site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Bayramın arefesinde duygularımızın farkındamıyız

Bayramın arefesinde duygularımızın farkındamıyız
16.07.2015
A+
A-

hasan-uysal-chp

Sevginin, hoşgörünün paylaşıldığı bayramın arifesinde duygularımızın farkındamıyız.

Nice Bayramlara;

Yaşam İnce bir çizgi. Bir çoğumuz bugünden geçmişimize baktığımızda, sanki hiç yaşamamış gibiyiz, yaşananlardan da hiç bir ders almamışcasına ileriye doğru koşa koşa gidiyoruz. Bu koşu nereye?  

Bazen çocukluğum gelir aklıma.  O çocuksu duygular… Sokaklarında bilye oynadığımız
bu güzel kent… Tarlalarda başıkabak yalın ayak ardından koştuğumuz kavun karpuz kamyonları. Toz toprak içinde geçen güzel günler…

Ailemizden, arkadaşımızdan, komşumuzdan öğrendik; sevgiyi, saygıyı ve paylaşmayı, hatta kardeşçe yaşamayı.

Okul başladığında tirtir titrerdik öğretmenimizin karşısında. Sorulan soruya cevap verirken adeta kalbimiz yerinden oynar gibi olurdu. Kalemimizi, silgimizi sıra arkadaşımızla paylaşır, ortadan ikiye bölerdik. Dersimizi birlikte yapardık. Hatta ikiz kardeş gibi her şeyimiz ortaktı. Birbirimizi korumak, yardım etmek için yarışırdık. O temiz duygular ile o, inançla büyüdük.

Sandık ki hep böyle kalacağız, böyle yaşayacağız. Yıllar geçti baktık ki çocukluk geçmiş, hepimiz birer birey olmuşuz. Hayata tutunmanın, para kazanmanın ve yaşayabilmenin yollarını ararken, bizlerin o temiz duygularını hayat almış götürmüş.  Bir su gibi akan o zaman geçip gitmiş. Bizler bu zaman girdabında  daha temiz olacağımıza tam tersine kirlenmişiz. Bulanık sulara dönmüşüz. Evet değerli vatandaşlarım; hepimiz aynı toprakta büyüdük. Aynı havayı soluduk. Ne oldu da bu gün birbirimize olan güvenimizi yitirdik.   Ne oldu da birbirimize olan sevgimizi yok ettik.

Ne zaman ulus bilinci, yurt bilinci oluşacak?. Ne zaman ahlaklı ve paylaşımcı olacağız?. Ne zaman temiz siyaset yapacağız?. Ne zaman dini inançlarımız sömürülmeyecek?. Bu soruların cevabı sanırım yine bizde yanıt buluyor: Önce insan olarak biz sorumluluklarımızı yerine getireceğiz; Öz değerlerimize ne kadar sahip çıkarsak,  onları ne kadar korursak birlikte yaşamaya ve  paylaşmaya da o kadar yakın oluruz. 

Evet değerli dostlar ramazan ayının son gününde bu duygu ve düşüncelerimi Selçuk’lu hemşehrilerimle  paylaşmak istedim.  Çocuklarımızı onurlu insanlar olarak yetiştirmek, onlara güzel bir gelecek bırakmak hepimizin en önemli görevidir.Bunun için siyaseti temiz yapmak en öncelikli sorumluluğumuz olmalıdır.

Temiz siyaset, temiz bir toplum yaratır.

Bu duygularla tüm halkımızın Ramazan bayramını kutlar. Barışın, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin yaşanacağı sağlıklı nice bayramlar dilerim.

Saygılarımla 
Hasan UYSAL

ETİKETLER:
YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Hasan bey bu yazinizdan dolayi sizi tebrik ediyor basarilarinizin devamini diliyorum.