site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Bayır: Bizim için asıl olan millettir

Bayır: Bizim için asıl olan millettir
18.07.2015
A+
A-

BASIN GÖRSEL (2)

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Tacettin Bayır koalisyon görüşmeleri hakkında gazetemize samimi açıklamalarda bulundu.

Sorularımızı yanıtlayan İzmir Milletvekili Bayır, “Şu anda bu mesele ülke meselesidir içinde bulunduğumuz durum ülkenin ekonomisinin nasıl düzlüğe çıkarılacağı meselesidir. Hiçbir siyasi parti bu konuda görev almaktan kaçamaz. Herkes elini taşın altına koymak zorunda. Önümüzde 45 günlük bir süreç var. Çok doğaldır ki bütün siyasi partiler bu konuda bir çözüm arayışı içerisinde. Yapılan görüşmeler sonunda mutlaka bir çözüm bulunacaktır” dedi. 

Selçuk Haber: Sayın Kılıçdaroğlu Niçin AKP ve MHP’nin koalisyon yapmasının daha uygun olacağını söyledi ?

Bayır: Sayın Genel Başkanımız AKP ile MHP’nin koalisyonunu daha yakın buluyor. Kısa bir zaman önce yaptığımız meclis seçimi ile ilgili MHP’nin tavrı ile ilgili bir yorum yapmış olabilir sayın genel başkanımız.

Selçuk Haber: CHP tabanı uzun bir süre AKP ile koalisyona soğuk baktı fakat bugün gelinen bu süreçte CHP tabanı AKP ile koalisyona sıcak bakıyor mu?

Bayır: Her siyasi partinin koalisyon ile ilgili bir takım kırmızı çizgileri var. Her siyasi parti koalisyon için bir adım attığında bunu kendi tabanına anlatmak zorundadır. Özellikle bizim gibi ön seçimle gelmiş milletvekillerinin parti tabanının istemi dışında hareket etmesini kimse beklememeli. Bizler parti tabanımızın bu konuda ne istediğine, ne dediğine bakarız.

Selçuk Haber: Peki Sayın Bayır parti tabanınız şu anda bu koalisyonu istiyor mu?

Bayır: Parti tabanımızın bundan 20 gün önceki istemiyle bugün ki istemi arasında ben ciddi bir değişim gözlemliyorum. 20 gün önce AKP CHP koalisyonuna çok sert bakan arkadaşlarımız öncelikle verilen sözlerin yerine getirilmesi, (emekliye 2 maaş ikramiye, asgari ücretin 1500 TL. olması, Çiftçiye mazotun 1.5 TL’den verilmesi) ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum göz önüne alındığında hiçbir siyasi partinin istemeyiz deme gibi bir lüksü olmadığı mesajını veriyor.

Selçuk Haber: Sayın Bayır vatandaş olası bir erken seçim istiyor mu?

Bayır: Son günlerde içinde bulunduğum iftar yemekleri ve kahve ziyaretlerinde yaptığımız görüşmelerde vatandaşlarımız erken seçim istemiyorlar. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum da göz önüne alındığında, seçimin sonucu fazla değiştirmeyeceği ve bu seçim maliyetlerinin vatandaşın cebinden çıkacağını çok net biçimde ifade ediyorlar. Vatandaşlarımızın bize söylediği şey şudur, eğer söz konusu vatan ise, söz konusu memleketimizin ekonomik krize girmemesi ise bu konuda herkes elini taşın altına koymalı ve gereğini yapmalıdır diye bize ifade ediyorlar. 

Bizim için asıl olan millettir biz sadece 4 yıllığına vekalet aldık. Milletimizin söylediği bizim için çok önemlidir. Biz millet ne derse onu yaparız.

Selçuk Haber: Son olarak Selçuklulara ve seçmenlerinize gazetemiz aracılığı ile iletmek istedikleriniz nelerdir?

Bayır: Örgütümüze, bizlere ve Genel Başkanımıza güvenmeye devam etsinler. Bu vesile ile tüm halkımızın, Barışın, kardeşliğin ve adaletin egemen olduğu aydınlık bir Türkiye dileğiyle sizin ve ailenizin bayramını kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.