site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Bayır’dan Toplu Salvo

Bayır’dan Toplu Salvo
15.05.2015
A+
A-

ito 2

CHP İzmir 1.Bölge Milletvekili Tacettin Bayır, İZTO’nun , CHP İzmir Milletvekili Adayları için düzenlediği, Türkiye ve İzmir Ekonomisine İlişkin Görüşlerinin Paylaşıldığı, Özel Meclis Toplantısına katıldı.

35 Proje İle Yola Çıkmışlardı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, Milletvekili Adayları Ali Yiğit, Turgay Bozoğlu, Sevda Erdan Kılıç, Ednan Arslan’ın da katıldığı toplantıda söz alan Bayır; ‘’2011 yılında, İl başkanı iken, Akp; ‘’35 Proje’’ sözüyle, yola çıkmıştı. 4 yılda, 3,5 projeyi bile ne yazık ki bitiremediler. 35 projeden 20’si kağıt üstünde kaldı. Çalışmalara başladıkları projelerin durumu ise, hiç iç açıcı değil. 2014’de açacakları Konak Tüneli, tam bir hukuk tanımazlık örneği olarak tarihe geçecek . İhalesiz, kentsel planlar gözardı edilerek , Çed raporu alınmadan ve zemin etüdü yapılmadan kazılara başlandı. Tünel altındaki binlerce yıllık tarih de yok edildi. Sabuncubeli Tüneli 2013’te açılacaktı, Tünel çöktü ve ortada müteahhidi bile yok. 2014 yılında, 4 Balıkçı Barınağı’nın tamamlanacağını söylediler, 3’üne çivi bile çakılmadı, Güzelbahçe’de ki barınağa başlandı ama bitirilmedi. Bayraklı’da ve Tepecik’te, 2 Şehir hastanesi kuracağız dediler, akıbetinin ne olduğunu bilen yok.

Binali Bey Gitti, Veysel Bey Geldi

Yerel seçimlerden önce Sayın Binali Yıldırım; 35 projenin üzerine 1379 tane daha ekleyerek, İzmir’de 1414 proje gerçekleştireceğiz, diye ortaya çıkmıştı. Tabi kendileri de dahil olmak üzere kimse bu hesabın içinden çıkamadı ne yazık ki. Sağdan saydık olmadı, soldan saydık olmadı, 1414 rakamını kimse tutturamadı. Binali Bey gitti, yerine Veysel Bey geldi, vaatlerini sıralamaya başladı. Sadece benim Bakanlığım sürecinde; ‘’İzmir’de 466 tane proje gerçekleştirilecek, önceki 35 proje ile beraber, toplam 501 proje ile beraber İzmir’de destan yazacağız’’ dedi. Sanki 35 projeyi yapmışlar da, 466’ünü de yola çıkarmışlar.

İzmirlileri, Saf Yerine Koymaktan Vazgeçin

‘’Biz İzmir’e, 28 Milyar Liralık yatırım yaptık’’ gibi mesnetsiz ve desteksiz laflarla, hesabını bir türlü tutturamadığınız cafcaflı laflarla, İzmirlilerin gönlünü kazanamazsınız. Bence siz önce, söz verdiğiniz projeleri yerine getirin, İzmirlileri ‘’Saf’’ yerine koymaktan da vazgeçin.

ito 1

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.