site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Başterzi ve Düztaş’tan Engellilere Ziyaret

Başterzi ve Düztaş’tan Engellilere Ziyaret
06.12.2013
A+
A-

rehabilitasyon merkezi ziyaret toplu foto

3 Aralık Dünya Engelliler Günü çerçevesinde Ak Parti Selçuk Belediye Başkan Aday Adayları Osman Başterzi ve Halil Düztaş, Özel Goncagül Rehabilitasyon Merkezindeki engelli öğrencileri ziyaret ettiler. Öğrencilere birer paket lokum ikramında bulunan aday adaylarından engellilere RAM sorununun giderileceği sözü verildi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Selçuk’ta faaliyet gösteren ve birçok engelli öğrencileri içinde barındıran Öel Goncagül Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezini ziyaret eden Ak Parti Selçuk Belediye Başkan Aday Adayları Osman Başterzi ve Halil Düztaş, onlarla bir dizi sohbet ettiler. Engelliler için acil ihtiyaç duyulan Ram sorunun çözülmesi konusunu dile getiren Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Mustafa Ok, daha önce yapmış oldukları önerinin ilçedeki siyasetçiler tarafından önemsenmediğini, bu kez ilçedeki engelli vatandaşların büyük ihtiyaç duyduğu Rehberlik ve Araştırma Merkezi (Ram) konusunun çözüme kavuşturulmasını istedi. Engelli öğrencilerin bu konuda çok sıkıntı çektiklerini dile getiren Ok, Psikolojik danışmanlar ve özel eğitim öğretmenlerinin görev yaptığı Rehberlik ve Araştırma Merkezinin Selçuk’ta mutlaka açılması gerektiği, ayrıca yine Selçuk Devlet Hastanesinde psikiyatri uzmanının olması gerektiğini kaydetti. Psikiyatri konusunda da çok büyük sıkıntılar yaşadıklarını hatırlatan Okul Müdürü Mustafa Ok, bu konuda siyasetçilerden de destek beklediklerini duyurdu.

Bu konun yakından takipçisi olacağı sözünü veren AkParti Selçuk Belediye Başkan Aday Adayları Osman Başterzi ve Halil Düztaş; “Hepimiz birer engelli adayıyız. Dolayısıyla onların ihtiyacı olan her konuyu yakından takip etmek bizim görevimiz. En kısa zamanda Selçuk Devlet Hastanesine psikiyatri uzmanının atanması konusunda girişim yapacağız. Ram konusunda da gerekli araştırmaları yapıp, mutlaka çözümünü sağlayacağız. Bu duygu ve düşüncülerle tüm engelli kardeşlerimizin engelliler gününü yürekten kutluyoruz” diyerek, engellileri sadece bugün değil, her gün hatırlamak gerektiğine vurgu yaptılar.

Ziyaret sonrası gazetecilere açıklama yapan ve göreve geldiklerinde engellilere yönelik çok özel projelerin olduğunu hatırlatan Ak Parti Selçuk Belediye Başkan Aday Adayı Osman Başterzi, “Bir şehrin medeniyet ölçüsü, o şehirde yaşayan engelli vatandaşların o kenti kullanma oranına bağlıdır” dedi.

Selçuk’u daha iyi hissedip, daha iyi yaşayabilmeleri, engelleri aşma adına birlikte hizmet modelleri üreteceklerini açıklayan Başterzi; “Engelliler aslında toplumun aynasıdır. Toplumda eğer yaşam alanlarında varlıklarını hissettirebiliyorsanız, yaşayabiliniyorsa o kent kendisini yaşatmış demektir.  Biz göreve geldiğimiz zaman herkes için erişilebilir bir Selçuk adına bir komisyon kuracağız.  Selçuk’ta  öncelikle belediye binası olmak  üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarını engelli vatandaşlarımızın da kullanabileceği şekilde dizayn edeceğiz. Engelleri ortadan kaldıracağız” dedi.

