedi. Ayrıca örgütün mahkemeleri,  maliyesi, meclisi, hatta silahlı gücü var. Hükümet başındaki problemlerden dolayı buna göz yumuyor.”

Örgütün stratejisi

Yerel seçimlerin Türkiye’nin birlik ve bütünlüğü açısından önemli önemli bir sınav olacağının altını çizen Eslen, BDP’li belediye başkanlarının kazandıkları illerde bir devletin siyasi haritasının ortaya çıkacağını söyledi. Yerel seçimlere giderken hükümetin politikasının ortada olduğunu ifade eden Eslen, “Vatandaşlar oy verirlerken bunu iyi düşünecekler. Türkiye’nin bölünmesinden mi yoksa birlikten ve bütünlükten yana mı oy kullanacaklar. Ayrıca terör örgütü kısa ve uzun vadeli stratejilerinden hiçbir zaman vazgeçmedi. Uygun zamanı bulduğunda bunları birer birer gerçekleştiriyor” diye konuştu.

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın !  
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın !  
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    zeynel bey bu konuda bir açıklama yapabilirmi..düşüncelerini çok merak ediyorum