site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Bayram Namazında Camiler Doldu Taştı

Bayram Namazında Camiler Doldu Taştı
28.07.2014
A+
A-

selcuk-izmir-bayram-namazi (3)

Selçuk’ta sabahın erken saatlerinden itibaren vatandaşlar bayram namazı için camilere akın etti.

Onbir ayın sultanı Ramazan’ı uğurlayan Selçuklular, tüm İslam âleminde olduğu gibi bayram namazı için camilere akın etti. Selçuk ‘ta vatandaşlar Tahsinağa Camii, Hacı Fadıl Camii ve İsabey Camisi başta olmak üzere ilçede ki tüm camileri doldurdu. Sabah erkenden kalkarak namaz için camileri dolduran vatandaşlar, vaaz ve hutbeyi dinledikten sonra birlikte bayram namazı kıldı. Bayram namazında dolup taşan camilerde yer bulmak oldukça zordu. Sokaklar ve Cami avluları adeta doldu taştı.

Camilerde verilen bayram hutbelerinde de bayramların önemine vurgu yapıldı. Yardıma muhtaç insanlara el uzatılması gerektiğinin altı çizilen hutbelerde birlik ve beraberliğin önemi anlatıldı. Bayramlarda akraba ziyaretinin de önemli olduğu hatırlatılan hutbelerde, küskünlük ve dargınlıkların sona erdirilmesi gerektiği kaydedildi.

Vatandaşlar da bayramların toplumlar arasında kaynaşma, dayanışma ve birlik beraberliğin sembolü olduğunu ifade ederek, sadece bayramlarda değil diğer zamanlarda da Müslümanlar arasında kardeşliğin, birlik ve beraberliğin devam etmesi temennisinde bulundu. İmam tarafından “Ramazan Bayramı” konulu hutbeyi dinleyen cemaat daha sonra aile ve akrabalarıyla bayramlaşmak üzere evlerinin yolunu tuttu.
Fotoğraf: Mehmet Uyaroğlu
Haber: Nafi Turan

selcuk-izmir-bayram-namazi (2)

selcuk-izmir-bayram-namazi (1)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.