Geliştirecekleri projelerle  Engelli vatandaşların yaşam kalitesini artırarak onların yaşamında daha mutlu olmasını sağlayacaklarını ifade eden Başterzi; “Biz istiyoruz ki Selçuk’ta  yaşayan herkes kenti aynı ölçüde kullanabilsin. Biz bu kenti engelli bir vatandaşımız kimseye ihtiyaç duymadan kullanabileceği şekilde tasarlayarak onların yaşam kalitesini arttıracağız. Yani geçmişte göz ardı edilen, hissedilmeyen, belki de farkında olunmayan engelli vatandaşlarımızı kültürümüzden de gelen değerlerle birlikte bu hayata katmaya, bu hayatı onlar için kolaylaştırmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı Hali Düztaş ise Engellilik sadece engellilerin içinde bulunduğu bir sağlık durumu olmadığına vurgu yaparak; “Engellilik Sosyal boyutlarıyla hepimizi yakından ilgilendiren ve herkesin ortak çabasını gerektiren bir konudur. Engelli vatandaşlarımızın toplum hayatına katılmalarını sağlayacak politikalar üretilmeli, hayat standartları yükseltilmeli, sorunlarına sahip çıkarak doğru ve kalıcı çözümler bularak onlara çalışma imkanı yaratmalıyız. Engellilere tanınan tüm haklarının bir an önce hayata geçirilmesini temenni ediyor, her şeyin farkında olduğumuzun altını çizmek istiyorum” dedi.

rehabilitasyon merkezi ziyaret halil duuztas

rehabilitasyon merkezi ziyaret osman basterzi 2

rehabilitasyon merkezi ziyaret

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Halil Düztaş ve Osman Başterzi çalışsın
    Zeynel Hoca hop çalışmadan başkan adayı atansın işe bak sen…
    yazık bu partiye emek verenlere
    emek vermeden başkan adayı olmak nasıl oluyorsa

  2. Hüseyin dedi ki:

    Sana tebrik ederim osman abi her yerde sen varsın. Ak partide bu kadar emeğin var selçıkta herkesle barışıksın halk adamısın eğer sana aday göstermeyip hocaya aday gösterirlerse yazıklar olsun bu partiye derim. İnşallah parti doğru karar verir osman abi aday olur. Binali yıldırım büyükşehir bel bşk osman abi selçuk bel.bşk selçuk uçar inşallah temennim gerçekleşir. Saygılarımla.

  3. Ayaz dedi ki:

    Senin gibi vijdanlı bir insanın engelli kardeşlerimizin sorunlarını aşacağına inanıyorum Osman BAŞTERZİ…Selçuk ancAk AK Parti Belediyeciliği ile bu sorunları aşar…

    1. Vatandaş dedi ki:

      Vicdan Olmasın o… Sizi gidi sizi….

  4. Feyzan dedi ki:

    Fotolarda anlaşılan o ki sizler gibi duyarlı insanların ayna düşüncesiyle söylediğiniz söz; Bizlerde birer engelli adayız çok anlamlı bir söz yüce bir insansiniz Osman Başterzi belediye başkanlığında sizler gibi insanların olmasını görmek istiyoruz…

  5. Nazmi dedi ki:

    Inşallah Selçuk belediyesine Osman Başterzi gelirde bu kardeşlerimizin sorunları biter ve Selçuk olması gerektiği yerinde ve Ak Parti Belediyeciliği farkını yaşayarak huzurlu bir ilçe olur.

  6. Anonim dedi ki:

    KOŞ OSMAN KOŞŞ.. HALİL TOPU TUT…. Bu ikili bütün gün sokakta koştururken diğer tarafta doktor zeynel ip atlamakla meşkul. ve adaylıgı kesin olan bir isim. osmanla halil koşa dursun zeynel adaylıgı kaptı bile.

  7. adem yiğit dedi ki:

    hocam daha fazla yakışır vallaha daha kelli felli

  8. Vatandaş dedi ki:

    4 Yılda 1 Kere hatırlarsınız. Seçim günüde hatıralar sarar 4-1 yanınızı :)…

  9. HİLAL dedi ki:

    gündemi boşuna meşgul etmeyin 30 mart akşamı saat 20 de görüşürüz dürüstlüğüyle tüyü bitmemiş yetim hakkı yemeyen her daim haklının yanında olan önce kendine sonrada diğer kişilere saygı duyan her türlü elinden geldiğince reklam yapmadan yaptığı yardımları ne belediye nede iktidar gücü olmadan kişileri incitmeden adlarını zikretmeyen hesap vereceği kimse olmayan hesap soracağı kişilerden sizlerin hakkını savunacağına SELÇUK un menfaatini koruyup yandaşlarına peşkeş çekmeyecek tek dürüst lider LEVENT GÖRÜR e tam destek veriyor ALLAH yolunu açık etsin diyorum