site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Bayramlar Artık Yok Hükmündedir

11.09.2016
A+
A-

huseyintasyakanGün geçmiyor ki, şehit haberiyle sarsılıp yas tutmayalım. Çok değil daha 10 gün önceki yazımı kaleme aldığım sıra 11 şehit haberi geldiğini yazmıştım. O günden bugüne 30′ u aşkın şehit verdik. Yanlış politikalarıyla sıfır seviyesinden aldıkları terör, bu gün itibariyle ülkenin tamamını kan gölüne çevirmiş düzeye gelmiştir.

İşte bu ortamda ülke olarak bir bayramı daha karşılamaya hazırlanıyoruz. İyi de merak ettiğim şey, bu gün de olduğu gibi, AKP iktidarının ilk günlerinden bu yana, bu ülkede yaşayan akıl, duygu ve vicdan sahibi hangi insanımız bayram kutlayacak psikolojiye sahip olabilir ki?

Kısadan geçmem gerekirse, bu ülkede yaşayıp bu ülkenin ekmeğini yeyip suyunu içen hiç kimsenin bayram kutlamaya halide yoktur, hakkı da diye düşünüyorum.

Tabiki idame ettirmek zorunda olduğunuz çalışma hayatınızdan ötürü fırsat bulup yanına gidemediğiniz, annenizi, babanızı ve büyüklerinizi bayram tatilini fırsat bilip mutlaka ziyaret edin, ellerini öperek hayır dualarını mutlaka alın.

Ancak, özellikle ülkeyi bugünlere getiren iktidarın politik eylemlerine tepki vermeyen, ses çıkarmayan ve hatta kendi rahatı bozulmasın diye üç maymunu oynayan hiç kimsenin bayram kutlama hakkı olamaz!

Bayram gününde gelir elini öper diye beklediği evlatlarının toprağını öpmek zorunda kalan analar, babalar 14 yıldır bu ülkenin değişmeyen makus talihi durumuna gelmişken, hiç kimsenin bayram sevinciyle eğlenip gülmeye de hakkı yoktur.

Buraya kadarını tek bir cümleyle özetlemem gerekirse yani;
Elinden kan, ağzından salyalar dökülen canilerin eseri; bu ülkenin yetimleri ağlıyorken, bütün kahkahalar zalimdir.

Bugün AKP iktidarının Başbakan’ ı Binali YILDIRIM, terörle mücadele kapsamında ” Savunma yok taarruz var” diyor!
Ülkeyi bu hale getirdikten sonra, ”geçmiş olsun!” ifadesinin, kendisine verilebilecek en uygun cevap olduğunu düşünüyorum.

Bunu şimdi değil, daha iktidarınızın en başından beri terörle mücadele etmek yerine teröristle el sıkışmazdan önce söyleyip eyleme geçirecektiniz. Bugün ülkenin her yanı kan gölü olup, hergün üç beş yoksul gariban insanımızın ocağına ateş düşüp, fidan gibi çocuklarımızın acısıyla yanıp kavruluyorken; bu coğrafyada sizin beyanlarınızı zerre kadar ciddiye alacak tek bir aklıselim insan bulamazsınız.

Bugün ben de dahil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bekaasını düşünen, ülkesinin istikbali için kaygı duyan herkes, içerde ve dışarda sürdürülmekte olan bütün operasyonların sonuna kadar yanındadır, destekçisidir. Ancak bu operasyonların kararını verenlerin, bu operasyonlara ihtiyaç duyulmasına sebep olan ortamı yaratanların olduğu gerçeğini vurgulamakta boynumuzun borcudur.

Aşağıda, başından beri saçma salak bulduğum ”Çözüm süreci” safsatasının paralelinde kullanılmış ifadeleri; ülkeyi bugünkü kanlı günlere taşıyanların, iktidar sahipleriyle onların ”yalakalık ölçüsünde” destekçilerinin getirdiği gerçeğini göstermesi açısından, ifade sahibi isimlerle beraber paylaşıyorum.

Bülent ARINÇ: ”Sayın Öcalan demeyi, PKK bayrağı açmayı suç olmaktan çıkarttık”
*(Sanki bir devletin, ülkenin bayrağından bahseder gibi, bildiğimiz paçavraya ”bayrak” diyor)

Beşir ATALAY: ”HDP zor durumdayken onları biz güçlendirdik”

Bengisu KARACA: ”Bebek katili dediğiniz adam bize geleceği gösterdi”

Bülent ARINÇ: ”Dağa çıkanı kınamak ayıp değil mi yaa!! Ben de aklıma gelse dağa çıkardım”

Yiğit BULUT: ”Öcalan Türkiye’ nin önünü açıyor”

Balık hafızalı olmayan her birey mutlaka, ihanet kokan bu söylemleri hatırlayacaktır. İşte bu ifadelerin ve bu söylemlerin paralelinde yürütülen politikaların hesabı sorulmadıkça; hiç kimsenin bayram kutlamaya hakkı olamaz diye düşünüyorum değerli okuyucular.

Özetle; Ülkenin dört bir yanına şehit ateşi düşüp insanlar evlat acısıyla yanıyorken, bayramlar yok hükmündedir…

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
26 Mart 2024
19 Mart 2024
20 Şubat 2024
4 Şubat 2024
6 Ocak 2024
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.